Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Σε στελέχη του στρατού και της αστυνομίας τα εμβόλια όσων δεν προσέρχονται στο ραντεβού - Μ. Θεμιστοκλέους, δεν θα πηγαίνει "καμία δόση χαμένη".

 

Πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων δόσεων εμβολίων, από πολίτες που δεν προσέρχονται στο ραντεβού τους για εμβολιασμό, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, δεν θα πηγαίνει "καμία δόση χαμένη".


Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι το 10% των ραντεβού για τον εμβολιασμό χάνονται λόγω μη προσέλευσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται δόσεις. Έτσι, προκειμένου να μην υπάρξει «καμία δόση χαμένη», όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη δημιουργία μηχανισμού αναπλήρωσης των ραντεβού.

Πρόκειται, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας κ. Θεμιστοκλέους, «για προληπτικό μηχανισμό που θα κινητοποιεί άμεσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρώτης γραμμής, προκειμένου να εμβολιαστούν, όπου χάνονται ραντεβού . Κριτήριο αποτέλεσε η δεδομένη ετοιμότητα αυτών των στελεχών ώστε να μεταβαίνουν χωρίς χρονοκαθυστέρηση στα σημεία εμβολιασμού».

Ο μηχανισμός αναπλήρωσης δεν περιλαμβάνει τη λίστα προτεραιοποίησης των συμπολιτών μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η εξειδίκευση της οποίας θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ   iatropedia.gr

 

Συμβουλές και δηλώσεις για τις απάτες μέσω του διαδικτύου και τις ηλεκτρονικές "παγίδες"

 


Συμβουλές και δηλώσεις για τις απάτες μέσω του διαδικτύου και τις ηλεκτρονικές "παγίδες" στην εκπομπή Επί_Παντός με τον Τάσο Θεοδόση

Ποιες είναι οι κυριότερες μορφές ηλεκτρονικής απάτης και οι διαδικτυακοί κίνδυνοι που έχουμε στη Δυτική_Ελλάδα

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμου Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλο στον δημοσιογράφο Giannis Pomonis


 

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Βασίλης Βράντζας: Επιταχύνεται και ομαλοποιείται η έκδοση των συντάξεων Αστυνομικών – Πυροσβεστών από τον e-ΕΦΚΑ

 


Γενόμενοι αποδέκτες πολλών ερωτημάτων εν αποστρατεία συναδέλφων αναφορικά με τη διαδικασία και το χρόνο της έκδοσης των κύριων συντάξεων και της εκταμίευσης των δικαιούμενων αναδρομικών ποσών, θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας του e-ΕΦΚΑ, γνωρίζουμε στους ασφαλισμένους μας τα ακόλουθα:

Με σχετική Κ.Υ.Α. έχουν διατεθεί στην αρμόδια Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ δεκαεπτά υπάλληλοί του Ταμείου μας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και πολιτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά με την έκδοση: 

α) των κύριων και επικουρικών συντάξεων αστυνομικών και πυροσβεστών και 

β) των εφάπαξ βοηθημάτων, που χορηγεί το π. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων/e-ΕΦΚΑ στους αστυνομικούς που είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία της π. Αστυνομίας Πόλεων καθώς και στους πυροσβέστες και τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στους οργανισμούς της ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ.

Ειδικότερα, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η διαδικασία έκδοσης των κύριων συντάξεων (που αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση τόσο της επικουρικής όσο και του εφάπαξ του π. Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) για τους νέους συνταξιούχους εξελίσσεται ομαλά και η απονομή αυτών καθώς και η εκταμίευση των δικαιούμενων αναδρομικών ποσών διενεργείται σε διάστημα περί των τριών έως τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία διαγραφής του μετόχου, με προοπτική στο αμέσως προσεχές διάστημα να συντομευθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος απονομής της σύνταξης.

Επίσης, ως προς τους παλαιούς συνταξιούχους, που είχαν λάβει προκαταβολή σύνταξης, έχει επίσης εκκινήσει η διαδικασία χορήγησης της κύριας σύνταξης, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλομένων διαφορών που προκύπτουν από τον συμψηφισμό κύριας σύνταξης και προκαταβολής. 

Επισημαίνεται ότι ήδη στην παρούσα φάση απονέμονται οι κύριες συντάξεις και εισπράττονται τα δικαιούμενα αναδρομικά ποσά από τους μετόχους που ανήκουν στα Ταμεία της π. Αστυνομίας Πόλεων και του Πυροσβεστικού Σώματος με ημερομηνία διαγραφής μέχρι και το τέλος του 2019, ενώ για τους μετόχους της π. Ελληνικής Χωροφυλακής με ημερομηνία διαγραφής τους πρώτους μήνες του 2019, με την εκτίμηση ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα χορηγηθούν και στους λοιπούς μετόχους της π. Ελληνικής Χωροφυλακής με ημερομηνία διαγραφής μέχρι το τέλος του 2019.

Το Ταμείο μας, καίτοι δεν έχει αρμοδιότητα έκδοσης των συντάξεων, συμβάλλει σημαντικά με την διάθεση στον e-ΕΦΚΑ του προαναφερόμενου απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού του για την κατά το δυνατόν συντομότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας.

Βασίλης Βράντζας 

Πρόεδρος Δ.Σ. ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.    

 

ΠΗΓΗ    bloko.gr

Χορευτικό καλοσώρισμα για την Νέα Χρονιά από αστυνομικούς στην Ελβετία - Video

 

 

Έναν διαφορετικό και πρότυπο τρόπο επέλεξαν  αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Ελβετικής Αστυνομίας, ώστε να "σπάσουν τον πάγο" και το "μούδιασμα" που επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας του covid-19  και των επιπτώσεων που έχει απέναντι στην κοινωνία και την ψυχολογία των πολιτών, η πρωτόγνωρη σε όλους κατάσταση της εξάπλωσής της. 

Θέλησαν με αυτό τον όμορφο τρόπο να καλωσορίσουνε την Νέα Χρονιά με χαμόγελα και αισιοδοξία μέσω διαφόρων χορευτικών βίντεο που δημιουργήσανε σε εγκαταστάσεις διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών, να πούνε το δικό τους καλωσόρισμα και μηνύμα για μία καλύτερη και ευχάριστη χρονιά για όλο τον κόσμο. 

Απολαύστε το ξεχωριστό βίντεο τους.


 

 ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ FB ΤΗΣ Zuger Polizei

bordernews.gr

 

 

Πρόταση για μείωση του ποσού καταβολής αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (στρατιωτική θητεία, τριετία του Ν3865/10, έτη σπουδών)


 


Με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016, το κόστος αναγνώρισης πλασματικών ετών από το 2020 και μετά ανέρχεται στο 20% των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών. H αύξηση επήλθε κλιμακωτά και από 6,67% που ήταν το 2016, έφτασε στο 20% που ισχύει σήμερα.

Η αναγνώριση των μάχιμων και πλασματικών ετών βοηθάει σημαντικά στην συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για την κατοχύρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος που σήμερα είναι τα 40 έτη ασφαλιστικών εισφορών ή το 60ο έτος ηλικίας.

