Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης - ΜΚΟ κατέστρεψαν την περιουσία των δημοτών.

 


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, επισκέφθηκε σήμερα το χώρο του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, ο οποίος, μετά την εκκένωσή του από την ΜΚΟ που είχε εγκατασταθεί εκεί, θα διαμορφωθεί και θα ανακαινισθεί για την δημιουργία κατασκηνώσεων και φιλοξενίας παιδιών του Δήμου μας.

Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου, διαπιστώθηκε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις, όσο και ο περιβάλλων χώρος, παραδόθηκαν σε άθλια κατάσταση. Το φωτογραφικό υλικό, άλλωστε, αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος βρίσκονται σε διαδικασία απόδοσης τυχόν ευθυνών για την καταστροφή των υποδομών, η οποία θα εκτιμηθεί από αρμόδια Επιτροπή.

ΠΗΓΗ   lesvospost.com


Ηγουμενίτσα - Συνελήφθη 37χρονη για διακίνηση αλλοδαπών

 

Είχε κρύψει στο φορτηγό που οδηγούσε πέντε αλλοδαπούς

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών, καθώς και της 37χρονης αλλοδαπής διακινήτριας τους προέβησαν σήμερα τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα και σκύλου βιοανίχνευσης εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 37χρονη ως οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο μετέφερε επιμελώς κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο, τους πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω γορτηγό όχημα – επικαθήμενο.


ΠΗΓΗ   news.gr

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

 


Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης απώλειας


Αριθμ. 247/2021 – ΦΕΚ τεύχος Β’ 968/12-03-2021
Ηλεκτρονική υπηρεσία για τη δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στη θυρίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ-ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-EΨΠ)

1. Η δήλωση απώλειας του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας δύναται να υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-EΨΠ), εφεξής ΕΨΠ, και επέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986.
2. Για την υποβολή της δήλωσής απαιτείται η προηγούμενη αυθεντικοποίηση του φυσικού προσώπου/ χρήστη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020.
3. Μετά την υποβολή της στην ΕΨΠ, η δήλωση αποστέλλεται στη θυρίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολουθούνται όσα ορίζονται στις υπό στοιχ. 6 και 7 του προοιμίου, αποφάσεις.

Άρθρο 2

Απάντηση στον ενδιαφερόμενο
Η δήλωση που υποβάλλεται μέσω της ΕΨΠ επέχει θέση αποδεικτικού κατάθεσης της δήλωσης στην ψηφιακή θυρίδα της ΕΛ.ΑΣ., φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες:
α) Ως ηλεκτρονικό έγγραφο διακινούμενο με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), χωρίς να απαιτείται ηλεκτρονική υπογραφή ή άλλη ηλεκτρονική σφραγίδα και με ισχύ πρωτότυπου εγγράφου.
β) Ως έντυπο έγγραφο, εφόσον εκτυπωθεί από τη διαδικτυακή εφαρμογή της ΕΨΠ, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσης και με ισχύ αντιγράφου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 24 του νόμου 4727/2020

Άρθρο 3

Τεχνικά Οργανωτικά Μέτρα
1. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανόμενων πληροφοριών, της διασφάλισης της ιχνηλασιμότητας και της προστασίας των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη ή τυχαία απειλή.
2. Η ΕΛΑΣ έχει την υποχρέωση να εκδώσει οδηγίες για την ασφαλή διαχείριση και χρήση των θυρίδων από το προσωπικό της.
Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

Η απόφαση αυτή αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Δήλωση απώλειας αστυνομικού δελτίου ταυτότητας
https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/delose-apoleias-astunomikou-deltiou-tautotetas


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ    odigostoupoliti.eu


Κομοτηνή : Σε σύλληψη αλλοδαπών προέβη πριν λίγη ώρα η Ελληνική Αστυνομία

 

Σύλληψη μη νόμιμων μεταναστών στην ανατολική είσοδο της πόλης


Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών προέβη πριν λίγη ώρα η Ελληνική Αστυνομία στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 13/03, περί των 16:00, άνθρωποι της ΕΛΑΣ εντόπισαν τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες να περπατούν στην ανατολική είσοδο-έξοδο της πόλης, με κατεύθυνση προς Κομοτηνή. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν χωρίς να προλάβουν αντίσταση.

Παρά την ενίσχυση της συνοριοφυλακής στον Έβρο, αλλά και της επέκτασης του φράχτη, το μεταναστευτικό παραμένει ακόμη πρόβλημα στην Θράκη, με το πρόσφατο σχόλιο του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλακών Παναγιώτη Χαρέλα στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, ότι "τα κυκλώματα διακινητων θησαυρίζουν" να είναι χαρακτηριστικό.


ΠΗΓΗ   xronos.gr


Η ΕΕ επιβεβαιώνει το επεισόδιο με πυροβολισμούς Τούρκων στον Εβρο -Επίτροπος Γιόχανσον: Δεν είναι η πρώτη φορά, ανησυχώ

 


Επιστολή από τη FRONTEX επιβεβαίωσε ότι έλαβε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ιλβα Γιόχανσον, σχετικά με αναφορές για πυροβολισμούς στον Έβρο στην τουρκική πλευρά, ερωτηθείσα για σχετικό ρεπορτάζ του γερμανικού «Spiegel», κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

«Έλαβα επιστολή από τη FRONTEX σχετικά με αναφορές για πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά, κοντά στα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα. Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνω τέτοιους είδους πληροφορίες και φυσικά πάντα ανησυχώ όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ,
ακόμη κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πυροβολισμοί σε άνθρωπο. Για το συγκεκριμένο περιστατικό εναπόκειται στη FRONTEX να το αναφέρει με τον τρόπο που πρέπει» σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος.

Παράλληλα, αναφορικά με τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, η Ιλβα Γιόχανσον τόνισε ότι «περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει το μερίδιό της στη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, ειδικά όταν πρόκειται για την καταπολέμηση των διακινητών, και να πραγματοποιεί τις επιστροφές από τα ελληνικά νησιά».


ΠΗΓΗ   iefimerida.gr


Απελευθερώθηκε άνδρας που κρατούταν παρά τη θέλησή του σε αποθήκη στην περιοχή του ΔενδροποτάμουΤην απελευθέρωση αλλοδαπού άντρα που κρατούταν παρά τη θέλησή του σε αποθήκη στην περιοχή του Δενδροποτάμου, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων.

