Αποστροφή και σοκ προκαλούν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ορφανοτροφείο – κολαστήριο, όπου τα παιδιά έζησαν τραγικές στιγμές στα χέρια των υπευθύνων και των εργαζομένων. 

Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και ανέφερε μεταξύ άλλων πως υπήρχε και δωμάτιο τιμωρίας για τα μικρά παιδιά.


Η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε πως: «Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους».

Συνέχισε, λέγοντας, πως γυναίκες που εργάζονταν εκεί ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά, ενώ υπήρχε και δωμάτιο – αποθήκη που έβαζαν μέσα τα παιδιά για τιμωρία. Σημειώνεται πως και τα πέντε παιδιά που εμπλέκονται στο σκάνδαλο έχουν μεταφερθεί στο Παίδων, ενώ παράλληλα έχει σταματήσει και η κρατική χρηματοδότηση.


Η καταγγελία έφτασε πριν 3 μήνες στο ΔΣ

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες», εξήγησε η υφυπουργός που μίλησε για το ίδιο θέμα στην τηλεόραση του Open.


«Έκαναν σεξ με πάνινη κούκλα»

Την καταγγελία φέρεται να έχει κάνει υπάλληλος που εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ίδρυμα. Σύμφωνα με το βραδινό δελτίο του Mega, ένας από τους 3 καταγγέλλοντες αναφέρει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα ενώπιον δυο γυναικών υπαλλήλων του ιδρύματος: «Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σ όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος, η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε.

Μάλιστα, μια υπάλληλος ξυλοκοπούσε παιδιά και τα κλείδωνε σε απομονωμένο δωμάτιο. Η καταγγελία αναφέρει πως αυτό δεν ήταν μυστικό, αλλά οι υπόλοιποι εργαζόμενοι χρησιμοποιήσαν την συγκεκριμένη υπάλληλο ως απειλή: «Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;” το παιδί της είπε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες…”».

Τέλος, σημειώνεται πως τουλάχιστον μία από τις καταγγελίες στρέφεται κατά της διοίκησης, γιατί – όπως υποστηρίζει – η καταγγέλουσα η υπεύθυνη γνώριζε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα.



ΠΗΓΗ newsit.gr