Εντοπίσθηκε από περιπολία και κατασχέθηκαν στην κατοχή του ταυτότητες Ευρωπαίων πολιτών για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή, και για να αποφύγει τη σύλληψη επιχείρησε να βάλει χρήματα στη τσέπη Αστυνομικού

Στην Λεωφόρο Αχαρνών, περιπολία της ΔΙΑΣ Αγίου Παντελεήμονα, προχώρησε σε έλεγχο (18/12) Αφγανού, καθώς στην παρουσία τους, εκδήλωσε ύποπτη συμπεριφορά.
Σε έλεγχο στην κατοχή του Αφγανού κατασχέθηκαν περίπου δέκα ταξιδιωτικά έγγραφα -ταυτότητες- Ισπανών, Γερμανών, Σουηδών Άγγλων τουριστών, ένα ελληνικό ΔΑΤ και μια αλβανική ταυτότητα. Κατά τον έλεγχο στοιχείων στα ταξιδιωτικά έγγραφα προέκυψε ότι για όλα είχε δηλωθεί πρόσφατα κλοπή από τους κατόχους τους, στα ΑΤ Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα.

Μόλις αντιλήφθηκε ο Αφγανός τη σύλληψή του, με πρόφαση αδιαθεσία ζήτησε να προμηθευτεί μπουκάλι νερό, από παρακείμενη επιχείρηση. Συνοδεία ενός εκ των Αστυνομικών μετέβη στο μαγαζί και έβγαλε χαρτονόμισμα των €50- ποσό περίπου στα €300- στην τσέπη του Αστυνομικού, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε τους συναδέλφους του και ο Αφγανος δεσμεύτηκε και μεταφέρθηκε στο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα.

Σε βάρος του Αφγανού σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή πλαστών εγγράφων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων κλοπης, και δωροδοκία υπαλλήλων. Τα χρήματα που επιχείρησε να δωροδοκησει τον Αστυνομικο κατασχέθηκαν ως πειστήρια της απόπειρας δωροδοκίας, ενώ και κινητό τηλέφωνο του Αφγανού κατασχέθηκε και απεστάλη προς εξέταση στη ΔΕΕ, καθώς είχε αποθηκευμενα χιλιάδες αρχεία με κλεμμένα και παραποιημενα έγγραφα προς διάθεση.

Πηγή nantiareport.gr