Για την υπόθεση συνελήφθη 22χρονος και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου συνεργού του, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που έγινε σε αστυνομική Υπηρεσία του Νομού Αττικής σχετικά με πιθανή αρπαγή νεαρού αλλοδαπού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε αποθήκη στο Δενδροπόταμο, όπου οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέληση του 29χρονο αλλοδαπό, απαιτώντας εκβιαστικά από συγγενικό του πρόσωπο την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Ο παθών, ο οποίος έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο από γρονθοκοπήματα, απελευθερώθηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο ακόμη εμπλεκομένων στην υπόθεση που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου κράτησης του παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί εντόπισαν 2 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα! (φωτο & video)

Στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 44 και 46 ετών στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 99.000 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 1.980.000 τεμάχια τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν και δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπου στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ που ήταν επιμελώς κρυμμένο κάτω από κάθισμα του συνοδηγού.

Επιπλέον κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο τετράδια παραγγελιών και διάφορα είδη συσκευασίας.

Τα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπου σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση υπολογίζονται στις 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή thestival.gr

Ποιος είναι ο «Γκούφι» που παρασέρνει τα παιδιά στο θάνατο μέσω Ίντερνετ

 

Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ

Η είδηση της αυτοκτονίας ενός 15χρονου παιδιού στο Κερατσίνι πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Μια αυτοκτονία που κρύβει τα «σκοτεινά μονοπάτια» του διαδικτύου, στα οποία σε κάθε ένα, κοινός παρονομαστής είναι ένα όνομα: Αυτό του Jonathan Galindo. Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. Δείτε τί να προσέξετε και ποιες οι συμβουλές της ΕΛΑΣ

Το όνομά του προκαλεί ανατριχίλα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς μέσω διάφορων «παιχνιδιών» παγιδεύει ανυποψίαστα ανήλικα παιδιά.
Η είδηση της αυτοκτονίας ενός 15χρονου παιδιού στο Κερατσίνι πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Μια αυτοκτονία που κρύβει τα «σκοτεινά μονοπάτια» του διαδικτύου, στα οποία σε κάθε ένα, κοινός παρονομαστής είναι ένα όνομα: Αυτό του Jonathan Galindo.

Ο Galindo εμφανίζεται στο διαδίκτυο με την χαρακτηριστική μεταμφίεση του «Γκούφι», του γνωστού καρτούν. Πίσω όμως από αυτή τη φωτογραφία κρύβεται ένας αρρωστημένος νους που προσπαθεί να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε διεστραμμένα παιχνίδια με τελικό προορισμό το θάνατο.

Πίσω από το όνομα Jonathan Galindo, δεν βρίσκεται μόνο ένας άνθρωπος αλλά πολλοί.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms.
Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.

Οι προκλήσεις που οδηγούν στο θάνατο

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου.
Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς, όπως ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία».
Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες, όπως η αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου.

Το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους.

Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo.
Ο κ. Canini επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ενοχλητικό τρόπο που χρησιμοποιείται τώρα η μάσκα.
Το Facebook απέκλεισε το hashtag #JonathanGalindo για να προσπαθήσει να κρατήσει το φαινόμενο υπό έλεγχο και να προσπαθήσει να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες.

Πριν λίγα χρόνια το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» έσπερνε το θάνατο.

Ένας γονέας αναφέρει ότι ο Jonathan Galindo προσεγγίζει τους νέους πολύ εύκολα: το πρώτο βήμα είναι το αίτημα φιλίας.
Στη συνέχεια, όταν το αίτημα φιλίας γίνει αποδεκτό, αποστέλλεται ένας σύνδεσμος που προτείνει να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι προκλήσεων, θάρρους, έως αυτοτραυματισμού (όπως σκάλισμα με λεπίδα στο δέρμα της κοιλιάς αρχικά γράμματα του ονόματος κάποιου ή «Ο αριθμός του διαβόλου», 666).
Η πρόκληση αυτή στοχεύει κυρίως παιδιά και εφήβους, των οποίων το συναισθηματικό και κέντρο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί πλήρως για να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Επομένως, ο κίνδυνος είναι υψηλός για τους νεότερους χρήστες, αλλά και για πιο ευάλωτους ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να πέσουν σε αυτές τις «παγίδες».

Ειδικά εν μέσω πανδημίας είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο να καταλήξουμε σε έναν φαύλο κύκλο κατάθλιψης, εθισμού, αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας.

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Να μη δίνει σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό του φίλο, τον κωδικό πρόσβασής του στο Διαδίκτυο. Τα μόνα άτομα που θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό είναι οι γονείς του.
Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα με ύποπτο περιεχόμενο ή άγνωστο αποστολέα.
Να μην απαντά σε ηλεκτρονικά μηνύματα που το κάνουν να αισθανθεί «άβολα». Σε περίπτωση που λάβει ένα τέτοιο μήνυμα, να μη διστάζει να το αναφέρει στους γονείς του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που εμπιστεύεται.


Αν αισθανθεί άβολα την ώρα που συνομιλεί μέσω chatroom, να διακόψει αμέσως τη συνομιλία.Να αποφεύγει να στέλνει τη φωτογραφία του και άλλα προσωπικά του στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστα άτομα.
Να σκεφθεί πολύ καλά ενδεχόμενη συνάντηση με διαδικτυακό φίλο και να ζητήσει την άποψη των γονέων σχετικά με αυτό το θέμα.
Σε περίπτωση που αποφασίσει να συναντηθεί με το «διαδικτυακό του φίλο», να ενημερώσει οπωσδήποτε τους γονείς του ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεται και να φροντίσει ώστε η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο.
Να αναπτύξει κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζει στο Διαδίκτυο και να μην εμπιστεύεται αμέσως ό,τι δει σε αυτό.
Να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ παιδιών και γονέων, ούτως ώστε το παιδί να συζητά με τους γονείς του και να τους αναφέρει οτιδήποτε βλέπει και ζει όταν σερφάρει στο internet .

Είναι επίσης απαραίτητο οι ίδιοι οι γονείς να αποκτήσετε βασικές γνώσεις για το διαδίκτυο και να ενημερωθείτε σωστά ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε στο παιδί σας την καθοδήγηση που είναι απαραίτητη κατά την πλοήγησή του στον κόσμο του διαδικτύου. Επίσης, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τα παιδιά σας και η αφιέρωση χρόνου σε αυτά είναι πολύ σημαντική.

Ειδικότερα:

Μην απαγορεύετε στα παιδιά σας την πλοήγηση στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό από υπολογιστές φίλων, Ίντερνετ καφέ, ακόμη και από το σχολείο τους.
Ενημερωθείτε για τη χρήση του διαδικτύου, τα οφέλη και τους κινδύνους του. Δώστε έμφαση στην ανακάλυψη ιστοσελίδων με ενημερωτικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό περιεχόμενο και δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.
Να τοποθετήσετε τον Η/Υ σε κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού (πχ. σαλόνι) και όχι σε υπνοδωμάτια.
Να κάνετε την πλοήγηση στο διαδίκτυο μια οικογενειακή δραστηριότητα. Δεν είναι κακό να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας εξηγήσουν μερικά πράγματα.

