Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν «εγκαλεί την Τουρκία»

Την ετοιμότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης να εγκαλέσει τις συμπεριφορές της Τουρκίας
που δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο και τις νατοϊκές της δεσμεύσεις υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη γραμμή στο πλαίσιο της δέσμευσης των ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους.

«Ως μέρος της δέσμευσής μας προς τους Συμμάχους μας, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να εγκαλέσει την τουρκική συμπεριφορά που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο ή τις δεσμεύσεις της προς το ΝΑΤΟ», σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απάντησε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και όλους τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ να αποφύγουν την αγορά ρωσικών οπλικών συστημάτων. Μάλιστα προειδοποίησε την Άγκυρα ότι ενδεχόμενη μη συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων.

Προτρέπουμε την Τουρκία, καθώς και όλους τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ, να αποφύγουν τις μελλοντικές αγορές ρωσικού οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον των S-400, οι οποίοι φέρνουν στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή. Οποιεσδήποτε τέτοιες συναλλαγές θα μπορούσαν να υπόκεινται σε ξεχωριστές και επιπλέον κυρώσεις CAATSA πέρα από εκείνων που έχουν ήδη επιβληθεί», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπενθύμισε ότι η απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από την Άγκυρα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ και ότι αντιβαίνει στις συμμαχικές δεσμεύσεις της Τουρκίας. Μάλιστα ο Αμερικανός διπλωμάτης κάλεσε την Άγκυρα να εγκαταλείψει τον υπάρχοντα ρωσικό εξοπλισμό που έχει ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.

«Τα ρωσικά S-400 δεν είναι συμβατά με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, απειλούν την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ και δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ. Αυτή η σημαντική συναλλαγή με τη Ρωσία προκάλεσε τις κυρώσεις CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Προτρέπουμε την Τουρκία να μην διατηρήσει το σύστημα (των S-400). Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η απόκτηση των S-400 έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πυρά και από το Πεντάγωνο

Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά της Αγκυρας έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, ο Τζον Κέρμπι ο οποίος διεμήνυσε ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θέλει η Τουρκία να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400, διατηρώντας αμετάβλητη τη θέση της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, που αποφάσισε να θέσει την Άγκυρα εκτός του προγράμματος κατασκευής του μαχητικού 5ης γενιάς F-35.

Η αμερικανική θέση «δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Κέρμπι: «Προτρέπουμε την Τουρκία να εγκαταλείψει το σύστημα S-400».

Αντιδρώντας στην παράδοση το 2019 στην Τουρκία της πρώτης συστοιχίας του συστήματος S-400, οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα κατασκευής του σχεδόν αόρατου για τα ραντάρ F-35, κρίνοντας πως υπήρχε κίνδυνος να αποκαλυφθούν αμερικανικά τεχνολογικά μυστικά και πως το ρωσικό σύστημα είναι ασύμβατο με αυτά του NATO.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος εδώ και πολύ καιρό και διακεκριμένο μέλος του NATO, αλλά η απόφασή της να αγοράσει S-400 είναι ασύμβατη με τις δεσμεύσεις της ως συμμάχου των ΗΠΑ και του NATO», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Τουρκία είχε πολλές ευκαιρίες τα τελευταία δέκα χρόνια να αγοράσει το (ανταγωνιστικό) σύστημα Patriot από τις ΗΠΑ, αλλά προτίμησε να αγοράσει το S-400, γεγονός που προσφέρει στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι πέραν της εκδίωξης της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, η Ουάσινγκτον απαγόρευσε τον Δεκέμβριο τη χορήγηση οποιασδήποτε άδειας για την εξαγωγή όπλων στην SSB, την τουρκική κρατική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις προμήθειες στρατιωτικού υλικού, προκειμένου να τιμωρήσει την Άγκυρα για την αγορά του ρωσικού συστήματος.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τον Ιανουάριο την ελπίδα ότι θα καταλήξει σε συμβιβασμό με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν που θα επιτρέψει η Άγκυρα να επανενταχθεί στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35, όμως οι επαφές ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη δική του κυβέρνηση είναι περιορισμένες.

Μολονότι η Άγκυρα γνωστοποίησε την Τρίτη πως ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του προέδρου, ο Ιμπραήμ Καλίν, συνομίλησε με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου και πως οι δύο άνδρες εξέφρασαν την «βούληση να αποκατασταθούν ισχυρές, διαρκείς και εποικοδομητικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες την περίοδο που ξεκινά», ο κ. Μπάιντεν δεν είχε ακόμη μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Ερντογάν μέχρι χθες Παρασκευή.