Κάθε έτος αναγνώρισης συμβάλλει στην αύξηση της κύριας σύνταξης. Συγκρίνοντας τις συντάξεις πριν το 2010 και μετά, διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε το 50% της τότε σύνταξης, δηλαδή πριν από την εφαρμογή του Ν. 3865/2010.

Οι τόσο υψηλές εισφορές όμως που πρέπει να καταβληθούν για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων, που ανάλογα το μισθολογικό κλιμάκιο και τα έτη υπηρεσίας που έχει ο αστυνομικός, ανέρχονται στο ποσό των 400-650€ ανά μήνα αναγνώρισης, δεν αφήνουν περιθώρια στους συναδέλφους να προχωρήσουν στην αναγνώριση χρόνων όπως η στρατιωτική θητεία, η τριετία του Ν3865/10 και τα έτη σπουδών.

Σε αυτό το σημείο επισημαίνονται τα παρακάτω:

1. Η στρατιωτική θητεία δεν μπορεί να λογιστεί ως πλασματικός χρόνος και να ζητείται ποσοστό 20% για την αναγνώριση της. Ουσιαστικά είναι χρόνος πραγματικής υπηρεσία διότι είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων από τους πολίτες της Χώρας μας και επιβάλλεται η μείωση του κόστους αναγνώρισης της.

2. Η τριετία του Ν3865/10 δόθηκε στους καταταγέντες στην ΕΛ-ΑΣ από την 1-9-1990 μέχρι και την 31-12-1995, οι οποίοι δεν συμπλήρωσαν τα 24,5 χρόνια υπηρεσίας την 31-12-2014. Η τριετία αυτή χορηγήθηκε λόγω του χάσματος που δημιουργήθηκε από τον ασφαλιστικό νόμο του 2010 και παρά το γεγονός ότι ταυτίζεται με τη μάχιμη πενταετία, δεν υφίστανται τα ίδια δεδομένα, διότι το κόστος αναγνώρισης είναι πολύ μεγαλύτερο και το ποσό πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ. Το ποσοστό 20% που ισχύει για την αναγνώριση της είναι ασύμφορο και άδικο.

3. Αν θέλουμε πραγματικά να επιβραβεύσουμε αυτούς που έχουν λάβει πτυχίο πριν από την κατάταξη τους στην Αστυνομία, δεν μπορούμε να τους ζητάμε να καταβάλουν το απαγορευτικό ποσό που δημιουργείται από την εισφορά 20% επί των συντάξιμων αποδοχών, προκειμένου αναγνωρίσουν τα χρόνια που σπούδασαν.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ψηφίστηκε ο νέος ασφαλιστικός νόμος (Ν.4670/2020). Δυστυχώς τότε δεν υπήρξαν οι ανάλογες παρεμβάσεις και πιέσεις ώστε να κατανοηθεί από την κυβέρνηση η αναγκαιότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων από τους Αστυνομικούς και να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μειωθεί το κόστος αναγνώρισης πλασματικών ετών, πόσο δε μάλλον πραγματικών ετών όπως η στρατιωτική θητεία.

Με την παρούσα διαμορφωμένη κατάσταση και προκειμένου τα πλασματικά έτη να είναι ``πραγματικά`` ωφέλιμα και να υπάρξει σε ρεαλιστική βάση η δυνατότητα των συναδέλφων να αναγνωρίσουν τη στρατιωτική θητεία, την τριετία του Ν3865/10 και τα έτη σπουδών, πρέπει να αλλάξει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και το ποσοστό 20% που επιβάλει σήμερα ο νόμος για την αναγνώριση τους να μειωθεί και να γίνει 6,67% που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του Ν. 4387/16.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

1. Με την συστράτευση και κοινή διεκδίκηση όλων των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

2. Με την δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση της Ομοσπονδία μας.

3. Με την ένταξη στο διεκδικητικό πλαίσιο των ασφαλιστικών αιτημάτων του επόμενου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ..

4. Με την ρητή αναγραφή της στο ψήφισμα του επόμενου συνεδρίου και την αντικατάσταση της φράσης: «διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος αναγνώρισης των πραγματικών συντάξιμων ετών (στρατός έτη σπουδών κλπ.)», που αναγράφεται τα τελευταία χρόνια (από το 2017), στα ψηφίσματα των Πανελλαδικών συνεδρίων και ουσιαστικά δεν ισχύει, διότι το καθεστώς αναγνώρισης πλασματικών ετών έχει αλλάξει από το 2016 και το ποσοστό 6,67 έχει αυξηθεί κλιμακωτά σε 20% το 2020.

Ευελπιστούμε στην αναγνώριση της αναγκαιότητας υλοποίησης της παραπάνω πρότασης και την προώθηση της.

Δείτε το απόκομα του ψηφίσματος


 
Ρέθυμνο 16-01-2021

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ Στυλιανός

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Στέφανος

Αντιπρόσωποι ΠΟΑΣΥ Ρεθύμνου

 

ΠΗΓΗ   policenet.gr

 

Βρέθηκε... η λύση για τις «μπαλωθιές»: Καλούνται Κρητικοί να ενταχθούν στην Εθνοφυλακή!

Ένας τρόπος να... βελτιωθεί ή να λυθεί το ζήτημα των άσκοπων πυροβολισμών, που ταλανίζει συχνά το Ηράκλειο και ολόκληρη την Κρήτη, φαίνεται ότι βρήκε ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής «Ανθρώπινη Ασπίδα». Πώς; Καλεί τους Ηρακλειώτες που έχουν... πάθος με τα όπλα να ενταχθούν στην Εθνοφυλακή, ώστε να κάνουν βολές σε όλα τα σύγχρονα όπλα, επίσημα με την υποστήριξη του κράτους, υπηρετώντας και την πατρίδα, μία φορά τον μήνα!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Στο πλαίσιο των δράσεών μας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες και ειδικότερα στο θέμα των άσκοπων πυροβολισμών, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συμφωνία μας με το ΤΕΘ Ηρακλείου, η οποία αφορά στην ένταξη πολιτών στις τάξεις της Εθνοφυλακής, με απώτερο στόχο τη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου των άσκοπων πυροβολισμών. Ο διοικητής (Αντισυνταγματάρχης) του Τάγματος Εθνοφυλακής Ηρακλείου προς τιμήν του δέχτηκε με χαρά την πρόταση-συνεργασία μας και πλέον όσοι πολίτες αγαπούν πραγματικά την εκπαίδευση, στα πιο εξελιγμένα πολεμικά όπλα και όχι μόνο, θα έχουν προτεραιότητα μέσω του συλλόγου μας να ενταχθούν στην υπερήφανη μονάδα Εθνοφυλάκων του Ελληνικού Στρατού.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

Α) Να είναι έως 50 ετών.

Β) Να είναι μόνιμοι κάτοικοι Νομού Ηρακλείου.

Γ ) Να είναι κάτοχοι λευκού απολυτηρίου Στρατού I1.