Να συζητήσετε με τα παιδιά σας:

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα chatrooms .
Για θέματα ασφάλειας που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Να συμβουλέψετε τα παιδιά σας:

Να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και λοιπές προσωπικές πληροφορίες σε άγνωστα άτομα.
Να αρνούνται συναντήσεις με άτομα που γνώρισαν μέσω διαδικτύου. Να τους εξηγήσετε ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνα άτομα.
Να μην απαντούν σε δυσάρεστα ή επικίνδυνα μηνύματα που λαμβάνουν από το διαδίκτυο και να σας αναφέρουν αμέσως το περιστατικό.
Να αφήσετε τα παιδιά να σας δείξουν τι μπορούν να κάνουν στο διαδίκτυο και να επισκεφτούν τις αγαπημένες σελίδες τους.
Οι λογαριασμοί σύνδεσης με το διαδίκτυο πρέπει να είναι στο όνομά σας και να ελέγχετε οι ίδιοι τους κωδικούς πρόσβασης (username, password).
Να συζητήστε με τα παιδιά σας, που κάνουν χρήση του διαδικτύου εάν βλέπουν κάτι που τους προκαλεί αίσθηση, φόβο, ανησυχία ή σύγχυση.
Δείξτε τους πώς να κλείσουν την σύνδεση και τον υπολογιστή και ενημερώστε τα ότι δεν είναι δικό τους λάθος.

Υπενθυμίστε στα παιδιά να ενημερώνουν πάντα έναν ενήλικα που εμπιστεύονται εάν δουν κάτι που τους ενοχλεί στο διαδίκτυο.

Να χρησιμοποιείτε προγράμματα-φίλτρα γονικής προστασίας, που διατίθενται στο ελεύθερο εμπόριο και τα οποία απαγορεύουν τη σύνδεση σε ιστοσελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, ενώ παράλληλα καταγράφουν τη διαδικτυακή κίνηση του υπολογιστή.
Να ελέγχετε το οπτικοακουστικό υλικό ( cds κλπ.) που κατέχουν τα παιδιά σας.

Να απευθύνεστε στα Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης για την παροχή συμβουλών, καθώς και για την καταγγελία ύποπτων περιστατικών.

Καβάλα: «Κινηματογραφική» καταδίωξη και σύλληψη δύο ατόμων στο κέντρο της πόλης

Περίπου στις 14:00 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαρτίου 2021 ένα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στο κέντρο της Καβάλας με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να καταδιώκουν «ύποπτο» όχημα και στη συνέχεια να συλλαμβάνουν με τρόπο «επεισοδιακό» τους δύο επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα, τρία στελέχη της ΔΙΑΣ που επέβαιναν σε δύο μηχανές ακολουθούσαν ένα μαύρο σπορ αυτοκίνητο μάρκας Mercedes που κινούνταν επί της οδού Βενιζέλου. Μόλις το όχημα «βγήκε» στην οδό Κουντουριώτου και έστριψε προς την Παναγία, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στην αρχή της οδού Θεοδώρου Πουλίδου.

Πραγματοποίησαν έλεγχο στον οδηγό και τον συνοδηγό, αλλά γρήγορα η κατάσταση «βγήκε» εκτός ελέγχου, με τον πρώτο να στρέφεται με τρόπο βίαιο κατά των οργάνων της τάξης, να βρίζει, να φωνάζει και να… χειροδικεί!

Η «φασαρία» τράβηξε το ενδιαφέρον των διερχόμενων αλλά και των περιοίκων. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα για «ενίσχυση» της προσπάθειας που κατέληξε σε σύλληψη των δύο επιβατών του ΙΧΕ αυτοκινήτου στο… έδαφος, αφού ο «εν εξάλλω» οδηγός έβριζε, έφτυνε και… κλοτσούσε τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να απαθανατίσουν το περιστατικό με το κινητό τους τηλέφωνο, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν να τους αποθαρρύνουν λέγοντάς τους πως «αυτό είναι παράνομο».

Πηγή kavalapost.gr


Μητσοτάκης: Με κάμερες οι αστυνομικοί - Τα νέα μέτρα για την αστυνομία

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής εξήγγειλε σήμερα νέα μέτρα για την αστυνομία.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να βελτιωθεί το πρόβλημα, όλες οι δυνάμεις ΔΙΑΣ, Άμεσης Δράσης, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ πρέπει να φέρουν ατομική κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου για να μην κατασκευάζονται γεγονότα κατά το δοκούν.

«Κάμερες παντού σε όλους τους αστυνομικούς» είπε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και τα εξής:

Σε συνεργασία με την βρετανική και γαλλική αστυνομία, θα ενισχυθούν τα ψυχογραφικά τεστ προς τους αστυνομικούς για να διαγνωστεί εκ των προτέρων αν κάποιος υποψήφιος έχει ροπή προς τη βία που τον καθιστά επικίνδυνο να αναλάβει αυτή τη δουλειά.

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα φέρει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Ο συνήγορος του Πολίτη θα αποκτήσει με νομοθετική ρύθμιση, ειδικό βοηθό συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να συνδράμει στα θέματα αντιμετώπισης αστυνομικής βίας με αυτόνομη δομή 10 εξειδικευμένων στελεχών.

Πηγή thessnews.gr

Ν. Μηταράκης: Ανάγκη για ισχυρό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών με κίνητρα-αντικίνητρα για τις τρίτες χώρες

«Τονίζουμε την ανάγκη για απτά αποτελέσματα και ορατή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο, ιδιαιτέρως στο ζήτημα των επιστροφών»
, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, στο σημερινό Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.

Ο κ. Μηταράκης καλωσόρισε το γεγονός ότι στο JUMBO Council της επικείμενης Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή τη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά και την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ, θα δοθεί έμφαση στη συζήτηση για την εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, σκοπό για τον οποίο - όπως σημείωσε - η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με εποικοδομητικό τρόπο.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για υποχρεωτική και ουσιώδη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης ανέδειξε τη σημασία της συνέχισης της αποτελεσματικής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και της καλής συνεργασίας μαζί με μία δυνατή FRONTEX στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στη συνάντηση του MED 5, την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

«Πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός, ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών. Ένας μηχανισμός που θα λειτουργεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά και την παροχή κινήτρων και αντικινήτρων στις τρίτες χώρες ανάλογα με τη συνεργασία τους», κατέληξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θεωρώντας ότι οι αναγκαστικές επιστροφές πρέπει να τεθούν ως προϋπόθεση για τις εθελοντικές.