Πηγή kathimerini.gr

Θωμάς Μπόζιαρης : Ευχόμαι από καρδιάς καλή αρχή και καλή δύναμη

 


Με ανάρτηση του στη σελίδα του Facebook 

ο Β'αντιπρόεδρος της ΠΟ. ΣΥ. ΦΥ, Θωμάς Μπόζιαρης καλωσορίζει τους νέους συνοριακούς φύλακες οι οποίοι τελείωσαν την πρακτική τους εκπαίδευση και ξεκινούν από σήμερα ως συνοριακοί φύλακες την θητεία τους.


Έτυχε σήμερα να συνεργαστώ με τρεις Υπηρεσίες, κατά τη εκτέλεση των καθηκόντων μου.Με τα ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, Αμυγδαλεζας και Κορίνθου.
Δεν θα μπορούσα να μην εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στο προσωπικό των τριών Υπηρεσιών, ανδρες και γυναίκες, οι οποίοι διαθέτουν τόσο επαγγελματική επάρκεια και Ήθος, όσο και υψηλό φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους όπως επίσης την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα, με την οποία ανταποκρίνονται στην υψηλή αποστολή τους.
Μα πάνω απ'ολα σέβονται και προστατεύουν ενεργά τα θεμελιώδη δικαιώματα καλλιεργωντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας.

Από σήμερα εντάσσονται - μετά το πέρας της πρακτικής τους - στις εν λόγω υπηρεσίες όπως και σε αρκετές ακόμη στα νησιά, στην Ξάνθη και στην Δράμα, οι Νέοι Συνοριακοί Φύλακες, οι οποίοι ξεκινούν με περίσσια όρεξη, αυτοπεποίθηση και θέληση , θέλοντας και αυτοί να αποδείξουν οτι ο'' θεσμός'' του Συνοριακού Φύλακα δεν συγκαταλεγεται τυχαία στους κορυφαίους θεσμούς.
Εύχομαι από καρδιάς καλή Αρχή και καλή Δύναμη.


bordernews.gr

Έξι μήνες απλήρωτοι οι Στρατιωτικοί στον Έβρο για τις περιπολίες στα σύνορα

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), απέστειλε επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Έβρου σχετικά με τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών που εκτελούν οι συνάδελφοι μας στρατιωτικοί εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), στα σύνορα του Έβρου οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Κύριοι Βουλευτές

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχετε επιδείξει τα προηγούμενα χρόνια για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, σας μεταφέρει το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου, για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών (περιπολίες στην Παρέμβρια περιοχή).

Συγκεκριμένα συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην:

α. 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

β. 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

γ. 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού

και εκτελούν υπηρεσίες, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και το πρόβλημα επιλύθηκε μετά από έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και την κατάθεση σχετικής Ερώτησης στη Βουλή (Αριθμ. Πρωτ. 8387/21-07-20), από τον Βουλευτή Έβρου κ. Χρήστο Δερμετζόπουλο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ακριτική αυτή περιοχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας.

Πηγή e-evros.gr

Μεγαλειώδης αυτοκινητοπομπή, ξεκάθαρο μήνυμα

Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά» το μήνυμα εκατοντάδων Χιωτών ενάντια τους σχεδιασμούς για νέα δομή.

Την πρώτη οργανωμένη αντίδραση των Χιωτών ενάντια στα σχέδια για νέα δομή, μετά τα γεγονότα του περσινού Φεβρουαρίου, ένιωσαν Κυβέρνηση και Υπουργός Μετανάστευσης, στο πλαίσιο της μεγαλειώδους αυτοκινητοπομπής, στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από τα Καρδάμυλα, τη Λαγκάδα, τη Συκιάδα και τον Βροντάδο.

Η αυτοκινητοπομπή μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων, ξεκίνησε στις 9 και 30 το πρωί από τη Συκιάδα και κατέληξε, συνεχώς ενισχυόμενη από κόσμο στις 10:15 στην πόλη της Χίου.

