Άλλη μια θλιβερή επέτειος για την Ελληνική Αστυνομία. Αστυνομικοί που απλά έκαναν το καθήκον τους αψηφώντας τον κίνδυνο, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Την ίδια τους τη ζωή.


Ο Υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης γεννήθηκε το 1970 στη Φλώρινα και υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας.

Στις 08-12-2013 τραυματίζεται θανάσιμα ο 43χρονος Ηλίας Κωστένης από πυρά Αλβανών κακοποιών, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας στις Μικρές Πρέσπες.

Ο άτυχος αστυνομικός πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού ,μαζί με άλλους δύο αστυνομικούς από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Πρεσπών, πραγματοποίησαν περιπολία στη δύσβατη ορεινή περιοχή Βροντερού, όπου υπήρχαν καταγγελίες από ψαράδες της Μικρής Πρέσπας ότι οι Αλβανοί περνούσαν στην ελληνική πλευρά της λίμνης και έκλεβαν τα δίχτυα τους μαζί με τα ψάρια. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν μία αυτοσχέδια καλύβα, μέσα στην οποία βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, όταν οι δυο άντρες κλήθηκαν να ελεγχθούν, άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών με Kalashnikov, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης, αλλά και οι δύο αλλοδαποί, από τα πυρά των αστυνομικών.

Το περιστατικό το οποίο συνέβη ξημερώματα Κυριακής βύθισε στο πένθος την Tοπική Kοινωνία και την ΕΛ.ΑΣ.

 bordernews.gr