Δ) Να προσέρχονται για εκπαίδευση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Οι Εθνοφύλακες παραλαμβάνουν την Ειδική Ταυτότητα Εθνοφύλακα, τον απαραίτητο ρουχισμό και εξοπλισμό από τον Στρατό, εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες, με σκοποβολή, σχεδόν σε όλα τα στρατιωτικά όπλα, κάθε Κυριακή ή τουλάχιστον μία Κυριακή τον μήνα στη ΣΕΑΠ και στο πεδίο βολής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΣΜ (προαιρετικά), ακριβή ημερομηνία γέννησης, με μήνυμα στη σελίδα Facebook Ανθρώπινη Ασπίδα ή στο email: anthropiniaspida@yahoo.com, όπου και θα έχουν άμεση προτεραιότητα για την επιλογή τους.

Πηγή zougla.gr

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: “Κλειστοί για 25 ήμερες αλλά μετά θα μπαινοβγαίνουν οι αλλοδαποί στη νέα δομή του Έβρου – Κλειστές δομές ΔΕΝ χρηματοδοτεί η ΕΕ”

Ακούστε οσα ανέφερε η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη – Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Όπως υποστήριξε η ίδια, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, τόσο το 2010 όσο και το 2012, αποτέλεσαν τις χειρότερες χρονιές για τον Έβρο σε ό,τι αφορά στις μεταναστευτικές ροές. Τότε ήταν όταν αποφασίστηκε η δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ το οποίο ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια, εξ αιτίας των αυξημένων ροών το 2012, δημιουργήθηκε η δομή του ΚΥΤ στο Φυλάκιο, (κλειστό κέντρο 250 θέσεων για 25 ημέρες παραμονής των παράτυπων μεταναστών), στο οποίο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνταν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, 2021, όπως είπε η κ. Τσιριγώτη, όσες κυβερνήσεις πέρασαν από την χώρα, σεβάστηκαν την απόφαση της τότε κυβέρνησης, να μην υπάρξει αύξηση θέσεων τόσο στο ΚΥΤ όσο και στο ΠΡΟΚΕΚΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας, παρά το γεγονός πως οι ροές συνεχίστηκαν αμείωτες μέχρι και σήμερα.

"Για μένα, δεν είναι επέκταση του ΚΥΤ. Είναι μια ξεκάθαρα νέα δομή με όλες τις προδιαγραφές & με σχολεία", τόνισε η κ. Τσιριγώτη, σχήμα ιδιαίτερα οξύμωρο. Δεν μπορεί σύμφωνα με τον νόμο, να παραμένει κανείς εκεί για 25 μέρες και στη νέα δομή (την οποία απεύχεται να κατασκευαστεί), να υπάρχουν και σχολεία.

Αν όμως δημιουργηθεί η νέα δομή, θα είναι κλειστή δομή 25 ημερών για όσους εισέρχονται και στη συνέχεια, ελεγχόμενα όπως υπογράμμισε ανοιχτή. Πράγμα που σημαίνει, πως με μια ψηφιακή κάρτα που ενδεχομένως θα χορηγείται στους διαμένοντες σε αυτή τη δομή, θα μπορούν να φεύγουν το πρωί και να γυρίζουν κάποια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ.

Η νέα δομή προδιαγραφών 1500 θέσεων, πολύ έυκολα μπορεί να αυξηθεί σε 3000 - 5000 είπε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση κατα την διάρκεια της συνέντευξης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρο της Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ κ. Βασίλη Μαυρίδη.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη.

Πηγή pameevro.gr

2.530 πρόσφυγες στα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες, σχεδόν 2.530 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο διαμένουν στα Δωδεκάνησα.

Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από τη Συρία (31%), το Κράτος της Παλαιστίνης (17%) και τη Σομαλία (13%).

Οι γυναίκες αποτελούν το 22% του πληθυσμού, τα παιδιά το 21%, από τα οποία 8 στα 10 είναι κάτω από 12 χρονών.

Περίπου 7% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, κυρίως από τη Συρία και το Πακιστάν.

Επίσης, 15 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών από τα Δωδεκάνησα προς την ενδοχώρα, το διάστημα από 4 έως 10 Ιανουαρίου.

Μάλιστα όλες αυτές τις ημέρες δεν είχαμε αφίξεις ατόμων στα Δωδεκάνησα (σ.σ. εκτός από την προχθεσινή απόβαση στα Στεγνά), ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα οι αρχές κατέγραψαν την άφιξη 68 ατόμων.

Πηγή rodiaki.gr

Ξεπέρασε τον εαυτό της η Τουρκία: Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις μέχρι τον... Δεκέμβριο

Προκλητικότητα σε νέο επίπεδο, λίγο πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών - Δείτε τις NAVTEX

Σε ένα νέο μπαράζ από NAVTEX προχώρησε η Τουρκία λίγες ημέρες πριν από την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.


Αυτή τη φορά, μάλιστα, η προκλητικότητα φτάνει σε... νέο επίπεδο, αφού δεσμεύουν περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις με πυρά μέχρι σχεδόν το τέλος του έτους!

Εξαιρούνται μόνο η θερινή περίοδος, τα Σαββατοκύριακα, οι εθνικές εορτές, όπως και συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Δείτε τις NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Σμύρνης:

TURNHOS N/W : 0050/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 19:58)
TURNHOS N/W : 0050/21
AEGEAN SEA
1. FIRING EXERCISE, BETWEEN 16 JAN-14 JUN 21 AND 16 SEP-31 DEC 21 FROM SUNRISE TO SUNSET

A) EXCEPT WEEKENDS AND NATIONAL HOLIDAYS,
B) EXCEPT THE FOLLOWING DATES:
15 MAR 21, 25 MAR 21, 30 APR 21, 01 MAY 21, 02 MAY 21, 03 MAY 21, 28 OCT 21, 21 NOV 21, 24 DEC 21, 25 DEC 21, 26 DEC 21, 31 DEC 21.
IN AREA BOUNDED BY;
37 27.00 N - 026 17.00 E
37 08.50 N - 026 27.50 E
37 05.00 N - 026 09.00 E
37 24.00 N - 026 00.00 E
37 24.00 N - 026 04.00 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 311800Z DEC 21.

TURNHOS N/W : 0049/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 19:55)
TURNHOS N/W : 0049/21
AEGEAN SEA
1. FIRING EXERCISE, BETWEEN 16 JAN-14 JUN 21 AND 16 SEP-31 DEC 21 FROM SUNRISE TO SUNSET
A) EXCEPT WEEKENDS AND NATIONAL HOLIDAYS,
B) EXCEPT THE FOLLOWING DATES:
15 MAR 21, 25 MAR 21, 30 APR 21, 01 MAY 21, 02 MAY 21, 03 MAY 21, 28 OCT 21, 21 NOV 21, 24 DEC 21, 25 DEC 21, 26 DEC 21, 31 DEC 21.
IN AREA BOUNDED BY;
39 00.00 N - 025 10.00 E
39 20.00 N - 024 58.00 E
39 14.00 N - 024 40.00 E
38 54.00 N - 024 52.00 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 311800Z DEC 21.