Οι συμμετέχοντες με μαύρες σημαίες και συνθήματα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής όχι μόνο στο Θόλος αλλά γενικά πάνω στη Χίο, απαιτώντας να αποσυνδεθεί το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. από τον σχεδιασμό για νέα δομή και να τηρηθεί απαρέγκλιτα η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πηγή politischios.gr

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την εκπαίδευση των εργαζόμενων στο υπουργείο Μετανάστευσης

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε λόγο για μια «αμοιβαία επωφελή συνεργασία»


Πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου εκπαίδευσης των εργαζόμενων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), Διονύσης Κυριακόπουλος, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της αξιοποίησης της τεχνογνωσίας που διαθέτει το ΕΚΔΔΑ στην εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες, της βελτίωσης της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και της ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου.

Κεντρικοί άξονες της συνεργασίας των φορέων είναι η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με συγκεκριμένη μεθοδολογία και ανάλυση, ο σχεδιασμός επιμορφωτικών δράσεων και η συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσει η επιμόρφωση των στελεχών του υπουργείου Μετανάστευσης, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η τεράστια προσπάθεια που κάνει στην κατεύθυνση της ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών και του περιορισμού των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και να συνδράμουμε και εμείς στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας του υπουργείου», επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε λόγο για μια «αμοιβαία επωφελή συνεργασία», στη βάση της οποίας «βρίσκεται η απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων για τους εργαζόμενους του υπουργείου μας, αλλά και η βαθύτερη κατανόηση των προκλήσεων που καλείται ένας δημόσιος υπάλληλος να αντιμετωπίσει στο μεταναστευτικό». Προσέθεσε, εξάλλου, ότι «οι επιμορφωτικές δράσεις και η ουσιαστική συνδρομή του ΕΚΔΔΑ θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των διοικητικών μας δομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τον πολίτη που είναι και το τελικό ζητούμενο».

Ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Διονύσης Κυριακόπουλος, υπογράμμισε ότι «η ελληνική δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε ένα μεγάλο και κρίσιμο μεταίχμιο, αυτό της ψηφιακής μετάβασης, της ουσιαστικής εξυπηρέτησης του πολίτη. Το στοίχημα είναι διπλό, η εκπαίδευση των υπαλλήλων και των πολιτών στη νέα εποχή».

Πηγή newsbeast.gr

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορεί τον Ιάκωβο Τσούνη που δίνει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει τον 97χρονο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσούνης έκανε δωρεά ύψους 23 εκατ. ευρώ και 60 αποβατικών σκαφών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέδωσε ξίφος στον Υποστράτηγο επί τιμή (Υπτγο ε.τ.) Ιάκωβο Τσούνη, για την αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ίδιος ο κ. Τσούνης, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος.

Όμως γιατί αποφάσισε να δωρίσει όλο το βιός του στις Ένοπλες Δυνάμεις; «Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις! Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Τσούνης.

Πηγή onalert.gr

Προσλήψεις Συνοριοφυλάκων: Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τον διαγωνισμό – Γιατί καθυστερεί η προκήρυξη

Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για τον διαγωνισμό πρόσληψης άλλων 800 Συνοριακών Φυλάκων, από τους οποίους οι 600 προορίζονται να αναλάβουν υπηρεσία στο νομό Έβρου, οι 100 στην Ροδόπη και οι υπόλοιποι 100 στην Καβάλα.

Δηλαδή και ο αριθμός όσων θα προσληφθούν θα είναι 800, από αυτούς οι 600 θα έρθουν στον Έβρο και μάλιστα όπως έγινε και με την πρόσληψη το 2020 των 400 που ήδη έχουν τοποθετηθεί και ανέλαβαν υπηρεσία στον Έβρο, θα υπάρχει και σε αυτόν ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ. Το μόνο που εξετάζεται και παραμένει “ανοιχτό”, είναι το όριο ηλικίας που θα ισχύσει για αυτόν το νέο διαγωνισμό. Αν δηλαδή παραμείνει στα 28 χρόνια ή θα αυξηθεί στα 32, όπως ζητούν τόσο οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των αστυνομικών, με πρώτη την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, αλλά και βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, όπως ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μάλιστα, επειδή ο τελευταίος και ως πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εύκολα πρόσβαση στο αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντί να κάνει Ερωτήσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα επικαλούμενος δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ή φήμες, να ενημερώνονταν τηλεφωνικά ώστε με την σειρά του να ενημερώσει όσους αγωνιούν για το συγκεκριμένο θέμα. Όχι μόνο των υποψήφιων για πρόσληψη, αλλά και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Evros-news.gr από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα δεδομένα αυτή την στιγμή είναι:
  • Δεν αλλάζει ο αριθμός των 800 νέων Συνοριακών Φυλάκων που θα προσληφθούν και η κατανομή 600 στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα.
  • Τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και χρηματοδοτεί αυτές τις προσλήψεις, έχουν εξασφαλιστεί και δεσμευθεί.
  • Η καθυστέρηση οφείλεται αρχικά στο γεγονός ότι αυτή την στιγμή οι Σχολές Αστυφυλάκων σε Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ρέθυμνο είναι ακόμα γεμάτες από τους Αστυφύλακες που μέσω των Παννελαδικών εξετάσεων εισήχθησαν στην Ελληνική Αστυνομία και εκπαιδεύονται σε αυτές. Έτσι δεν υπάρχει χώρος για εκπαίδευση μαζικά του μεγάλου αριθμού των Συνοριοφυλάκων.
  • Υπάρχουν επιπλέον εμπόδια, λόγω του κορονοϊού και των μέτρων προφύλαξης που πρέπει να εφαρμόζονται, αφού μια υπερσυγκέντρωση αυτή την στιγμή στις Σχολές εκπαιδευόμενων, θα αποτελεί… υγειονομική “βόμβα”.
Υπενθυμίζουν ότι και πέρυσι, για την πρόσληψη των 400 Συνοριοφυλάκων, καθυστέρησε σημαντικά η ολοκλήρωση του διαγωνισμού λόγω κορονοϊού, με τις τεστ και τις άλλες εξετάσεις να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι αντί της άνοιξης.
Δεν υπάρχει καμιά σχέση της καθυστέρησης και των φημών για μείωση του αριθμού των προσληφθέντων με τις καθολικές αντιδράσεις των Εβριτών για το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θέλουν να κάνουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και η Κυβέρνηση στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Καλό είναι λοιπόν κάποιοι, πόσο μάλλον όταν είναι θεσμικοί, όπως ο βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης και μάλιστα πρώην Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ, να μην… παίζουν με την αγωνία των νέων ανθρώπων που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό για πρόσληψη Συνοριοφυλάκων και των οικογενειών τους. Αντί υιοθετώντας εύκολα δημοσιεύματα ΜΜΕ, να αναλώνονται σε Ερωτήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, που μάλιστα θα καθυστερήσουν να απαντηθούν, έχουν τη δυνατότητα και την πρόσβαση να ζητούν τηλεφωνική (αν όχι δια ζώσης) ενημέρωση και με την σειρά τους υπεύθυνα και σοβαρά να κάνουν ανακοινώσεις με δελτία Τύπου.

Πηγή evros-news.gr

Στην Γερμανία από την Λέσβο 42 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες


42 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αναχώρησαν από την Λέσβο προς την Γερμανία.

Οι πρόσφυγες αναχώρησαν το πρωί της Τετάρτης (3/2/2021) με τελικό προορισμό την Γερμανία.

Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε εντός του πλαισίου συνεργασίας και του προγράμματος μετεγκαταστάσεων αναγνωρισμένων προσφύγων με την Γερμανία.

Οι προσφυγές αναχώρησαν έπειτα από διαγνωστικά test για τον Covid-19.

Το πρόγραμμα τελεί υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πηγή lesvospost.com

MARK V “Αίολος” και “Αστραπή” ετοιμοπόλεμα στο οπλοστάσιο της ΔΥΚ (pics / vid.)


Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος παρακολούθησε τακτικά αντικείμενα των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου – Ταχείας Μεταφοράς (ΣΑΠ-ΤΜ) MARK V «ΑΙΟΛΟΣ» και «ΑΣΤΡΑΠΗ» της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου. Παρόντες στην δραστηριότητα ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ και ο Διοικητής της ΔΥΚ Πλοίαρχος Ιωάννης Παπαβλάχος ΠΝ.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επερχόμενης αναδιοργάνωσης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με την ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), όπου θα ενταχθούν και δυνάμεις Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων. Τα ανωτέρα σκάφη διετέθησαν δωρεάν από το Ναυτικό των ΗΠΑ ως υλικό Excess Defence Articles (EDA) και την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 αφίχθησαν στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και βρίσκονται στο στάδιο της επιχειρησιακής ένταξης τους στη ΔΥΚ.

Το τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε τον έλεγχο και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευής για την ενεργοποίησή των MARK V, η δε επιχειρησιακή τους αξιοποίηση από την ΔΥΚ εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναβάθμισης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών).

