«Μπάτσος».. μια λέξη που δυστυχώς ακόμη βγαίνει με μεγάλη ευκολία από τα χείλη κάποιων κουβαλώντας κατάλοιπα παλαιότερων σκοτεινών εποχών. Και το χειρότερο είναι ότι βγαίνει από χείλη ανθρώπων που κάθονται στην ασφάλεια των σπιτιών τους και των γραφείων τους χάρη στους «μπάτσους». 

Γιατί όλοι αυτοί ξέρουν ότι οι «μπάτσοι» θα είναι στο δρόμο όλη μέρα και όλη νύχτα για να τους φυλάνε. Ο «μπάτσος» θα έρθει αντιμέτωπος με ληστες, βιαστές και δολοφόνους.. ο «μπάτσος» θα μπει μπροστά για να προφυλάξει αυτούς που με τόση ευκολία ξεστομίζουν χαρακτηρισμους ... από τον «μπάτσο» θα ζητήσουν να τους προφύλαξει από την οργή του κόσμου για όλα τα «καλώς καμωμένα» από αυτούς ... τον «μπάτσο» θα ζητήσουν να τους συνδραμει για τον πιο απλό λόγο και τον «μπάτσο» θα αναζητήσουν όταν κινδυνέψουν. 

Γι’ αυτό κ. Παπαδημητρίου αφού είναι τόσο απαξιωτικό να είσαι «μπάτσος» την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ανάγκη μην τους ψάξετε.. Η πολύ απλά ζητήστε συγγνώμη και μάθετε να εκφράζεστε όπως αρμόζει σε έναν «εκπρόσωπο» του λαού . 

Ιδιαίτερα όταν απευθύνεστε σε ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να φροντίζουν για την ασφάλεια των συνανθρώπων τους ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή και όχι απλά μερικούς ψήφους.


(Του Προέδρου Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου Κώστα Παπαβασιλείου )


bordernews.gr