Οι γυναίκες και οι άνδρες και του Λιμενικού Σώματος δίνουν καθημερινά μάχη για να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα, αλλά και για να διασώσουν μετανάστες που ρισκάρουν τη ζωή – τη δική τους και των παιδιών τους – για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.


Το 6μελές πλήρωμα του 618 σκάφους με έμπειρους λιμενικούς, έχει μόλις ξεκινήσει την νυχτερινή περιπολία ανατολικά της Μυτιλήνης, κοντά στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Διαθέτει αυξημένες δυνατότητες επιτήρησης, για έγκαιρο εντοπισμό στόχων και εξακρίβωση περιστατικών, μέρα και νύχτα. Με θερμικές κάμερες, ραντάρ, σύστημα πλοήγησης και εντοπισμού ύποπτων στόχων.

Χαραγμένη στην μνήμη του κυβερνήτη Ραφαήλ Τσαμουρά, η προσπάθεια διάσωσης δύο παιδιών στα ανοιχτά της Συκαμιάς, την περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης.

Τα εντόπισαν μεσοπέλαγα, στην αγκαλιά του πατέρα τους και κατάφεραν σε μια δραματική διάσωση να τα ανεβάσουν στην βάρκα.

Τα παιδιά ξεψυχούσανε…Το ένα πέθανε στα χέρια μου κατά την διάρκεια της επιστροφής και το άλλο στην διακομιδή στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μας είπε συγκινημένος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς είναι μια νυχτερινή περιπολία στο χειμωνιάτικο Αιγαίο.






ΠΗΓΗ voicels.gr