Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Σε αστυνομικούς που συνέδραμαν στη διάσωση μικρού κοριτσιού το έπαθλο αρετής του Ερυθρού Σταυρού

 

Σε μία σεμνή τελετή, το πρωί της Παρασκευής, 17 Δεκεμβρίου 2021, στο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη, απονεμήθηκαν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τα Έπαθλα Αρετής «Κλειούς Μισιρλόγλου» για το 2020, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Γενικού Γραμματέα, κ. Γεώργιου Σκούμα.

Φέτος, τιμήθηκαν 13 αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» Θεσσαλονίκης, οι οποίοι με την έγκαιρη παρέμβασή τους έσωσαν ένα μικρό κοριτσάκι, θύμα τροχαίου, συνδράμοντας καθοριστικά στην άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Την εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. χαιρέτησε ο Π. Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Ελληνικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, κα Βούλα Πατουλίδου. Άπαντες αναφέρθηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τα όσα πρεσβεύει αλλά και στην ιδιαίτερη σημασία και ηθική αξία των Επάθλων Αρετής «Κλειούς Μισιρλόγλου».

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Πρόκειται για μία εκδήλωση ιδιαίτερης σημασίας για τον Ε.Ε.Σ. Φέτος, θέλαμε, σαν ελάχιστο δείγμα αγάπης, αλληλεγγύης και ευχαριστιών προς αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι επέδειξαν υψηλή πίστη σε κάποια σπάνια διαχρονικά ιδανικά μέσω αυτής της υπέροχης αλτρουιστικής πράξης, να την προβάλουμε και να την επιβραβεύσουμε, ως παράδειγμα. Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τέτοια παραδείγματα. Η κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή παραμένει ο πρώτος στόχος και σκοπός μας.»


ΠΗΓΗ   thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου