Ανακοίνωσε -ξανά- την επέκταση του φράκτη του Έβρου κατά 26 χιλιόμετρα


Σε συντονισμένες προσπάθειες υπονόμευσης της δράσης των ελληνικών
 Σωµάτων Ασφαλείας και της Frontex αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης χθες, επιβεβαιώνοντας όσα επανειλημμένα έχει γράψει η «δημοκρατία». Διευκρίνισε δε ότι, ακόμη και εάν οι Ευρωπαίοι αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν τον φράχτη στον Έβρο, αυτός θα γίνει.

Απαντώντας ακόμη μία φορά στα περί δήθεν επαναπροωθήσεων, ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα μας φυλάσσει αποτελεσματικά τα σύνορά της, σε πλήρη συµµόρφωση µε το διεθνές και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τόνισε δε ότι «απέναντι» δεν βρίσκονται οι μετανάστες ή οι πρόσφυγες, αλλά οι λαθροδιακινητές και όσοι έμμεσα ή άμεσα τους βοηθούν. Όσο για τις εκάστοτε καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόνισε ότι αποτέλεσαν ήδη αντικείμενο ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με τα αποτελέσματα να μη δείχνουν παραβάσεις. Υπογράμμισε μάλιστα ότι, όταν ζητήθηκαν στοιχεία από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης σχετικά με κάποιες καταγγελίες, δεν εστάλη τίποτε.

Όσον αφορά τα της φύλαξης των συνόρων γενικότερα, ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι η χώρα έχει μια διττή υποχρέωση, τόσο απέναντι στους πολίτες, τους οποίους πρέπει να προστατεύει, όσο και προς τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορα της Ένωσης. Τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα κάνει εκπτώσεις, ανακοίνωσε -ξανά- την επέκταση του φράκτη του Έβρου κατά 26 χιλιόμετρα. Το σημαντικό βέβαια είναι πως επιβεβαίωσε ότι, παρά το ότι έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης στην Κομισιόν, εάν αυτό δεν εγκριθεί, η ανέγερση θα προχωρήσει με εθνικά κεφάλαιά.

Ο Νότης Μηταράκης υπενθύμισε ακόμη ότι η Τουρκία θα έπρεπε ήδη να έχει δεχτεί πίσω σχεδόν 2.000 μετανάστες (1.908 συγκεκριμένα) βάσει της Κοινής Δήλωσης του 2016, αλλά η Άγκυρα αρνείται να τους δεχτεί.



ΠΗΓΗ newsbreak.gr