Με αυτόν τον τρόπο, η υπό συγκρότηση Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) επαυξάνει κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.Πρόταση-Σταθμός για ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό-ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ, σχετικά με τα Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά Θέματα στελεχών ΕΔ, και προτείνει τα παρακάτω:

α. Την τροποποίηση του άρθρου 40 του Π.Δ 169/2007 (ΦΕΚ Ά 210) ως εξής: «Λογίζονται αυξημένος στο διπλάσιο και ως τέτοιος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ο χρόνος υπηρεσίας, ως πέντε έτη (5), που διανύθηκε σε μονάδες ανεξαρτήτου γεωγραφικού προσδιορισμού και στην περίπτωση που το στέλεχος εκτελούσε καθήκοντα της ειδικότητας του.»

β. Την αναγνώριση των πέντε χρόνων στο διπλάσιο στα 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας αντί των 25 ετών, για όσους αποστρατεύει η Υπηρεσία πριν την συμπλήρωση των απαιτούμενων 25 ετών και μέχρι την εναρμόνιση των σχετικών νόμων που έχουμε αναφέρει ανωτέρω, που αναφέρονται στα άρθρα 40, 41 του ΠΔ 169/2007, για τον λόγο ότι χιλιάδες Μόνιμοι Υπαξιωματικοί προελεύσεως ΕΠΟΠ, οι οποίοι έχουν καταταγεί σε ηλικία μετά τα 25 ηλικιακά έτη, τους στερείται το δικαίωμα αναγνώρισης των πέντε ετών στο διπλάσιο. Αυτό συμβαίνει διότι η υπηρεσία τους αποστρατεύει αυτεπάγγελτα λόγω καταλήψεως των ηλικιακών ορίων στα 50 τους χρόνια και χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα 25 έτη πραγματικής υπηρεσίας, και όσοι έχουν καταβάλει τις νόμιμες εισφορές για την αναγνώριση των πέντε ετών στο διπλάσιο θα τις χάσουν.

γ. Να εφαρμοστεί και για την αναγνώριση των εξαμήνων που αφορούν ειδικές δυνάμεις - επικίνδυνης εργασίας (πτωτικά, καταδυτικά, εξουδετέρωσης ναρκών κλπ).

δ. Σε περίπτωση που η Υπηρεσία επιλέγει την αποστρατεία στρατιωτικών στα πλαίσια των τακτικών ή εκτάκτων κρίσεων, είτε λόγω κάλυψης ηλικιακού ορίου, κάτω των 60 ετών που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να καταβάλει, η Υπηρεσία, τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου για το υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τα 40 έτη υπηρεσίας ή το 60 έτος της ηλικίας. Για αυτό άμεση κατάργηση κάθε ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης πέραν του εκ του νόμου ορίου του 60ου έτους της ηλικίας.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

Πηγή staratalogia.gr

Δεν είχε δίπλωμα, οδηγούσε επικίνδυνα, δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών…

Σύλληψη αλλοδαπού για επικίνδυνες παραβάσεις στην οδική συγκοινωνία, απείθεια και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης 4-2-2021, σε οικισμό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός, διότι εντοπίσθηκε να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του οδηγώντας με τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια της οδικής συγκοινωνίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.


Πηγή kavalapost.gr

Τεράστια ποσότητα ναρκωτικών στο Ηράκλειο: Στη φάκα και ο «αγοραστής», στενός συνεργάτης του Αλκετ Ριζάϊ

Ο «Κοντός» ήταν πρωταγωνιστής στην απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό


Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που αποτελούν προϊόν απευθείας εισαγωγής από την Ολλανδία με προορισμό την Κρήτη βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών του νησιού. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που ολοκληρώθηκε με κινηματογραφικό τρόπο, έπειτα από μία συντονισμένη επιχείρηση που εξελίχθηκε τους τελευταίους μήνες και κορυφώθηκε τα τελευταία δύο 24ωρα με παράλληλες επιχειρήσεις σε Ηράκλειο και Αττική , όπου και ήταν ο πρώτος σταθμός του φορτίου- μαμούθ.

Η νταλίκα εγκλωβίστηκε στο Σκαραμαγκά όπου έγιναν και οι πρώτες συλλήψεις ενώ μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα με πλοίο της γραμμής υπό το άγρυπνο βλέμμα πάνοπλων αστυνομικών στο Ηράκλειο όπου έγινε φύλλο και φτερό από τους αστυνομικούς.