Έβρος-Ντοκουμέντο: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες διευκολύνουν παράνομους μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα [+VID]

Σε αυξημένο επιχειρησιακό επίπεδο βρίσκονται οι Έλληνες συνοριοφύλακες στον Έβρο.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και η στάθμη του ποταμού έχει πέσει, τα οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπόρων έχουν αρχίσει και πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN έφερε στο φως φωτογραφικά ντοκουμέντα στα οποία φαίνονται Τούρκοι στρατοχωροφύλακες να διευκολύνουν παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στην Ελλάδα, κάνοντας τα «στραβά» μάτια, όταν αυτοί διέρχονται από τα περάσματα της περιοχής.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν καταγράψει τη δράση των κυκλωμάτων και προχωρούν σε επιχειρήσεις αποτροπής σε όλο το μήκος του ποταμού.


Πηγή inkomotini.news

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Μπαράζ επιχειρήσεων από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας – Βρήκαν πάνω από 100 κιλά ναρκωτικά

 

Αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviathema.gr όπου εντόπισαν τεράστια ποσότητα ναρκωτικών και δενδρυλλίων…


Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μονάδες των Τοπικών Τμημάτων της Αστυνομίας σε περιοχές της Εύβοιας, Αττικής, Κρήτης και Σερρών συμμετείχαν σε μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας όπου έκαναν επιδρομή σε αποθηκευτικούς χώρους και όχι μόνο όπου εντόπισαν ναρκωτικά συνολικού βάρους άνω των 100 κιλών και πάρα πολλά δενδρύλλια κάνναβης.

Στα σημεία έγιναν τουλάχιστον 25 συλλήψεις ενώ κατασχέθηκαν επίσης κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά στα πλαίσια της εξάρθρωσης 3 εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών …

Μετά από 4 τουλάχιστον μήνες ερευνών του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας ακόμα μια επιτυχία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο για την πάταξη εγκληματικών δραστηριοτήτων με την συνδρομή των ΟΠΚΕ.


ΠΗΓΗ   eviathema.gr

Άλλο ένα βροντερό “ΟΧΙ” στην επέκταση των δομών της Θράκης

 

Με τεράστια συμμετοχή πολιτών που έδωσαν δυναμικά το παρόν και αυτή την φορά στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των μεταναστευτικών δομών στο Φυλάκιο


Άλλο ένα βροντερό “ΟΧΙ” στην επέκταση των δομών της Θράκης Μαρ 12, Νewsroom FACEBOOK TWITTER Ειδήσεις Με τεράστια συμμετοχή πολιτών που έδωσαν δυναμικά το παρόν και αυτή την φορά στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των μεταναστευτικών δομών στο Φυλάκιο Από την Κεντρική Πλατείας της Ορεστιάδας πολίτες, σύλλογοι, τοπικοί φορείς, δήμος και εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε επέκταση και δημιουργία μεταναστευτικών δομών στο Φυλάκιο, στην Ορεστιάδα, στον Έβρο και στην Θράκη. Χαιρετισμό απηυθύναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Ευάγγελος Μαρασλής, ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαΐδης εκπροσωπώντας τους τοπικούς φορείς, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδων Κουτρούμπας και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης. 

Τέλος αναγνώστηκε η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου μετά την σημερινή ενημέρωσή τους από τον Δήμαρχο σχετικά με την συνάντηση που είχε χθες για το ζήτημα με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας Ευάγγελος Μαρασλής στον χαιρετισμό του μίλησε για ενότητα και συνέπεια σε αυτήν την διεκδίκηση και για το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους ενώ ανέφερε τα “εύσημα” που πήρε πέρσι ο κόσμος του Έβρου για την στάση του απέναντι στην μεταναστευτική κρίση και τόνισε πως οι Εβρίτες “ξέρουμε να αγωνιζόμαστε”. Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκος Νικολαΐδης ως εκπρόσωπος για τους τοπικούς φορείς: Αγροτικό Συνεταιρισμό Δημητριακών Ορεστιάδας “Η Ένωση”, Δικηγορικό Σύλλογο Ορεστιάδας, Ένωση Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης-Αναψυχής και Διασκέδασης Ορεστιάδας, Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Επιμελητήριο Έβρου, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Ορεστιάδας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου, Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας και Φαρμακευτικό Σύλλογο Έβρου. 

Ο κ. Νικολαϊδης δήλωσε πως οι φορείς είναι δίπλα στη Επιτροπή Αγώνα για να ενώσουν την φωνή τους και να ακουστεί στα κέντρα αποφάσεων ότι ο Έβρος λέει ΟΧΙ σε επέκταση της υφιστάμενης δομής και σε δημιουργία νέων. Αναφερόμενος στα επεισόδια των συνόρων τον περασμένο Μάρτιο, δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για της δομές σχεδόν αναιρεί την προηγούμενη προσπάθεια κατοίκων και αρχών για το μεταναστευτικό και ενίσχυσης των συνόρων. Ακόμη τόνισε την ανασφάλεια και άλλα ζητήματα που επιφέρει το μεταναστευτικό στους κατοίκους σε συνδυασμό με το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που συζητά η ΕΕ και έκλεισε με την φράση ότι ο Έβρος αντιστέκεται και διεκδικεί ανάπτυξη και ποιότητα ζωής. Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός εκπροσωπώντας παράλληλα και τους άλλους τρεις Μητροπολίτες της Θράκης εξέφρασε την στήριξη της εκκλησίας στον αγώνα των Εβριτών, επανέλαβε την σταθερή θέση και των τεσσάρων Μητροπολιτών για καμία επέκταση δομών και καμία δημιουργία νέων, θέση που μετέφεραν πολλάκις και σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, και τόνισε πως η προσπάθεια των πολιτών απέδωσε καρπούς και πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι και να συνεχίσουν τον αγώνα ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση ενώ τέλος ευλόγησε τους παριστάμενους και ευχήθηκε καλή δύναμη. 

Έντονος στο μήνυμά του, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, δήλωσε πως ο Έβρος είναι σοβαρή υπόθεση για να αφήσουμε την τύχη του σε Βρυξέλλες και ΜΚΟ και πως οι Εβρίτες θα σταθούν απέναντι σε όσους θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή σε ουδέτερη ζώνη και πως το Περιφερειακό Συμβούλιο θα σταθεί αρωγός και αμείλικτο σε τέτοιες κινήσεις. Ο κ. Βενετίδης ξεσήκωσε τους συγκεντρωμένους πολίτες ιδιαίτερα όταν δήλωσε προς τον πρόεδρο του Φυλακίου “Είμαστε όλοι Φυλακιώτες”. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδων Κουτρούμπας με την σειρά του εκδήλωσε την έντονη αντίθεση της πανεπιστημιακής σχολής της Ορεστιάδας στην επέκταση και δημιουργία νέων δομών ενώνοντας την φωνή της με την τοπική κοινωνία. “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει υπό αμφισβήτηση το μέλλον του τόπου μας” δήλωσε τονίζοντας ότι και μόνο η συζήτηση για επέκταση δομών επιφέρει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της Σχολής επηρεάζοντας το αίσθημα ασφάλειας των φοιτητών και έκλεισε τονίζοντας πως η πολιτεία οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις για τον θέμα αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά στο δίκαιο αίτημα για ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή του Βορείου Έβρου. 

Παίρνοντας τελευταίος τον λόγο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης έτυχε της θερμότερης υποδοχής από τον κόσμο που φώναζε συνθήματα στήριξης προς το πρόσωπό του. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου δήλωσε συγκινημένος και ευχαρίστησε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην πλατεία και εξέφρασε την στήριξή του, μίλησε για δυσοίωνο μέλλον για τον Έβρο αν προχωρήσει η απόφαση της κυβέρνησης καθώς “ο Έβρος θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός ΕΕ λόγω μεταναστευτικού”. Τέλος εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει η τοπική κοινωνία ενωμένη όπως τώρα και έκλεισε με την φράση “Έβρος Ανίκατε Μάχαν”. 

Μετά το τέλος της κινητοποίησης ο δήμαρχος Ορεστιάδας παραχώρησε στα μέσα την ακόλουθη δήλωση:
ΠΗΓΗ   radioevros.gr

Κοζάνη : Σύλληψη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Γ.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας


Σύλληψη 24χρονου σε περιοχή της Κοζάνης για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (11-03-2021) το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βοΐου, 24χρονος αλλοδαπός για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Κατασχέθηκαν, το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Βοΐου , ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του , θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.bordernews.gr 

Πολεμική Αεροπορία: Έρχονται «ιπτάμενοι κατάσκοποι»! Κίνηση-ματ Παναγιωτόπουλου για ισραηλινά UAV's

 


Ένας βασικός σκοπός για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται πράξη - Πώς ο υπουργός Άμυνας κατάφερε να «κλειδώσει» ακόμα μία εξαιρετικής σημασίας συμφωνία - Ενισχύεται συνεχώς ο άξονας Αθήνας - Ιερουσαλήμ.


Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ, το οποίο περιελάμβανε από νέα μαχητικά και νέες φρεγάτες μέχρι τορπίλες και αντιαρματικά, κανείς δεν πίστευε ότι οι διαδικασίες θα προχωρούσαν τόσο γρήγορα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνεχή και άριστη συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου», επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μιας και οι εν εξελίξει επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δεν άφηναν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε αδράνεια.

Οι εξελίξεις εξέπληξαν τους πάντες. Μέσα σε τρεις μόλις μήνες, χρόνος - ρεκόρ για την εκτέλεση ενός τόσο σύνθετου και μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος, ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε τη σπουδαία και ιστορική συμφωνία για την απόκτηση των πανίσχυρων μαχητικών Rafale, που δίνει εναέρια υπεροχή στην Πολεμική μας Αεροπορία και αλλάζει τα δεδομένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επόμενο μεγάλο βήμα για τον υπουργό Άμυνας, η διαπραγμάτευση για τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα που τρέχουν παράλληλα δεκάδες άλλα εξαιρετικής σημασίας εξοπλιστικά προγράμματα.

Ένα από αυτά είναι και η απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Χάρη στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, ένας βασικός σκοπός για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται πράξη. Σε σύντομο διάστημα εντάσσονται στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) “Heron” ώστε να επιβεβαιωθεί περαιτέρω η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.


Οι πρώτες επαφές του κ. Παναγιωτόπουλου σημειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2020, στη διάρκεια της επίσημης επισκέψεως που πραγματοποίησε στο Ισραήλ, όπου είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του κ. Ναφτάλι Μπένετ (Naftali Bennett). Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ισραηλινής Αεροπορικής Βιομηχανίας, όπου ενημερώθηκε σχετικά με το Μη Επανδρωμένο Όχημα τύπου “Heron”, το οποίο προμηθεύονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να ενταχθεί πλέον ενεργά στις υπηρεσιακές τους δομές.


Στις 4 Μαΐου 2020 υπογράφηκε ψηφιακά αμυντική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ και συγκεκριμένα ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α). και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστρατήγου (ε.α) Ουντί Άνταμ (Udi Adam). Σ’ αυτήν την συμφωνία περιλαμβάνεται και η απόκτηση των δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου “Heron” από τη χώρα μας.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Αμύνης κ. Βενιαμίν Γκατζ (Benjamin Gantz) στις 16 Ιουνίου 2020, στο περιθώριο της επισκέψεως που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ισραήλ, ως επικεφαλής διευρυμένου κυβερνητικού κλιμακίου. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς και στις 14 Αυγούστου 2020 και συζήτησαν την κατάσταση και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την πορεία ένταξης των UAV “Heron” με τη διαδικασία του Leasing.
Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για να μπουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην εποχή των υπερσύγχρονων «ιπτάμενων κατασκόπων», των UAV’s.
Θα πρέπει τέλος να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την σπουδαιότητα της συνεργασίας με μία χώρα - «κλειδί» σαν το Ισραήλ στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι σχέσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την ισραηλινή είναι ήδη πολύ στενές και αποτελούν ίσως τον πλέον ισχυρό πυλώνα της στρατηγικής σχέσης στον τομέα της Άμυνας. Υπενθυμίζουμε δε, πως πρόκειται για δύο από τις καλύτερες αεροπορίες στον κόσμο, με βάση μετρήσιμα στοιχεία από εκπαιδεύσεις, ασκήσεις και επιδόσεις σε όλους τους τομείς.


Η συνεργασία με το Ισραήλ έχει βεβαίως και σοβαρότατη πολιτική διάσταση, μιας και οι σχέσεις της Ιερουσαλήμ με την Άγκυρα είναι κάκιστες, με την κυβέρνηση Νετανιάχου να εκφράζει συνεχώς τη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο.


ΠΗΓΗ   newsbomb.gr

Είναι οι ειδικοί φρουροί ανεκπαίδευτοι και πιο βίαιοι; Τι απαντά το υπουργείο

 


Ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

28. Είναι οι Ειδικοί Φρουροί Ανεκπαίδευτοι; Μετά από 40 ημέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία;

Όχι, η εκπαίδευση των Ειδικών Φρουρών, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον Νόμο 2734/1999, έχει διάρκεια τριών μηνών τουλάχιστον και χωρίζεται σε δύο μέρη: α) εκπαίδευση στις Σχολές και β) εξειδικευμένη εκπαίδευση στις Υπηρεσίες.
Η Εκπαίδευση στις Σχολές ήταν διάρκειας 45 ημερών και περιελάμβανε πρωινό (διάρκειας 7 ωρών) και απογευματινό (διάρκειας 4 ωρών) πρόγραμμα.
Η Δεύτερη φάση της Εκπαίδευσης, διάρκειας επίσης 45 ημερών, γίνεται στο πλαίσιο των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έχουν επιλεγεί να στελεχώσουν οι Ειδικοί Φρουροί. Πριν την μετάβαση για εκπαίδευση στις υπηρεσίες τους παρακολουθούν διήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, από εξειδικευμένους έμπειρους εκπαιδευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ζητήματα οπλοφορίας και χρήσης όπλων με πρακτικές ασκήσεις. Στις υπηρεσίες, οι Ειδικοί Φρουροί παρακολουθούν εξειδικευμένη εκπαίδευση με πρακτικά θέματα και θέματα επιχειρήσεων με έμφαση στα Μέτρα αυτοπροστασίας κατά τη διάρκεια μετάβασης από και προς τον τόπο ανάληψης υπηρεσίας, Δεοντολογία αστυνομικού, Συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας- λάθη και παραλείψεις κατά την αυτοπροστασία σε πραγματικά περιστατικά.
Οι Ειδικοί Φρουροί που στελεχώνουν την Ομάδα ΔΙΑΣ παρακολουθούν επίσης και πενθήμερη εκπαίδευση στη δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ειδική βασική εκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ.
Αντίστοιχο πρόγραμμα παρακολούθησαν και αυτοί που στελέχωσαν την Ομάδα ΔΡΑΣΗ.

29. Ήταν ειδικός φρουρός ο αστυνομικός που άσκησε άσκοπη βία την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη;

Όχι, ήταν ανθυπαστυνόμος. Παρ’ όλα αυτά για λόγους προπαγάνδας αναφέρθηκε ευρέως ως ειδικός φρουρός.

30. Παρακολουθούν οι Αστυνομικοί μαθήματα για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δίκαιο κτλ στις Σχολές;

Φυσικά ναι.
α)Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
Μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο – Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ανθρωπιστικό Δίκαιο
β)Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας
Μαθήματα: Στοιχεία Συνταγματικού Δικαίου – Ανθρώπινα Δικαιώματα και στοιχεία Διοικητικού Δικαίου. Περαιτέρω, γίνεται αναφορά και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατά της Ελλάδας σε βάρος της χώρα μας, με τις οποίες διαπιστώθηκε παραβίαση εκ μέρους της χώρας μας, διατάξεων για την προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
γ)Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας
Μαθήματα: «Συνταγματικά ατομικά δικαιώματα στην ελληνική έννομη τάξη».
δ)Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.)
Μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο

31. Υπάρχουν Ειδικές Διαλέξεις και Σεμινάρια;

Ναι, πραγματοποιούνται τακτικά σεμινάρια και διαλέξεις στη Σχολή Αρχιφυλάκων, στο Εθνικό Τμήμα CEPOL , στους Ειδικούς Φρουρούς και στους Συνοριακούς Φύλακες, καθώς και στις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων με θέματα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ρατσισμός – Ξενοφοβία – Διεθνής Προστασία», καθώς και απαγόρευση των βασανιστηρίων, η αξία του ανθρώπου κ.λπ.».

32. Υπάρχει και από πότε μέριμνα για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας;

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκδοθεί πλήθος διαταγών προς τους αστυνομικούς, σχετικά με τον σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικότερα, προς τον σκοπό αυτό εκδόθηκε το Π.Δ. 254/2004 «Κώδικας Δεοντολογίας Αστυνομικού Προσωπικού» και έχει δοθεί σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, υπό μορφή εγχειριδίου, στο οποίο καθορίζεται η συμπεριφορά του αστυνομικού και ο σεβασμός στη ζωή και στην αξία του ανθρώπου. Επίσης, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 7100/22/4-α΄ 17-06-2005 Εγκύκλιος Διαταγή κ. Αρχηγού με θέμα «Οι προσαγωγές ατόμων ως προληπτική και κατασταλτική ενέργεια στην άσκηση της αστυνομικής αρμοδιότητας», στην οποία δίνονται οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με την εν γένει συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού προς τους πολίτες και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

33. Υπάρχουν πιο πρόσφατες εκπαιδεύσεις προσωπικού της Αστυνομίας;

Ναι. Από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του 2020 και από τον Οκτώβριο έως και το Νοέμβριο του 2020 διοργανώθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τα μέλη των ομάδων ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ. Στο πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν 1.400 αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, υπήρξαν εκπαιδευτικές ενότητες για :
Τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και Αστυνομικών, με έμφαση στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς και τα βασικά ζητήματα ποινικής δικονομίας και Συνταγματικού δικαίου που σχετίζονται με τα καθήκοντά τους.
Τον βέλτιστο τρόπο με τον οποίο η αστυνομία πρέπει να επιχειρεί μέσα σε ένα πολωμένο κοινωνικά περιβάλλον και να διαχειρίζεται ομάδες ανθρώπων που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της δεοντολογίας και της συμπεριφοράς των αστυνομικών έναντι των πολιτών.

34. Υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη στα μέλη της Ομάδας ΔΡΑΣΗ;

Ναι. Για τα μέλη της Ομάδας ΔΡΑΣΗ σχεδιάστηκε και υλοποιείται, από τον Σεπτέμβριο του 2020, πρόγραμμα ψυχολογικής αποφόρτισης και υποστήριξης, το οποίο λειτουργεί πιλοτικά σε αυτή την Ομάδα και με την αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες πρώτης γραμμής της Ελληνικής Αστυνομίας.

35. Είναι οι Ειδικοί Φρουροί περισσότερο βίαιοι από άλλους Αστυνομικούς;

Όχι. Έχουν στελεχώσει και ενισχύσει υπηρεσίες πρώτης γραμμής (ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ) και επίσης επιχειρούν για την ασφάλεια των συνόρων. Αυτό τους φέρνει πιο συχνά σε αντιπαράθεση με βίαιες ομάδες, ενώ κάνουν και συχνότερα χρήση νόμιμης βίας (στο πλαίσιο π.χ. συλλήψεων ή καταπολέμησης του εγκλήματος) συγκριτικά με τους αστυνομικούς άλλων ομάδων ή υπηρεσιών. Επίσης, λόγω των αυξημένων αναγκών της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και της επιδημιολογικής εικόνας, δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για ψυχολογική υποστήριξη και μετεκπαίδευση.


ΠΗΓΗ   katechaki.gr

Η αναγέννηση της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής,μια Διεύθυνση που έχει πάρει τη θέση που της αξίζει και συνεχίζει...

 


Επίσκεψη της ΠΟΣΥΦΥ στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής.


Σχόλιο του Προέδρου των Συνοριακών Φυλάκων Αττικής Θωμά Μπόζιαρη μετά την επίσκεψη κλιμακίου της ΠΟΣΥΦΥ :

Το Όραμα αποτελεί την ισχυρή, κινητήρια δύναμη, πίσω από την αναμόρφωση της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.

