Νομοθετικές αλλαγές στο ύψος των γυναικών στα κριτήρια πρόσληψης γυναικών συνοριοφυλάκων στην ΕΛ.ΑΣ

Μετά την υπ’ αριθμ 1363/2021 Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας περασμένο Σεπτέμβριο που δικαιώνει την εισαγωγή υποψηφίας σε διαγωνισμό για κατάταξη στο Σώμα δοκίμων Λιμενοφυλάκων με ύψος χαμηλότερο των ορίων του διαγωνισμού, είναι μονόδρομος η διαμόρφωση αλλαγών στα κριτήρια των υποψηφίων στα Σώματα Ασφαλείας των γυναικών και ειδικότερα στο ύψος όπου πλέον για τις γυναίκες υποψήφιες το όριο προσδιορίζεται στο 1,63. Με αυτή την αλλαγή, τροποποιούνται και τα κριτήρια των υποψηφίων για την εισαγωγή συνοριοφυλάκων αυτή την βδομάδα μέσα από νομοθετικές παρεμβάσεις στη Βουλή.

Περιμένουμε λοιπόν οι νέες προκηρύξεις συνοριοφυλάκων να έχουν νέα όρια για το ύψος γυναικών και αυτό να προσδιορίζεται στο 1,63. Κριτήριο που θα αυξήσει την συμμετοχή των γυναικών καθώς έως τώρα το 1,70 που ήταν κοινό για άντρες και γυναίκες, απευθυνόταν μονάχα στο 19% των υποψηφίων γυναικών που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν. Σήμερα αυτό το ποσοστό θα διευρυνθεί με την μείωση του ορίου στο 1,63 και θα αυξήσει τον ανταγωνισμό.


Η ανωτέρω νομοθετική παρέμβαση και η εναρμόνιση του κριτηρίου με την υπ’αριθμ 1363/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ξεμπλοκάρει και τους επικείμενους διαγωνισμούς των νέων 1200 συνοριοφυλάκων. 250 νέοι συνοριοφύλακες για έβρο, 150 για Αττική και 800 για Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες και αεροδρόμια.


Άκης Βέντος

Μέλος του ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ

bordernews.gr