Στη Σαμοθράκη βρίσκεται πλέον ένα απο τα πέντε υπερσύγχρονα πλωτά ασθενοφόρα του Λιμενικού που αποκτήθηκαν πρόσφατα για τις ανάγκες των Κατοίκων των νησιωτικών περιοχών.


Το σκάφος με μήκος 12 μέτρα και ειδικό σύγχρονο σχεδιασμό μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές διάσωσης ασθενών που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας .

Ο εξοπλισμός του είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος και μπορεί να σώσει ασθενείς που κινδυνεύουν, ενώ οι δυνατές του μηχανές βοηθάν να φτάνει γρήγορα όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος ανέφερε σχετικά "Ήταν δέσμευση και έγινε πράξη!Η έλευση ενός υπερσύγχρονου πλωτού ασθενοφόρου στο νησί μας είναι γεγονός! Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη ,κ.Χρήστο Μέτιο,που φρόντισε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,κ Γιάννη Πλακιωτάκη. Την τότε Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και τον νυν Γενικό, κύριο Μανώλη Κουτουλάκη!!Συνεχίζουμε λοιπόν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νησιού μας, δίνοντας βαρύτητα στο πολυτιμότερο αγαθό των πολιτών μας, την ΥΓΕΙΑ!"


ΠΗΓΗ   e-evros.gr