Οι διοικήσεις , με τη καθοδήγηση του (Δ/ντη) ΗΓΈΤΗ της Δ/νσης, την Υποστήριξη του Σωματείου Συνοριακών Φυλάκων Αττικής, μα προπάντων του Προσωπικού, δημιουργούν ενα ξεκάθαρο Όραμα.

Όσο ποιο μακριά πηγαίνουμε ΜΑΖΙ, τόσο ποιο ξεκάθαρο ειναι το'' Όραμα μας'' για μια Δ/νση Αλλοδαπών, που πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει.
bordernews.gr 

Νότης Μηταράκης: Αυξάνεται η δυναμική του ΠΡΟΚΕΚΑ 610 συνολικά οι θέσεις - Το γραφείο Ασύλου φεύγει από την Αλεξανδρούπολη

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, έκαναν από κοινού ο Σταύρος Αποστολίδης από τον Status 94.2 και η Κατερίνα Καλεντερίδου από το pameevro.gr.

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη,

Αύξηση θέσεων στο ΠΡΟΚΕΚΑ 240 σύνολο δηλαδή 610 ( με σκοπό την αποσυμφόρηση των ΑΤ στα οποία κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες)

 Το γραφείο Ασύλου της Αλεξανδρούπολης πηγαίνει στην Καβάλα

Στο ΠΡΟΚΕΚΑ θα προσληφθεί προσωπικό

Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό συνεχή διαβούλευση - μπορεί να μη τεθεί και ποτέ σε ισχύ

Επιπλέον, ο ίδιος είπε πως τις επόμενες μέρες θα έρθει στον Έβρου υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για το ΠΡΟΚΕΚΑ, ο οποίο θα ενημερώσει την κοινωνία για όλα όσα θα γίνουν στην κλειστή δομή.

Πηγή pameevro.gr

Φράχτης στον Έβρο- "Ικανοποιημένοι" και "ασφαλείς" δηλώνουν οι κάτοικοι

του Βαγγέλη Στολάκη

Ένα χρόνο μετά την ελληνοτουρκική κρίση στο νομό Έβρου, όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών του φράχτη στο Βόρειο τμήμα και της κατασκευής νέου στο Νότιο τμήμα του νομού προχωρούν ικανοποιητικά. Μιλώντας στο makthes.gr οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο φράχτης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση του έργου που εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανέων, Σταύρος Τζαμαλίδης η κατασκευή του φράχτη στο τμήμα Καστανιές- Νέα Βύσσα στον Βόρειο Έβρο έχει ολοκληρωθεί. «Το μήκος μεγάλωσε κατά ένα χιλιόμετρο ενώ το ύψος του φράχτη είναι 5 μέτρα. Δεν περνάει τίποτα πλέον» σχολιάζει ο Τζαμαλίδης. Όπως τονίζει πρόκειται για κατασκευή νέου φράχτη περίπου 12 χιλιομέτρων, ενώ οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα περίπου 2,5 μηνών. «Δεν περνάει τίποτα πλέον» σχολιάζει ο κ. Τζαμαλίδης και φέρνει στο μυαλό του τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο ένα χρόνο πριν όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην χώρα. Εκτιμά επίσης ότι οι ροές μηνιαίως δεν ξεπερνούν τις 400 με εξαίρεση τον Οκτώβριο όπου καταγράφηκαν 1300 είσοδοι. Στην περιοχή υπήρχε φράχτης από το 2012. Ωστόσο, λόγω των φθορών που υπέστη κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Τουρκία κρίθηκε αναγκαία η ανακατασκευή και η ενίσχυσή του.

Ομαλά εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής του φράχτη και στην Νότια περιοχή του Έβρου. Σύμφωνα με τον Σάκη Πεμούση, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φερών οι εργασίες σε ό,τι αφορά τις πασαλομπήξεις ολοκληρωθούν το επόμενο δίμηνο και στην συνέχεια θα τοποθετηθεί και το ειδικό πλέγμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό στο νότιο τμήμα του Έβρου αναμένεται να δημιουργηθεί φράχτης μήκους 27 χιλιομέτρων.Όπως λέει ο κ. Πεμούσης οι εργασίες κατασκευής του φράχτη ξεκίνησαν το χειμώνα, ενώ καθημερινά σχεδόν οι υπάλληλοι δουλεύουν από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. «Αισθανόμαστε μεγάλη ασφάλεια» σημειώνει στο makthes.gr ο κ. Πεμούσης και συμπληρώνει πως σύντομα στην περιοχή θα τοποθετηθούν υπερσύγχρονες κάμερες που θα «σκανάρουν» όσους επιχειρούν να περάσουν από τα σύνορα στο ποτάμι.

Ο Δημήτρης Τσοτανίδης είναι πρόεδρος της Κοινότητας Πέπλου. Στην περιοχή του «Πετάλου» μέχρι πρότινος, όπως εξηγεί δεν υπήρχε κανείς περιορισμός των ροών. «Τα πρώτα έργα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στα αναχώματα δίπλα από τα οποία θα κατασκευαστεί ο φράχτης και σύντομα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα μπουν και οι πρώτες κολώνες» εξηγεί. «Φράχτης υπήρχε μόνο στις Καστανιές. Στον Νότιο Έβρο δεν υπήρχε τίποτα» λέει. «Η κατασκευή του φράχτη μας καθησυχάζει στο 100%. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία των εργασιών» λέει ο κ. Πεμούσης. Σημειώνει ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και επειδή το ποτάμι «φούσκωσε» οι παράνομες διελεύσεις περιορίστηκαν αρκετά τους τελευταίους μήνες.Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό από τον ίδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται σε 62,9 εκατομμύρια ευρώ. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας το έργο στην Βουλή τον Αύγουστο 2020 είχε κάνει γνωστά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου φράχτη. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα, χάλυβα ύψους 5 μέτρων και κοιλοδοκούς. Το επάνω μέρος του, περίπου 1,25 μέτρα, θα απαρτίζεται από επίπεδη λεία λαμαρίνα με αντιαναρριχητική λειτουργία, ενώ θα προσαρμοστούν προεξοχές για αγκαθωτή κονσερτίνα (συρματόπλεγμα). Το κιγκλίδωμα θα εδράζεται σε πασσάλους οι οποίοι θα θεμελιώνονται σε βάθος 6 μέτρων επειδή η περιοχή είναι πλημμυρική. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την τοποθέτηση 11 καμερών και ραντάρ κατά μήκος των συνόρων.

Το σημείο των εργασιών επισκέφθηκε πρόσφατα και ο βουλευτής της ΝΔ στην περιοχή, Χρήστος Δερμεντζόπουλος δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών. «Με την ολοκλήρωσή τους η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας θα ενισχυθεί σημαντικά» σχολιάζει στο makthes.gr o κ. Δερμεντζόπουλος.