Στα πράσα πιάστηκαν οι παραλήπτες μέρους του φορτίου, δυο Αλβανοί που πιάστηκαν με την κούτα στα χέρια. Η μεγαλύτερη αποκάλυψη ωστόσο ήρθε όταν οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν την ταυτότητα του ενός αγοραστή. Δεν είναι άλλος από τον πρωταγωνιστή στην κινηματογραφική απόδραση του Αλκετ Ριζάι από τον Κορυδαλλό και στενού συνεργάτη του διαβόητου κακοποιού. Ο διαβόητος «κοντός» είναι εκείνος που κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο του πιλότου του ελικοπτέρου και τον ανάγκασε να πετάξει πάν από τη φυλακή του κορυδαλλού και να παραλάβει τον Ριζαι και το Βασίλη Παλαιοκώστα.
Μία νταλίκα που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Κρήτη TV και της Έλλης Κοκάλη που κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από την κορύφωση της αστυνομικής επιχείρησης περιέχει δεκάδες κιλά χασίς αλλά και μια μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρίσκεται πλέον στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου που συνεχίζουν ενδελεχώς την έρευνα , κάνοντας φύλλο και φτερό το εσωτερικό της.
Συλλήψεις σε Αττική και Ηράκλειο

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 5 συλλήψεις στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πέντε Έλληνες και δύο Αλβανοί συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου. Πρόκειται για τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην εργαζόμενο στο χώρο των διεθνών μεταφορών , τον ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρίας, το γιό του που οδηγούσε τη νταλίκα και τη νύφη του, το συνοδηγό της νταλίκας και έναν ακόμη Αλβανό.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους στη χώρα μας. Συνελήφθησαν 7 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών Ουσιών. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 3 κιλά και 660 γραμμάρια κοκαΐνη, σχεδόν 25 κιλά κάνναβη, οχήματα και το χρηματικό ποσό των 31.000 ευρώ


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις περιοχές της Αττικής και του Ηρακλείου.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς την προαναφερόμενης Υπηρεσίας είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά (7) ατόμων (4 ημεδαπών, ημεδαπής και 2 αλλοδαπών).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εν λόγω οργάνωση προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε από τις πύλες εισόδου της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας προκειμένου να διατεθούν στη χώρα μας.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, ηγετικό ρόλο είχε ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος επικοινωνούσε με διακινητές άλλων χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, βοηθούμενος από ημεδαπό, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα, μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα ενώ μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ορισμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες κατέληγαν στο Ηράκλειο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες (04.02.2021) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα, στο οποίο επέβαιναν (2) ημεδαποί και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση, ενώ κατά την άφιξη τους σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι τους ανέμεναν (2) αλλοδαποί και ημεδαπός, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησε έρευνα σε δύο οχήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) κιλά και (678) γραμμάρια κάνναβης, (3) κιλά και (660) γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου), καθώς και το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (200) γραμμάρια κάνναβης,
  • (2,3) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (6) δενδρύλλια κάνναβης,
  • χρηματικό ποσό 24.000 ευρώ,
  • (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας.
Επιπλέον κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Φ. (τράκτορας) μετά επικαθήμενου ψυγείου, Δ.Χ.Ε. (ταξί) ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού συλληφθέντα και Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.Πηγή neakriti.gr

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Μηταράκης: "Προχωράμε στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο"Για άλλη μια φορά ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τόνισε πως η Κυβέρνηση προχωρά στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο.

Η παραπάνω δήλωση έγινε εχθές στην συζήτηση που είχε με τους κατοίκους της Χίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και διήρκησε πάνω από 2 ώρες.

Σε αυτή κατατέθηκαν αφιλτράριστα ερωτήματα από πολίτες, τις οποίες απαντούσε σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα ο κ. Μηταράκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε στον ήδη γνωστό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με την αγωνία των κατοίκων για την εθνική διάσταση της διαχείρισης του μεταναστευτικού, να επικρατεί σχεδόν σε κάθε ερώτηση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μετανάστευσης ξεκαθάρισε ότι η μεταναστευτική πολιτική δεν σχεδιάζεται από τον ίδιο και συνεπώς δεν ασκεί προσωπική πολιτική στο μεταναστευτικό αλλά συνολικά από την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δύο από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν αφορούσαν το ΚΥΤ Φυλακίου. Η απάντηση που δόθηκε από τον κ. Μηταράκη ήταν:

"Ο Έβρος δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των επιστροφών, δεν μπορούμε από τον Έβρο να κάνουμε επιστροφές προς την Τουρκία βάση της κοινής δήλωσης με αποτέλεσμα το 2020 ενώ η μείωση προς τα νησιά μας να είναι 87% η μείωση προς τον Έβρο ήταν 62% και εξακολουθούμε να δεχόμαστε πιέσεις στον Έβρο.