TURNHOS N/W : 0048/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 19:53)
TURNHOS N/W : 0048/21
AEGEAN SEA
1. FIRING EXERCISE, BETWEEN 16 JAN-14 JUN 21 AND 16 SEP-31 DEC 21 FROM SUNRISE TO SUNSET
A) EXCEPT WEEKENDS AND NATIONAL HOLIDAYS,
B) EXCEPT THE FOLLOWING DATES:
15 MAR 21, 25 MAR 21, 30 APR 21, 01 MAY 21, 02 MAY 21, 03 MAY 21, 28 OCT 21, 21 NOV 21, 24 DEC 21, 25 DEC 21, 26 DEC 21, 31 DEC 21.
IN AREA BOUNDED BY;
40 16.50 N - 025 39.00 E
40 18.00 N - 025 30.00 E
40 35.00 N - 024 58.00 E
40 11.00 N - 024 33.00 E
40 09.00 N - 024 45.00 E
40 20.00 N - 024 56.00 E
40 07.00 N - 025 33.00 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 311800Z DEC 21.

Επίσης, για τις 19 Ιανουρίου η Τουρκία προγραμματίζει άσκηση νότια της Λήμνου:

TURNHOS N/W : 0044/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 11:59)
TURNHOS N/W : 0044/21
AEGEAN SEA
1. GUNNERY EXERCISE, ON 19 JAN 21 FROM 1001Z TO 1130Z IN AREA BOUNDED BY;
39 30.00 N-025 33.00 E
39 40.00 N-025 33.00 E
39 40.00 N-025 20.00 E
39 30.00 N-025 20.00 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 191230Z JAN 21.

Πηγή protothema.gr

Τελετή ορκωμοσίας (701) Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου

Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, (701) Δόκιμοι Αστυφύλακες της 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής (έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων) έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο (376) Δόκιμοι Αστυφύλακες, σε τελετή που παρέστησαν o Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης και ο Υποδιοικητής του Τμήματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ελευθεριάδης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όπου ορκίστηκαν(245) Δόκιμοι Αστυφύλακες, στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Βλάχος, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και η Υποδιοικητής, Αστυνόμος Α΄ Αναστασία Πουρνάρα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος μετά του Πατρός Νικολάου απεσταλμένων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, όπου ορκίστηκαν (80) Δόκιμοι Αστυφύλακες, παρέστησαν ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Γερμανάκης, ο οποίος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου.

Υπενθυμίζεται ότι η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, ώστε να καταστούν ικανοί Αστυνομικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι.

Πηγή astynomia.gr

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μηταράκη στον Έβρο για το ΚΥΤ Φυλακίου

Η τριήμερη επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Έβρο που ήταν προγραμματισμένη για τις 16-19 Ιανουαρίου μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αναβάλλεται λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας ανίχνευσης COVID-19 σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εθελοντικού αυτοπεριορισμού (καραντίνας) τους – μεταξύ αυτών και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου.

Ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στην περιοχή σε νέα ημερομηνία.


Υπενθυμίζεται πως αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Μηταράκη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, κάτι που κατά τον ίδιο συνιστά “ζήτημα εθνικής προτεραιότητας και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων”.

Πηγή inkomotini.news

Επίθεση στο Μετρό: Δυο συλλήψεις ανηλίκων για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Δυο αδέρφια οι δράστες της βίαιης επίθεσης
στον σταθμάρχη στο Μετρό. Είναι Έλληνες και ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα στο βαγόνι και από τις κάμερες ασφαλείας. Το Σάββατο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης στον σταθμάρχη στο Μετρό το βράδυ της Παρασκευής. Οι ανήλικοι δράστες είναι Έλληνες και ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι αλλά και από κουτάκια αναψυκτικών, όπως και από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το συμβάν.

Τα δυο αδέρφια 15 και 17 ετών προσήχθησαν στην ασφάλεια αττικής. Σχηματίστηκε δικογραφία και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Αυτός είναι ο σταθμάρχης που χτύπησαν: «Υγεία και ανθρωπιά»

Μόνο λίγες λέξεις κι αυτές με δυσκολία κατάφερε να πει ο σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια που πριν από μερικές μέρες δέχτηκε άγρια επίθεση από δυο νεαρούς νταήδες. Ο άτυχος άνδρας δεν μπορούσε να μιλήσει καλά εξαιτίας των χτυπημάτων στο σαγόνι του.

«Υγεία και ανθρωπιά τίποτα άλλο», είπε ο σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν το μεσημέρι της Παρασκευής (15.01.2021) έξω από το σπίτι του. Όταν τον ρώτησαν για τους δυο νεαρούς που τον χτύπησαν στο σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια λίγο πριν πιάσει δουλειά, ο σταθμάρχης είπε μόνο: «Να είναι καλά, τίποτα άλλο».

Ο σταθμάρχης δυσκολευόταν να μιλήσει από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί στη γνάθο. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του μετά την επίσκεψη στον γναθοχειρούργο, δεν θέλησε να κάνει άλλες δηλώσεις.

Το πρόσωπό του έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας μετά την επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη όταν οι δυο νεαροί τον ξυλοκόπησαν γιατί τους ζήτησε να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα και να φορέσουν μάσκα.Πηγή newsit.gr

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: Η κακοκαιρία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο φράχτη

 

Τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να μεταβεί στον Έβρο αναμένουν οι συνοριοφύλακες καθώς ανησυχούν για το σχεδιαζόμενο στην περιοχή ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων

 


Αποκλειστικά στο Lawandorder.gr μίλησε ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς για την κακοκαιρία η οποία αναμένεται να ενταθεί στην περιοχή τις επόμενες μέρες και για τα προβλήματα που αυτή πιθανόν να δημιουργήσει στα σύνορά μας.

Όπως ανέφερε, η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη σε όλη την περιοχή του Έβρου καθώς αποκλείστηκαν χωριά στο Διδυμότειχο και το Σουφλί ενώ παρουσιάστηκαν συνεχή προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαλαμάς, η κατάσταση είναι καλύτερη από χθες αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία.

 


Όπως είπε, αναμένεται πολύ νερό στον ποταμό Έβρο από τη Βουλγαρία το οποίο θα διέλθει και από τον φράχτη ο οποίος έχει κατασκευαστεί για να εμποδίζει την παράνομη είσοδο στην επικράτεια της Ελλάδας από τη μεριά της Τουρκίας. 

Ο κρατικός μηχανισμός, όπως είπε ο κ. Γιαλαμάς είναι επί ποδός και η χαρακτηριστική του φράση η οποία δείχνει την αποφασιστικότητα των συνοριοφυλάκων μας να προστατεύσουν την ελληνική επικράτεια από πιθανές απόπειρες παράνομης εισόδου, ήταν: «Θα το σηκώσουμε και αυτό». Η μόνη ανησυχία των συνοριοφυλάκων, όπως τόνισε ο κ. Γιαλαμάς, είναι το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μεταναστών και προσφύγων το οποίο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή. 

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων ανέφερε ότι αναμένουν τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη να μεταβεί στον Έβρο για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα. 