Πηγή pameevro.gr

Μήνυμα Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για τον τραυματισμό του Αστυνομικού

Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου καθώς καί ὅλοι οἱ κάτοικοι τῆς Μητροπόλεως καταδικάζουμε ὁποιασδήποτε μορφῆς βία ἀπ' ὅπου κι ἄν προέρχεται.

Ὅμως ἰδιαίτερα καταδικάζουμε τό γεγονός τῆς ἀπρόκλητης ἐπίθεσης κατά τοῦ νεαροῦ ἀστυνομικοῦ πού κατάγεται ἀπό τό Σιδηρόκαστρο καί ἐκφράζουμε τή συμπάθεια, τήν ἀγάπη καί τίς πολλές εὐχές μας σ' ἕνα παιδί πού γιά νά κάμει καλύτερη τή ζωή του κατέβηκε στήν Ἀθήνα, μπῆκε στό τιμημένο σῶμα τῆς Ἀστυνομίας καί μέ αἴσθημα εὐθύνης παλεύει γιά τήν τάξη στήν κοινωνία σύμφωνα καί μέ τίς ὁδηγίες τῶν ἀνωτέρων του ἀλλά καί γιά τόν ἐπιούσιο, ὅπως καί τίς εὐχές μας στήν οἰκογένειά του.

Σάν Ἱερά Μητρόπολη λυπούμεθα ἰδιαίτερα γιά τή δοκιμασία του, πού εἶναι μιά σκληρή καί δύσκολη ἐμπειρία, καί συμπαριστάμεθα ὅλοι καί προσευχόμεθα γιά τήν ὑγιεία του στό Θεό μας καί τήν Παναγία μας καί στεκόμαστε δίπλα του καί δίπλα στήν οἰκογένειά του.

Σάν Ἱερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου διαβεβαιῶ ὅλους ὅτι ὁ ἴδιος καί ἡ οἰκογένειά του εἶναι πραγματικό ὑπόδειγμα καλῶν καί ἀγαθῶν ἀνθρώπων: Τόν Ἄγγελο καί τίς ἀδελφές του τούς γνωρίζουμε ἀπό πολύ μικρά παιδιά ἀπό τά Κατηχητικά καί τήν Κατασκήνωση.

Τά παιδιά μας τά στέλλουμε στήν Ἀθήνα γιά νά δουλέψουν, νά ζήσουν καί νά διορθώσουν τά κακῶς κείμενα καί ὄχι νά μᾶς ἔρχονται πίσω καταπληγωμένα, ἀνάπηρα, ἤ ἀκόμη καί χειρότερα ἀπό αὐτό πού ὅλοι μας ἀπευχόμεθα.

Ἀγαπητοί πολιτικοί ὅλων τῶν κομμάτων καί τῶν παρατάξεων ἔχετε πολύ μεγάλη εὐθύνη ἀπέναντι σέ ὅλους ἐμᾶς πού κρατοῦμε ἀκέραιη τήν πατρίδα μας εἴτε στά σύνορα εἴτε στά νησιά μας, ὄχι γιά νά κοιμᾶστε ἥσυχοι ὅλοι ἐσεῖς ἀλλά γιά νά βοηθήσετε μέ σύμπνοια νά ἀποφεύγονται ἀπρεπεῖς καί ἀκατανόητες σέ ὅλους πράξεις σέ βάρος νέων καί καλῶν παιδιῶν, ὅπως εἶναι τά δικά μας παιδιά, οἱ Ἄγγελοι, οἱ Γιώργηδες καί οἱ Γιάννηδες.

Μέ πολλές εὐχές γιά τήν ὑγιεία ἑνός παιδιοῦ πού ἦταν καί εἶναι ὑπόδειγμα εὐγένειας, καλοσύνης, ὑπακοῆς καί ἐργατικότητας

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+Ο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ

Εκπαιδευτική δράση αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις μικτές μεταναστευτικές ροές

Στο πλαίσιο της καταβαλλόμενης προσπάθειας από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου επιμόρφωσης των στελεχών του Σώματος, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με επιτυχία εκπαιδευτική δράση με θέμα “Ανθρώπινα Δικαιώματα και μικτές μεταναστευτικές ροές”.

Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 16/02-10/03/2021 με τη συμμετοχή εβδομήντα οκτώ (78) στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές που διαχειρίζονται μεταναστευτικές ροές.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε τέσσερις (04) εκπαιδευτικές σειρές, διάρκειας τριών (03) ημερών έκαστη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχουν αναπτυχθεί από το φορέα μας για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεων (e–learning) μέσω μεθόδων σύγχρονης (πλατφόρμα BigBlueButton) και ασύγχρονης (πλατφόρμα Moodle) εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματικότερη επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής δράσης πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Κλαδικό Πλαίσιο Προσόντων (Sectoral Qualification Framework – SQF) και τις αντίστοιχες εκπαιδεύσεις που πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως εκπαιδευτές, δε, αξιοποιήθηκαν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων από τον Frontex, με εμπειρία στο θεματικό αντικείμενο της εκπαίδευσης.

Πηγή samos24.gr

Γιαγιά... πληροφοριοδότης οδήγησε την Αστυνομία στα ίχνη εμπόρων ναρκωτικών

Ατρόμητη γιαγιά έγινε η "αιτία" να εξαρθρωθεί κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Πώς βοήθησε τις Αρχές.

H πληροφορία που έδωσε μια γιαγιά, με την ελπίδα να σώσει τον εγγονό της από τα ναρκωτικά, βοήθησε την αστυνομία να εξαρθρώσει ένα μαφιόζικο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Δεκαοχτώ άνθρωποι, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Τσετράρο, που συνδέεται με την οργάνωση Muto, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Η Muto είναι μία από τις πολλές οικογένειες που αποτελούν μέρος της Ντραγκέτα, της μαφίας της Καλαβρίας, που θεωρείται ως μία από τις ισχυρότερες παγκοσμίως και της οποίας βασική δραστηριότητα είναι η διακίνηση ναρκωτικών.

«Η γιαγιά απευθύνθηκε στους καραμπινιέρους για να τους ζητήσει να σώσουν τον εγγονό της», εξήγησε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Πιέρο Σουτέρα, αστυνομικός διοικητής στην Κοσένζα, στην Καλαβρία.

Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε εμπλεκόταν επίσης στην «προστασία» έναντι χρημάτων και στον εκβιασμό επιχειρηματιών στον τομέα του τουρισμού. Ένας εξ αυτών είχε ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.

«Οι άνθρωποι αυτοί υπέφεραν από την αλαζονεία αυτών των εγκληματιών που τους ζητούσαν χρήματα», σχολίασε ο εισαγγελέας κατά της μαφίας Νίκολα Γκρατέρι, που μίλησε στην εφημερίδα Gazzetta del Sud.

Πηγή ant1news.gr