Γι αυτό εφαρμόζουμε μια συνολική πολιτική μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας η οποία στηρίζεται σε τρία βασικά στοιχεία:

Πρώτον την ολοκλήρωση του φράγματος του Έβρου δεύτερον την πρόσληψη εκατοντάδων συνοριοφυλάκων και τρίτον με την δημιουργία ασφαλούς δομής κράτησης και προχωράμε στην δημιουργία κλειστής δομής κράτησης στον Έβρο.

Ο Υπουργός απάντησε και στη σκέψη για τη δημιουργία δομής σε ακατοίκητο νησί, όπως για παράδειγμα τα Αντίψαρα, σημειώνοντας ότι το κόστος για μία τέτοια δομή είναι τεράστιο. «Εκτός από το μεγάλο κόστος θα αναγκάσουμε Έλληνες πολίτες, δημοσίους υπαλλήλους να μετεγκατασταθούν σε ένα ακατοίκητο νησί, που δεν θα έχει απολύτως τίποτα», εξήγησε ο κ. Μηταράκης.

 

ΠΗΓΗ   e-evros.gr

 

 

Ανακοίνωση σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα για το θέμα του εμβολιασμού του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας

 

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα για το θέμα του εμβολιασμού του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά της νόσου COVID-19, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

για τον εμβολιασμό του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθορίστηκε συγκεκριμένη διαδικασία μέσω Λίστας Αναμονής (WAITING LIST),

με τη διαδικασία αυτή δεν χάνεται κανένα εμβόλιο, καθώς όλα τα αδιάθετα εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχει προσέλευση ιδιωτών σε προγραμματισμένα ραντεβού, διατίθενται στο ένστολο προσωπικό της χώρας,

 


Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με πίνακες του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί, με προτεραιότητα στο μάχιμο προσωπικό και κριτήριο την ηλικία.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας διαβιβάστηκαν τα στοιχεία του συνόλου του προσωπικού του Σώματος στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και ακολούθως εισήχθησαν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, γεγονός που προκάλεσε παρερμηνείες ως προς τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Με σχετική διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίστηκε ότι ο εμβολιασμός πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της αρχικά καθορισμένης διαδικασίας των αδιάθετων εμβολίων.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι ο εμβολιασμός, όχι μόνο δεν ακυρώνεται άλλα εξελίσσεται και μάλιστα με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς από την 18η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, δηλ. σε διάστημα 17 ημερών, έχουν εμβολιαστεί 7.311 μάχιμοι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα. 

 

 bordernews.gr

 

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα επεξεργασίας, συσκευασίας και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα επεξεργασίας, συσκευασίας και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων 


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθησαν (6) μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση ενός ακόμα ατόμου

Εντοπίστηκε εργαστήριο και (3) χώροι αποθήκευσης και κατασχέθηκαν πάνω από (1.000) κιλά καπνού και μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού

 Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζονται σε (416.000) ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα επεξεργασίας, συσκευασίας και διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν (6) μέλη της εγκληματικής ομάδας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση ενός ακόμα ατόμου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του τ ελωνειακού κώδικα και των ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης η εγκληματική ομάδα, από τον Οκτώβριο του 2020, δραστηριοποιείτο συστηματικά στην διακίνηση και πώληση λαθραίων προϊόντων καπνών.

Η εγκληματική ομάδα για την επίτευξη της παράνομης δραστηριότητάς της είχε εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού, στο οποίο υπήρχε η πρώτη ύλη και μηχανολογικός εξοπλισμός μέχρι το τελικό προϊόν, αλλά και χώρους όπου αποθηκεύονταν τα παράνομα καπνικά προϊόντα.