 

ΠΗΓΗ   lawandorder.gr

Συγχαρητήρια για την επιτυχία του προσωπικού του ΤΔΜ Αθηνών , από τον Θωμά Μπόζιαρη

 


Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής για τον εντοπισμό αλλοδαπού, τον οποίο αναζητούσε η ασφάλεια της Λαμίας, ο οποίος φέρετε να έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση ετέρου αλλοδαπού και που τελικά ομολόγησε οτι τελικά αυτός σκότωσε και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα.

Συγκεκριμένα χτες πρωινές ώρες προσήλθε μέσω του προγράμματος εθελουσίας επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ( ΔΟΜ), στο αρμόδιο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αθηνών (Συνοριακό τμήμα) για να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Κατά τη διαδικασία η οποία διενεργήθηκε στο Γραφείο Δακτυλοσκοπισης - '' Σήμανσης '' του εν λόγω τμήματος μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αποτυπωματων γνωστό ως E-TAP , από το ειδικά καταρτισμενο προσωπικό, σε συνεργασία με τη Διεύθυνσή Εγκληματολογικών Ερευνών , ταυτοποιηθηκαν σε μερικά δευτερόλεπτα τα αποτυπώματά του με αυτά που βρέθηκαν στη καλύβα όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Να σημειώσω εδώ ότι το εν λόγω γραφείο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως, δηλαδή δακτυλοσκοπιση,ταυτόχρονη ουσιαστικά ταυτοποίηση, φωτογράφιση και αποστολή ηλεκτρονικά των συνοδευτικων εγγράφων στη ΔΕΕ , από ΠΈΡΥΣΙ, ΜΕΤΑ και την επιμονή, το τεράστιο ενδιαφέρον αλλά τις συντονισμένες ενέργειες του Διευθυντής της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχου κ. ΔΑΒΑΛΟΥ Δημήτριου

Η Άμεση σύνδεση με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η ψηφιοποίηση των αποτυπωμάτων , η ταυτόχρονη ταυτοποίηση, ουσιαστικά σε μερικά δευτερόλεπτα, η αποστολή συνοδευτικων εγγράφων ηλεκτρονικά και γενικά ολο το σύστημα της ψηφιακής καταγραφής και ταυτοποίησης εκτός του οτι βοηθούν σημαντικά το έργο του προσωπικου και της διοίκησης , εξοικονομωντας δυνάμεις, ώρες μετακινήσεων και συνωστισμου στην ΔΕΕ, ΔΙΝΕΙ ουσιαστικό πλεονέκτημα(άμεση εικόνα) στις οποίες ενέργειες των αρχών.

Για ακόμη μια φορά θερμά συγχαρητήρια σε όλους, προσωπικό και διοικήσεις, της Ασφάλειας Λαμίας, Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη διακλαδικοτητα και την άψογη συνεργασία.

 

Ο Μπόζιαρης Θωμάς είναι Β' Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ 


 

 

 bordernews.gr

 

Αυθεντικό το βίντεο με τα παραγγέλματα Αλβανών σε Έλληνες στρατιώτες – ΕΔΕ διατάσσει το ΓΕΣ

 


Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναμένεται να διατάξει -σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert- το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκε το βίντεο που αμαυρώνει την εικόνα του Στρατεύματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επιτελείς του ΓΕΣ φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το επίμαχο βίντεο είναι αυθεντικό και καταγράφηκε εντός στρατιωτικής μονάδας.

Ωστόσο δεν έχει διακριβωθεί ακόμη τι λέγεται από τους δύο νεαρούς στην Αλβανική γλώσσα. Πιθανότατα πάντως δεν πρόκειται για κάποιο υβριστικό ή απαξιωτικό μήνυμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το OnAlert, το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπό τον τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες» κινητοποίησε τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Στο βίντεο αποτυπώνονται δύο νεαροί, ο ένας φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά.

Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη.

Το μαγνητοσκοπημένο στιγμιότυπο είναι το ακόλουθο:

 

 

ΠΗΓΗ    onalert.gr

Ειδικό σώμα της αστυνομίας στα Μέσα Μεταφοράς της Αττικής – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον σταθμάρχη

 

Ο υπουργός Μεταφορών Αχιλλέας Καραμανλής χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθές στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό 


Τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από αρνητές της μάσκας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθές στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό.

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ να τους ταυτοποιήσει.

 


«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη σύσταση του ειδικού σώματος αστυνόμευσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, επισήμανε ότι ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πέσει στο τραπέζι αυτή η πρόταση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

«Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ   tanea.gr

 

Πάνω από 20 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών την Πέμπτη

 

Σε Μιστεγνά και Σκάλα Συκαμνιάς

 Πάνω από 20 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στις ακτές της Λέσβου διαπιστώθηκαν χτες, Πέμπτη στα Μιστεγνά και τη Σκάλα Συκαμνιάς.

 


Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του «Ν», 26 άτομα μεταφέρθηκαν στον χώρο καραντίνας του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ. Επίσης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτες βράδυ πέντε πρόσφυγες και μετανάστες, δύο γυναίκες και τρεις άντρες από το Αφγανιστάν έφτασαν σε ακτή της Σκάλας Συκαμνιάς και διανυκτέρευσαν το βράδυ στην περιοχή.

 

ΠΗΓΗ   stonisi.gr

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενισχύει τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

ανταπόκριση από το Στρασβούργο για την ΕΡΤ: Κώστας Δαβάνης

Οι ανήλικοι πρόσφυγες μπορούν να σταλούν πίσω στη χώρα καταγωγής τους μόνο εάν υπάρχει εκεί «κατάλληλη εγκατάσταση υποδοχής». Διαφορετικά, θα πρέπει να τους δοθεί προσωρινή διαμονή, όπως αποφάσισε σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, η απόφαση επιστροφής δεν επιτρέπεται ακόμη και σε περιπτώσεις, που η επιβολή της ανασταλεί μέχρι την ηλικία της ενηλικίωσης των προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστές του Λουξεμβούργου απέρριψαν σήμερα την ολλανδική πρακτική στην αντιμετώπιση ανηλίκων προσφύγων που δεν έχουν το δικαίωμα προστασίας προσφύγων. Για τους πρόσφυγες ηλικίας κάτω των 15 ετών, πραγματοποιείται έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κατάλληλα καταλύματα στη χώρα προέλευσης. Μόνο τότε εκδίδεται μια απόφαση επιστροφής, η οποία επιτρέπει την απέλαση. Αντιθέτως εκδίδεται απόφαση επιστροφής για άτομα άνω των 15 ετών χωρίς την διενέργεια τέτοιας εξέτασης. Οι αρχές περιμένουν όμως έως ότου φτάσουν στη νόμιμη ηλικία για να επιβάλουν την απέλαση. Εναντίον μιας τέτοιας απόφασης επιστροφής κατέθεσε λοιπόν μήνυση ένας 15χρονος πρόσφυγας από τη Γκάνα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μια τέτοια απόφαση επιστροφής δεν λαμβάνει επαρκώς υπόψη τα συμφέροντα του παιδιού και συνεπώς δεν είναι συμβατή με το δίκαιο της ΕΕ. «Ο ανήλικος θα βρισκόταν σε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το νομικό του καθεστώς και το μέλλον του», τονίζουν οι δικαστές του Λουξεμβούργου διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια κατάσταση επηρεάζει ιδιαίτερα τη σχολική του εκπαίδευση και τη σύνδεσή του με μια ανάδοχη οικογένεια.

