Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική στο «κυνήγι» των «ταγμάτων αρνητών»Συμμετοχή στις έρευνες για τους αρνητές που προχωρούν σε παράνομες πράξεις θα έχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο της έντασης των ερευνών των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό «θυλάκων» που μπορεί να λειτουργούν οργανωμένα, όπως στην περίπτωση της αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.


Στην περίπτωση της «σύλληψης» του Γυμνασιάρχη, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε οργάνωση και προσχεδιασμός, καθώς μόνο 11 από τους συλληφθέντες είχαν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και ότι είχαν αποφασίσει την αρπαγή του διευθυντή αρκετό καιρό νωρίτερα.

Η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει αποφασίσει να γίνουν εντατικές έρευνες με τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής, ενώ εάν χρειαστεί –με την έγκριση των δικαστικών Αρχών- μπορεί να «ανοίξουν» τηλέφωνα. Αξιόπιστες πηγές προσθέτουν στο Newsbomb.gr ότι με τους αντιεμβολιαστές ασχολείται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Και αυτό διότι υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί ακροδεξιοί πυρήνες να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το «αντιεμβολιαστικό κίνημα» για την οργάνωση επιθέσεων (φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε χώρες της Ε.Ε.).

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έλαβε χώρα σήμερα Τρίτη σύσκεψη, υπό τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, θα εξεταστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των διαστάσεων παράνομων και παραβατικών δράσεων και πράξεων και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτού που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας.

Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας.


ΠΗΓΗ newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου