Να «διευκολύνει» έναν αλλοδαπό από το Αφγανιστάν να ταξιδέψει από τη Ρόδο στη Γερμανία ήθελε, 66χρονος Πολωνός ο οποίος έγινε αντιληπτός, συνελήφθη, παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα τα παραπάνω φέρονται να έγιναν στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11.30 το πρωί, οπότε και ο 66χρονος Πολωνός αφού ήρθε στο νησί μας, αεροπορικώς από την Αθήνα, μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο πήγε στον γκισέ αεροπορικής εταιρείας που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Αμβούργο και εξέδωσε ένα εισιτήριο στο όνομά του.

Αυτό όμως δεν επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ο ίδιος αλλά το έδωσε σε αλλοδαπό Αφγανικής καταγωγής με σκοπό να διευκολύνει την έξοδό του από τη χώρα. Αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 66χρονο ο οποίος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.
Στις 14 Δεκεμβρίου 2021 η υπόθεση του εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο τον έκρινε (ερήμην) ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή rodiaki.gr