Πυρά κατά της Ελλάδας, της Ε.Ε. και της Frontex εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμαν Σοϊλού, με φόντο το μεταναστευτικό.


Οι επαναπροωθήσεις, ειδικά από την Ελλάδα, είναι και σοβαρό πρόβλημα και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στα μάτια όλου του κόσμου. Στελέχη της Ελλάδας απωθούν το 83% των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά τους, είπε κατά την ομιλία του στη συνάντηση αξιολόγησης για το 2021 της Διοίκησης Ακτοφυλακής.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η Frontex ήταν συνεργός σε αυτό το έγκλημα αγνοώντας το διεθνές δίκαιο. «Η Frontex είναι ο “μαύρος” θεσμός του αιώνα μας, και είναι ένας θεσμός που πρέπει να φοράει μαύρα περιβραχιόνια. Θα αισθάνονται την ευθύνη γι’ αυτό σε όλη τους τη ζωή. Δεν είναι ένας καθαρός θεσμός», ανέφερε.

Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και η Ευρώπη θα λογοδοτήσουν για αυτόν το θεσμό. Η Frontex είναι ο πιο βρώμικος θεσμός στον κόσμο. Η Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει αυτόν τον θεσμό. Η Frontex θα πρέπει να καταδικαστεί και να εξαλειφθεί, κατέληξε.


ΠΗΓΗ    thepresident.gr