Υπό αυτή την έννοια δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση επιστροφής εναντίον του εν λόγω ανηλίκου, εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη κατάλληλη εγκατάσταση υποδοχής στη χώρα επιστροφής καταλήγουν οι δικαστές.

Η νομοθεσία της ΕΕ προβλέπει μέχρι στιγμής άμεση απέλαση μετά από την λήψη της απόφασης για άμεση επιστροφή. Εάν αυτό συνεχιστεί, πρέπει να ελεγχθεί ξανά πριν από την ημερομηνία απέλασης, εάν εξακολουθεί να υπάρχει κατάλληλη εγκατάσταση υποδοχής.

Πηγή www.ert.gr

Η πρώην Δανέζα υπουργός με τη σκληρή στάση στο θέμα των μεταναστών και η απειλή παραπομπής

Η Ίνγκερ Στόιμπεργκ έδωσε εντολή να χωριστούν ανήλικα ζευγάρια που ζητούσαν να τους χορηγηθεί άσυλο

Η πρώην Δανέζα υπουργός Μετανάστευσης Ίνγκερ Στόιμπεργκ είναι γνωστή για τη σκληρή της στάση στο αξίωμα αυτό.

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την παραπομπή της για το ότι παρανόμως έδωσε εντολή να χωριστούν ανήλικα ζευγάρια που ζητούσαν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Σύμφωνα με την κεντροδεξιά πολιτικό, που ήταν υπουργός από το 2015 έως το 2019, στόχος της ενέργειας εκείνης ήταν να παταχθεί το φαινόμενο των γάμων μεταξύ παιδιών.

Στη δίκη της παραπομπής της, η οποία θα είναι η έκτη στη Δανία εδώ και πάνω από 170 χρόνια και η πρώτη από το 1995, η Στόιμπεργκ κατηγορείται ότι εν γνώσει της παραβίασε το νόμο το 2016 δίνοντας εντολή να χωριστούν τα ζευγάρια ανήλικων μεταναστών.

Η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου τάχθηκε σήμερα υπέρ της παραπομπής της, συμπεριλαμβανομένου του δικού της Φιλελεύθερου Κόμματος, ωστόσο απομένει η τελική έγκριση της απόφασης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την τελευταία δεκαετία η Δανία έχει γίνει γνωστή για τις σκληρές πολιτικές της στη μετανάστευση, όπως το να επιτρέπει στις αρχές να κατάσχουν τα κοσμήματα των αιτούντων άσυλο και να αποθαρρύνουν τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή μέσω καταχωρήσεων σε εφημερίδες στις χώρες τους.

Η Στόιμπεργκ ήταν επίσης υπεύθυνη για το σχέδιο κράτησης ξένων εγκληματιών που επρόκειτο να απελαθούν σε ένα μικρό νησί, αν και το σχέδιο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.

Πηγή newsbeast.gr

«Έχουμε ρεκόρ αστυνομικών! Όχι άλλες προσλήψεις», λέει ο Κύρτσος

 


Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, πήρε θέση κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Αντίθετο βρίσκει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τον Γιώργο Κύρτσο.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αντιδρά στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τη δημιουργία σώματος για την «ήπια αστυνόμευση» - κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη - στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Όχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών για θέσεις ειδικών φρουρών, ΑΕΙ, κλπ. Έχουμε ρεκόρ αστυνομικών σε σχέση με πληθυσμό. Είναι θέμα οργάνωσης. Χρειαζόμαστε χιλιάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων και ειδικών σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση. Μεταρρύθμιση, ανάπτυξη θέλουν ειδικούς», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.


Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κύρτσου:

Πηγή ieidiseis.gr

Κ. Μπακογιάννης-μεταναστευτικό: Υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην Αθήνα συζήτησαν την Πέμπτη κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παρουσία του ειδικού γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελου Κωνσταντίνου, και του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνου Λογοθέτη.

«Η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος κι έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μηταράκη και πρόσθεσε: «Υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη. Ο δήμος Αθηναίων διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του. Η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δική της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στη πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα. Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Kομισιόν σε Τουρκία: Γνωρίζουμε τις προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα, υποστηρίζουμε τις επιστροφές μεταναστών


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια συνέχισης των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας», τονίζει εκπρόσωπος της Κομισιόν


«Υπό προετοιμασία» βρίσκεται η απάντηση της Κομισιόν στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Συμπληρώνει ότι «η Επιτροπή γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και εξακολουθεί να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια συνέχισης των επιστροφών από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Επιπροσθέτως, σημειώνει ότι «με την ίδια επιστολή, η Ελλάδα υπέβαλε επίσης αίτημα για βοήθεια από τη Frontex» και καταλήγει ότι «ο οργανισμός μπορεί να παράσχει πρακτική βοήθεια στην πραγματοποίηση επιστροφών σύμφωνα με την εντολή του». 

 

ΠΗΓΗ   protothema.gr

 

Επί τρεις ώρες ο επικεφαλής της Frontex «ανακρινόταν» για τα pushbacks στην Ελλάδα

 Σε κλειστή συνεδρίαση η Επιτροπή Εσωτερικής Πολιτικής της γερμανικής Βουλής ασχολήθηκε την Τετάρτη με το θέμα των παράνομων επαναπροωθήσεων μεταναστών (pushbacks) στο Αιγαίο.  

Για περίπου τρεις ώρες ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ (Frontex) Φαμπρίς Λεζερί απαντούσε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης στις ερωτήσεις των βουλευτών για pushbacks στην Ελλάδα, στα οποία εμπλέκεται ενδεχομένως και η Frontex.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες σκάφη της Frontex σταματούν λέμβους με μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία πριν φτάσουν στα ελληνικά νησιά και τους παραδίδουν στο ελληνικό Λιμενικό, το οποίο στη συνέχεια, σε αρκετές περιπτώσεις, ρυμουλκεί τα φουσκωτά στα τουρκικά ύδατα.

Το ενδιαφέρον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής αφορούσε προπαντός πληροφορίες ότι σε μια από τις παράνομες επαναπροωθήσεις εμπλέκεται και σκάφος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Στις 10 Αυγούστου το γερμανικό περιπολικό Uckermark είχε σταματήσει στα ελληνικά ύδατα φουσκωτό με 40 μετανάστες. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία κάλεσε την Ελληνική Ακτοφυλακή, της οποίας το πλοίο επέστρεψε αργότερα στο λιμάνι της Σάμου χωρίς τους μετανάστες. 

Τα pushbacks θεωρούνται παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, επειδή παρεμποδίζουν εκείνους που ζητούν την παροχή προστασίας ασύλου να καταθέσουν σχετικό αίτημα.

Σωστή η συμπεριφορά των γερμανών αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutche Welle ο κ. Λεζερί υποστήριξε, όπως και στην κατάθεση του στην αρμόδια επιτροπή του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πως δεν διαθέτει αποδείξεις για εμπλοκή αστυνομικών της Frontex σε παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση της αναχαίτησης λέμβου με μετανάστες στις 10 Αυγούστου και της παράδοσής τους στο ελληνικό Λιμενικό, ανέφερε ο Φαμπρίς Λαζαρί, ακολουθήθηκαν από τους γερμανούς αστυνομικούς της Frontex οι προβλεπόμενες διαδικασίες: Η «αποτροπή παράνομων διελεύσεων» από την Frontex και η παράδοση των μεταναστών στις ελληνικές αρχές συνιστά σύμφωνα με τον κανονισμό 656/2014 της ΕΕ «νόμιμο μέσο της επιτήρησης των συνόρων». Μόνο στην περίπτωση που οι μετανάστες διέτρεχαν κίνδυνο να πνιγούν ή στην περίπτωση που το επέτρεπαν οι ελληνικές αρχές θα είχε το γερμανικό σκάφος δικαίωμα να τους περισυλλέξει.

Ο Φαμπρίς Λεζερί δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε επανειλημμένες ερωτήσεις βουλευτών των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του κόμματος «Η Αριστερά», πως διασφαλίζεται το δικαίωμα των μεταναστών να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου από τη στιγμή που παρεμποδίζονται από τις ελληνικές αρχές να το ασκήσουν.

Ο επικεφαλής της Frontex επεσήμανε την αναγκαιότητα περαιτέρω κανονισμών από την ΕΕ. Τον κ. Λεζερί στήριξε ο παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής, υφυπουργός Εσωτερικών Στέφαν Μάιερ. Όπως διαβεβαίωσε, η Γερμανία στηρίζει την αποστολή της Frontex και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της. Ο δε επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ντίντερ Ρόμαν απέρριψε αιτήματα να αποτραβήξει η Γερμανία τους αστυνομικούς της από την αποστολή της Frontex στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε, η παρουσία τους συμβάλει στην τήρηση των πιο σύγχρονων προδιαγραφών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δηλώσεις γερμανών βουλευτών

Την ανησυχία της για το ρόλο της Frontex στα pushbacks εξέφρασε μετά το τέλος της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής η βουλευτής των Πρασίνων Λουίζε Άμτσμπεργκ. Μιλώντας με την Deutsche Welle, αναρωτήθηκε κατά πόσο οι υπάλληλοι της Frontex γίνονται συνυπεύθυνοι παράνομων επαναπροωθήσεων από τις ελληνικές αρχές, τις οποίες δεν απέκλεισε ότι πραγματοποιούνται ο κ. Λεζερί:

«Αποτελεί ακόμη μέρος μίας επιχείρησης της Frontex ή όχι, όταν πληρώματά της παραδίδουν μετανάστες στην Ελληνική Ακτοφυλακή και αυτή στη συνέχεια τους επαναπροωθεί;» Δεδομένου ότι η Frontex βρίσκεται επί τόπου και διαθέτει τα τεχνικά μέσα να ελέγχει τα δρώμενα στο Αιγαίο και τον Έβρο, η βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά», Ούλα Γέλπκε, δεν θεωρεί πείστηκες τις δηλώσεις του Φαμπρίς Λεζερί ότι δεν γνωρίζει κάτι για παράνομες επαναπροωθήσεις. «Η Frontex δέχεται σιωπηρά την παραβίαση διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο», δήλωσε η ίδια στο πρόγραμμά μας.

 

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr

Αντιστοίχιση μεριδίων ΜΤΣ με μισθολογικά κλιμάκια χωρίς μειώσεις σε μερίσματα & ΒΟΕΑ

 


Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

2)Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Αντιστοίχιση μεριδίων ΜΤΣ με μισθολογικά κλιμάκια χωρίς μειώσεις σε μερίσματα & ΒΟΕΑ»

Κύριοι Υπουργοί,

Η Ομοσπονδία μας, επανέρχεται στο αντικείμενο του θέματός μας, σε συνέχεια του από 23 Ιουνίου 2020 εγγράφου της (Αρ. Πρωτ.: 505/9/11-α) για να σας επισημάνει την ολιγωρία που παρατηρείται στην ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος που απασχολεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα και αφορά τη χορήγηση συγκεκριμένων παροχών στους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Ως Ομοσπονδία, μετά από παρέμβασή μας, είχαμε χαιρετίσει την απόφασή σας για τη συγκρότηση της Επιτροπής Εξέτασης και Υποβολής Πρότασης Σχεδίου Νόμου, για την Τροποποίηση – Συμπλήρωση της Νομοθεσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 (αντιστοίχιση μεριδίων με μισθολογικά κλιμάκια), όπως αυτή δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου 2020 (Τεύχος Β, Αρ. ΦΕΚ 2422). Ωστόσο, έκτοτε δεν έχει προωθηθεί η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή των όποιων αποφάσεων.

Επειδή δικαίως υπάρχουν διαμαρτυρίες και εύλογα παράπονα των μερισματούχων, σας καλούμε να μεριμνήσετε για την τακτοποίηση της προαναφερόμενης εκκρεμότητας, ώστε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Φρονούμε ότι είναι κοινός μας στόχος η διασφάλιση της άμεσης χορήγησης των δικαιούμενων μεριδίων κατά τρόπο δίκαιο και ικανοποιητικό και ότι, όπως είχαμε επισημάνει και στο αρχικό μας έγγραφο, δεν θα οδηγηθούμε σε ένα νέο κύκλο αλχημειών, εις βάρος των μερισματούχων του ΜΤΣ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος              ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

ΠΗΓΗ    katechaki.gr

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Σύλληψη 33χρονου Σύρου για συμμετοχή σε πρώην παρακλάδι της Αλ-Κάιντα

 

Καταζητούμενος για συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ – Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ -Κάιντα στη Συρία, συνελήφθη σε προσφυγικό καμπ της Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εντάλματος των Ολλανδικών διωκτικών αρχών.


Πρόκειται για 33χρονο Σύρο, στον οποίο, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα των Ολλανδών, αποδίδονται πράξεις συνδεόμενες με τρομοκρατία. Ο 32χρονος φέρεται να ζούσε στην Ολλανδία, όπου του είχε χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα.

Στη συγκεκριμένη χώρα ζει η σύζυγός του, όπως επίσης τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ολλανδία.

Παραμένει υπό κράτηση και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 33χρονος συναινεί στην έκδοσή του.

 

ΠΗΓΗ   thestival.gr

Hot Spot Θερμοπυλών : Ιρακινός σκόρπισε τον τρόμο με… τσεκούρι!

Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Hotspot Θερμοπυλών.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ χρειάστηκε να κινητοποιηθεί η αστυνομία όταν κλήθηκε να επέμβει σε συμβάν με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό -κατά τις πρώτες πληροφορίες – ο οποίος σε φρενήρη κατάσταση με ένα τσεκούρι ανά χείρας άρχισε να σπάει τζάμια και απειλούσε να κάνει κακό επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημα του από το Υπουργείο, να φιλοξενηθεί ο ίδιος και η οικογένεια του στο Camp.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους ωστόσο τα αντανακλαστικά που επεδειχθησαν ήταν άμεσα μιας και υπήρξε εκκένωση του Camp και δεν κινδυνευσε κάποιος, μέχρι να μπορεσει η αστυνομία να τον ηρεμήσει και να παραδώσει το τσεκούρι πριν κάνει κακό. Μάλιστα πριν λίγη ώρα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο.

Πηγή lamianow.gr

Δομοκός: Τον κατακρεούργησε με σκεπάρνι και πέταξε το πτώμα σε ρέμα

Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης του άγριου εγκλήματος στον Παλάμα Δομοκού
.

Σε κοντινή απόσταση από την καλύβα βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/1) το πτώμα του 41χρονου Πακιστανού, που δολοφονήθηκε άγρια με απανωτά χτυπήματα από σκεπάρνι από 24χρονο ομοεθνή του το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Παλαμά Δομοκού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το σημείο υπέδειξε ο ίδιος ο δράστης, που συνελήφθη από την αστυνομία στην Αθήνα, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Το φρικτό έγκλημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρέπει να έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, μετά από συμπλοκή των δύο Πακιστανών, αποκαλύφθηκε όμως αρκετές ημέρες αργότερα όταν ομοεθνής τους, αυτήκοος μάρτυρας του αιματηρού επεισοδίου, κατάφερε να επικοινωνήσει με τις αρχές.
Έγκλημα σε live μετάδοση


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το μοιραίο βράδυ ο 41χρονος θέλησε να «μοιραστεί» με εκείνον τη σεξουαλική του επίθεση σε βάρος του 24χρονου, μέσω εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο, με εικόνα και ήχο.

Ο νεαρός όμως αντέδρασε και φαίνεται να ξέσπασε άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε φρικτό έγκλημα με σκεπάρνι. Αυτό μαρτυρούσαν τα ευρήματα στην καλύβα που έμεναν οι δύο Πακιστανοί, αλλά και στη γύρω περιοχή, όπου βρέθηκαν ματωμένα ρούχα κι άλλα ματωμένα αντικείμενα μαζί με το φονικό σκεπάρνι.

Το πτώμα ήταν τυλιγμένο με κουβέρτες και δεμένο με σχοινί, ενώ ήταν κατακρεουργημένο από τα πολλά χτυπήματα, που είχε δεχτεί σε όλο το σώμα και το κεφάλι.

Ο δράστης το είχε πετάξει 150 - 200 περίπου μέτρα μακριά από την καλύβα, που έγινε το φονικό, σε ένα ρέμα δίπλα στον παλιό δρόμο που πάει από Παλαμά προς Μακρολίβαδο και τα άλλα χωριά.

Ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο το σημείο για να βρεθεί και να εντοπιστεί από κάποιον από τους αστυνομικούς ή τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες, ενώ και ο δυνατός αέρας που φυσούσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν επέτρεπε στο σκύλο της ΕΜΑΚ που επίσης συμμετείχε στις έρευνες να εντοπίσει εύκολα μυρωδιά.

Όπως σημειώσαμε ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό και τελικά συνελήφθη στην Αθήνα.

Πηγή lamiareport.gr

Τουρκική ακταιωρός πλησιάζει σε «απόσταση αναπνοής» Καλύμνικο αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων (video)

Μία ακόμη τουρκική πρόκληση σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Τουρκική ακταιωρός με “στοιχεία 101” αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς πλησιάζει Καλύμνικο αλιευτικό σε «απόσταση αναπνοής» από την πλώρη του.

Ακολουθεί περιπολικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που προσπαθεί να εκδιώξει την τουρκική ακταιωρός.

Δυστυχώς τα τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προκλήσεις του με επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν δημιουργώντας προβλήματα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καταστρέφουν αλιευτικά εργαλεία, ενώ οι ενέργειες τους εγκυμονούν και τον κίνδυνο προκλήσεως ακόμη και θερμού επεισοδίου με σκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Tο video που παραθέτουμε από τη σημερινή πρόκληση είναι χαρακτηριστικό. Αφήσαμε να ακουστεί η θυμωμένη και οργισμένη αντίδραση των Καλύμνιων ψαράδων και τα “γαλλικά” κατά των Τούρκων.

Στα ίχνη των δραστών της κτηνώδους επίθεσης σε εργαζόμενο του Μετρό

Ασυνόδευτοι» Αλγερινοί ανήλικοι οι δράστες!

Εισαγγελική παρέμβαση και ανθρωποκυνηγητό πριν από λίγο για τους δράστες της ακραία βίαιης επίθεσης σε βάρος του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομονοίας

Από εξέταση βιντεοληπτικού υλικού, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της βίαιης επίθεσης σε βάρος του Σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ, στην Ομόνοια.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος του μετρό από δύο νεαρούς που αρνούνταν να φορέσουν μάσκες και να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Η εισαγγελία διέταξε από την Αστυνομία να αναζητηθούν οι δύο νεαροί και να διωχθούν για το περιστατικό. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους επικίνδυνους δράστες.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν δυο νεαροί επιτέθηκαν στον υπάλληλο με κλωτσιές, γροθιές και δολοφονική διάθεση.

Εξετάστηκαν δύο βίντεο από τις κάμερες του μετρό αλλά και κινητού τηλεφώνου επιβάτη που κατέγραψαν την επίθεση. Σε ένα από αυτά τα βίντεο φαίνονται τα πρόσωπα των δραστών. Αυτό φαίνεται ότι θα οδηγήσει σύντομα στον εντοπισμό τους.

Οι δράστες χωρίς μάσκες, μετά την επίθεση επί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα σε βάρος του εργαζομένου ελεγκτή της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης (13/01) αποχώρησαν από τις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ Ομονοίας. Από το κλιμάκιο της ΔΕΕ εξετάστηκε και ο συρμός προκειμένου στα πειστήρια να συμπεριληφθούν και τα αποτυπώματα από τα καθίσματα που είχαν , με το δεδομένο ότι δεν φορούσαν γάντια.

Οι πληροφορίες πάντως είναι συγκεχυμένες, αφού κάποιοι κάνουν λόγο για έλληνες δράστες κάποιοι άλλη για αλλοδαπούς. Σε κάθε περίπτωση, νεαρής ηλικίας, ίσως και ανήλικοι.

Οι δύο δράστες, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν με ακραία βία τον Σταθμάρχη, όταν τους παρατήρησε, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη στην Ομόνοια, να φορέσουν μάσκα και τους υπέδειξε να κατεβάσει ο ένας εξ αυτών τα πόδια του από κάθισμα.

Με κατάγματα στα άκρα και σπασμένα πλευρά ο υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ενώ έλαβε εξιτήριο και βρίσκεται σε κατ’ οίκον νοσηλεία
.


Πηγή newsbreak.gr