Oι υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς των φυλακών της Λάρισας, τον κατεδίωξαν και τον ακινητοποίησαν.

Να αποδράσει από τον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου της Λάρισας όπου είχε μεταφερθεί αφού είχε δηλώσει ασθενής, επιχείρησε ένας κρατούμενος των φυλακών. Μάλιστα ο κρατούμενος ξεκίνησε να τρέχει...ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα μεταφέρονταν υποβασταζόμενος και με τις πατερίτσες στα χέρια!

Μετά το...θαύμα που συντελέστηκε στην αυλή του νοσοκομείου, οι υπάλληλοι εξωτερικής φρουράς των φυλακών της Λάρισας, τον κατεδίωξαν και τον ακινητοποίησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω κρατούμενος, τις τελευταίες ημέρες μετήχθη τρεις φορές συνολικά στο εφημερεύων Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις πατερίτσες προκειμένου να εξεταστεί, αφού κάθε φορά προφασιζόμενος είτε τραυματισμό στο κεφάλι, είτε τάσεις λιποθυμίας και ζαλάδας, επικαλούνταν κινητικά προβλήματα.

Η απόπειρα απόδρασης ήταν η τρίτη σε διάστημα λιγότερο των δέκα ημερών. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους συναδέλφους του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Λάρισας για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την υπηρεσιακή υπευθυνότητα που υπέδειξαν.

Παράλληλα τονίζουν, πως « Για πολλοστή φορά, η Εξωτερική Φρουρά επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, συνεχίζει να εδραιώνει το υψηλό αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη που νιώθει η ευρύτερη κοινωνία από τις υπηρεσίες φρούρησης των καταστημάτων κράτησης που επί σειρά ετών προσφέρει το ελλιπές ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας μας, παρά τον παραγκωνισμό μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε καίρια θεσμικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης. Οι Εξωτερικοί Φρουροί θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους το οποίο είναι συνυφασμένο με την διασφάλιση της τάξης και της ομαλότητας ως οφείλουν, τόσο στην κοινωνία όσο και τους εαυτούς τους».

ΠΗΓΗ      newpost.gr