Αυξημένη προσοχή για την μετάλλαξη “Όμικρον” του κορονοϊού στην περιοχή του Έβρου, έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες με επικεφαλής τον ΕΟΔΥ, λόγω της ιδιαιτερότητας του νομού μας, όπου μπαίνουν καθημερινά λαθρομετανάστες, κάποιοι εκ των οποίων προέρχονται από χώρες της Αφρικής.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Περικλής Ζαούτης, έως τώρα έχουν εντοπιστεί 33 κρούσματα της μετάλλαξηςΌμικρον” που είναι πολύ περισσότερο μεταδοτική από την “Δέλτα” σε όλη την Ελλάδα, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Κρήτη. Μάλιστα όπως επίσης δήλωσε” ακόμη 98 ύποπτα κρούσματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν τις επόμενες ημέρες θετικά στην Όμικρον».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο ΕΟΔΥ έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όχι μόνο τις δικές του στην περιοχή αλλά και όσες ακόμα του Κράτους εμπλέκονται στην συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά τον Covid-19, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κρούσμα ή κρούσματα της μετάλλαξης “Όμικρον”, προερχόμενη από κάποιον εκ των δεκάδων λαθρομεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα. Γιατί βλέπουμε ότι συχνά μεταξύ τους είναι άτομα που προέρχονται από διάφορες αφρικανικές χώρες, όπου η “Όμικρον” υπάρχει και έχει διαδοθεί σημαντικά σε μεγάλο βαθμό. 

Η επισήμανση αυτή απευθύνθηκε φυσικά τόσο στην Αστυνομία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις που συλλαμβάνουν λαθρομετανάστες, ενώ όσοι καταφέρνουν και ξεφεύγουν πηγαίνοντας στο εσωτερικό της χώρας, ουδείς γνωρίζει φυσικά αν έχουν τέτοια θέμα και είναι εν δυνάμει φορείς μετάδοσης.

Βέβαια είναι δεδομένο, με την ταχύτητα που μεταδίδεται αυτή έως τώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ότι θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα αλλά και στον Έβρο, όπως έγινε με την “Δέλτα”. Άλλωστε σε αυτήν οφείλονταν ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην περιοχή μας για περισσότερο από έναν μήνα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ήδη πάντως τα κρούσματα καθημερινά έχουν μειωθεί σημαντικά κάτω από τα 100 και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 69 κρούσματα για το νομό Έβρου, επί συνόλου 7.665 σε όλη την Ελλάδα και δυστυχώς άλλων 94 θανάτων.

Ο νομός Έβρου είναι πρώτος με τα 69 κρούσματα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ακολουθούν στην δεύτερη θέση η Ροδόπη με 54, τρίτη η Καβάλα με 51, η Δράμα με 39 και η Ξάνθη με 35.

ΠΗΓΗ   evros-news.gr