 


Σε αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν την 3 & 4 Φεβρουαρίου σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, διενεργήθηκαν έρευνες σε μηχανουργείο, (3) αποθηκευτικούς χώρους και (4) οικίες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

πλήρης μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και συσκευασίας καπνού,

(2) οχήματα,

(2.311) συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,

(29.800) κενές συσκευασίες καπνού,

(9) χαρτοκιβώτια με ημιεπεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους (1.080) περίπου κιλών,

(3) σακούλες με επεξεργασμένο καπνό συνολικού βάρους (35,9) κιλών,

σακούλα με (780) γραμμάρια κατεργασμένου καπνού,

συσκευασία καπνού 50 γραμμαρίων χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,

μικρόδεμα με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 18 γραμμαρίων,

(10) πακέτα τσιγάρων, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και

σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζονται ότι ανέρχονται σε (416.000) ευρώ.

 


Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 


 

 bordernews.gr

Έξι Τούρκοι (δύο παιδιά) αποκλεισμένοι στο πλημμυρισμένο Δέλτα Έβρου – Σπεύδουν ΕΜΑΚ και αστυνομία

 


Έξι Τούρκοι βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα αποκλεισμένοι στο πλημμυρισμένο και καλυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από ομίχλη Δέλτα του Έβρου, ανάμεσα τους μάλιστα και δύο μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκεκριμένη περιοχή του Αινήσιο Δέλτα που εντοπίστηκαν από τους καλυβιέρηδες της περιοχής, σπεύδουν εκτός της Αστυνομίας και άνδρες της ΕΜΑΚ, αφού θα πρέπει να οργανωθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.


Η κατάσταση άλλωστε στην περιοχή και γενικότερα στον ποταμό Έβρο είναι πολύ επικίνδυνη, αφού η στάθμη των νερών του ποταμού είναι περίπου 1 μέτρο πάνω από το όριο συναγερμού που είναι τα 6 μέτρα και κυμαίνονται μεταξύ 7 μέτρων και 6.90. Αυτό πάντως δεν αποτρέπει κάποιους να επιχειρούν να περάσουν από την τουρκική όχθη στην Ελλάδα. 

Οι 6 Τούρκοι προφανώς θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο, όπως άλλωστε και πολλοί ακόμα συμπατριώτες τους οι οποίοι συχνά έρχονται στη χώρα μας, επικαλούμενοι τις διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν.

 

ΠΗΓΗ   evros-news.gr

Γεννητούρια στην... Κηφισίας: Αστυνομικοί και πυροσβέστες ανέλαβαν χρέη... μαίας

 


Ένα υγιέστατο μωράκι ήρθε στον κόσμο το μεσημέρι της Παρασκευής, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να εκτελούν χρέη... μαίας στη μέση της Λεωφόρου Κηφισίας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece το αυτοκίνητο με την ετοιμόγεννη μητέρα ακινητοποιήθηκε πάνω στην Κηφισίας και την ώρα εκείνη ένα διερχόμενο πυροσβεστικό όχημα σταμάτησε για να δει τι συμβαίνει.

Οι πυροσβέστες επέστρεφαν από ένα συμβάν και διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν μα γυναίκα έτοιμη να γεννήσει.

Ειδοποίησαν και την αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.Όπως φάνηκε, όμως, το μωράκι ήταν αρκετά «βιαστικό». Μόλις έφτασε γιατρός και ασθενοφόρο και είδαν ότι δεν προλάβαιναν να μεταφέρουν τη γυναίκα στο νοσοκομείο, αστυνομικοί και πυροσβέστες βοήθησαν το γιατρό να γίνει ο τοκετός.

Η γυναίκα έχει μεταφερθεί τώρα στο νοσοκομείο για να της παρασχεθεί κάθε ιατρική βοήθεια που χρειάζεται.

 

ΠΗΓΗ   cnn.gr

Κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιππείου. Αντιδράσεις για την παρουσία πρόσφυγων


Με κατάληψη ξεκίνησε σήμερα η μέρα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ιππείου.

Μαθητές και γονείς αντιδρούν στην ένταξη παιδιών προσφύγων στις τάξεις του Γυμνασίου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γονείς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και τα παιδιά που θα ενταχθούν στο σχολείο είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

"Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά 25 ετών με 13χρονα" ήταν η χαρακτηριστική φράση ενός γονέα.

Αυτή τη στιγμή έξω από το σχολείο έχουν συγκεντρωθεί γονείς και μαθητές. Αισθητή και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων με 4 περιπολικά!

Χθες μερίδα μαθητών έκανε αποχή από τα μαθήματα ενώ σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη.Πηγή lesvosnews.net