Ένα μοντέλο από τη Σλοβακία κατηγορείται πως έκανε… χρυσές δουλειές με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ..

Η πολύκροτη υπόθεση, που αποκαλύπτει σήμερα το iefimerida.gr, οδηγείται πλέον στις αίθουσες των δικαστηρίων. Η νεαρή γυναίκα έφτασε στην Ελλάδα και η πρώτη της στάση ήταν η Μύκονος, εκεί όπου, σύμφωνα με τα όσα λέει, γνώρισε έναν Σκοπιανό, ο οποίος της πρότεινε «δουλειά».

Η ενοικίαση οχημάτων και τα ακριβά γούστα του μοντέλου

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης αλλά και τις καταθέσεις τόσο των αστυνομικών όσο και ατόμων από ιδιωτικές εταιρείες, το μοντέλο με το ψεύτικο όνομα «Άννα» εμφανίστηκε σε ορισμένες από αυτές και άρχισε να νοικιάζει αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα παρέδιδε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που επρόκειτο να μεταφέρει άτομα πακιστανικής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Το πανέμορφο μοντέλο με καταγωγή από την Τσεχία και την Σλοβακία συνήθιζε να έχει «ακριβά γούστα» καθώς διέμενε σε σουίτες ξενοδοχείων στα Νότια Προάστια.

Μετά από ενοικιάσεις αυτοκινήτων από ιδιωτικές εταιρείες που δεν επέστρεψε ποτέ πίσω, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων κατέθεσαν μηνύσεις και ξεκίνησε η τεράστια έρευνα της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε το μοντέλο είχε πλαστά έγγραφα και νοίκιαζε τα αυτοκίνητα, τα οποία παρέδιδε για τις μετακινήσεις των αλλοδαπών σε μέλη του κυκλώματος. Μετά από παρακολουθήσεις οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να την εντοπίσουν σε γνωστό ξενοδοχείο και να της περάσουν χειροπέδες.

Τι λέει το μοντέλο για την εμπλοκή του στην υπόθεση

Η Άννα κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως έφτασε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι. Εκεί γνωρίστηκε με έναν άνδρα, ο οποίος της έδωσε γρήγορα δουλειά. «Ήρθα στην Ελλάδα στη Μύκονο τον Ιούνιο του 2021 από την Σλοβακία. Στην χώρα μου ήμουν δικηγόρος και είχα ένα περιστατικό ένοπλης επίθεσης στην οικία μου, όπου και συνελήφθησαν δύο δράστες, αλλά όχι αυτός που έδωσε την εντολή. Επειδή λοιπόν αντιμετώπιζα ψυχολογικά προβλήματα από αυτήν την κατάσταση και ήμουν στα όρια της παράνοιας, ο θείος μου με έστειλε στη Μύκονο που έχει περιουσία για να ξεφύγω. Εκεί γνώρισα έναν άνδρα με το όνομα…. με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία , ο οποίος είχε αρκετούς γνωστούς στην Αστυνομία και του ζήτησα να με βοηθήσει να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα στην Ελλάδα και να αλλάξω τα στοιχεία μου, ώστε να μην μπορούν να με εντοπίσουν οι δράστες της επίθεσης που έγινε στη Σλοβακία», ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς.

«Εκείνος δέχτηκε να με βοηθήσει με χρηματικό αντίτιμο και έπειτα όταν ήμουν στην Αθήνα μου ζήτησε να βοηθήσω τους φίλους του. Όταν ήρθα στην Αθήνα συνάντησα τον… ο οποίος μου είπε ότι θα νοικιάζω αυτοκίνητα στο όνομά μου από διάφορες εταιρείες και στη συνέχεια θα έφερνε Πακιστανούς μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας για δουλειά. Όταν κατάλαβα πως πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα τους είπα πως θέλω να σταματήσω. Τότε εκείνοι άρχισαν να με απειλούν.Τα ναρκωτικά τα έπαιρνα γιατί είχα κρίσεις πανικού και δεν μπορούσα να κοιμηθώ», επισήμανε χαρακτηριστικά η Άννα στους άνδρες της Ασφάλειας.

Το μοντέλο έπαιρνε 600 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο

Ένας αστυνομικός της Ασφάλειας, ο οποίος ασχολήθηκε με τις έρευνες, ανέφερε προανακριτικά για την υπόθεση τα εξής: «Είμαι αστυνομικός, υπηρετώ στο τμήμα Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. (…) Η γυναίκα όπως έμαθα δίνει τα αυτοκίνητα σε αλλοδαπούς υπήκοους κυρίως από το Πακιστάν με τους οποίους συνεργάζεται και παίρνει χρήματα γύρω στα 600 ευρώ το κάθε αυτοκίνητο, μέρος των οποίων έδινε σε άτομο με το όνομα… Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι χρησιμοποιεί διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις, τις οποίες αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τις προμηθεύεται από τους αλλοδαπούς που συνεργάζεται. Από τις αρχές Οκτωβρίου διέμενε σε σουίτα σε ξενοδοχείο στην Κηφισιά και μετά άρχισε να διαμένει σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα».

Δικηγόρος του μοντέλου: Η εντολέας μου είναι ένα από τα θύματα της υπόθεσης

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του μοντέλου, Δημήτρη Ζορμπά, ο οποίος ανέφερε πως η πελάτισσά του αναφέρει πως τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών την χρησιμοποίησαν και πως εκείνη είναι το “θύμα της υπόθεσης”.

«Η υπόθεση είναι πολύπλοκη και ενώ η εντολέας μου φέρεται ως θύτης στην εν λόγω υπόθεση, εν τέλει είναι ένα από τα θύματα αυτής. Καταθέσαμε μήνυση εναντίον τριών ατόμων που παραπλάνησαν την εντολέα μου, παρουσιάζοντας διαφορετικά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα της υπόθεσης. Ουσιαστικά τα τρία αυτά μηνυόμενα άτομα χρησιμοποίησαν την εντολέα μου για την διάπραξη αδικημάτων εναντίον τρίτων και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων με απώτερο σκοπό να επωφεληθούν οι ίδιοι οικονομικά διαπράττοντας στην συνέχεια και οι ίδιοι με την σειρά τους άλλα αδικήματα. Σύντομα θα αποδειχθεί η αλήθεια και η πραγματική συμμετοχή του καθενός», δήλωσε στο iefimerida.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του μοντέλου, Δημήτρης Ζορμπάς.

ΠΗΓΗ   iefimerida