Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Βελβεντό: Ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στην έδρα του Δήμου

 


Ιδρύεται, με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, Αστυνομικός Σταθμός στην έδρα του Δήμου Βελβεντού, που θα υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βελβεντού αναφέρει ότι, το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε η Δημοτική Αρχή μέσω ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας του Δήμου.

Χρειάστηκε, σημειώνεται, μεγάλος αγώνας για την τεκμηρίωση και προώθηση του αιτήματος, το οποίο έλαβε και τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι μια νέα υπηρεσία που είναι χρήσιμη στην κοινωνία και στον τόπο, στελεχωμένη με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, θα εγκατασταθεί στον Δήμο Βελβεντού.Για την Δημοτική Αρχή, αναφέρει η ανακοίνωση, ξεκινάει ένας νέος αγώνας για την οριστική εγκατάσταση της νέας υπηρεσίας στο κτίριο του καταργηθέντος από το 2001 Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού, το οποίο χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις.

Σε συνεργασία με την αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει στην συντήρηση και ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου, προσφέροντας διαθέσιμο κτίριο του Δήμου για την προσωρινή μεταβατική εγκατάσταση και λειτουργία της νέας υπηρεσίας, εφόσον αυτό εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο δήμος Βελβεντού ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια και ιδιαιτέρως, όπως τονίζει, τον βουλευτή του Νομού Γιώργο Αμανατίδη για την πολύμηνη ενασχόλησή του με το θέμα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες και την ουσιαστική του συμβολή στη σύσταση του Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού.

ΠΗΓΗ   ertnewsΣυνελήφθησαν 5 διακινητές στον Έβρο με 8 μη νόμιμους μετανάστες

 


Συνελήφθησαν χθες (30-7-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.


Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, δύο από τους αλλοδαπούς διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους τρείς δράστες, τους οποίους εντόπισαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην περιοχή και προέκυψε οι εμπλοκή τους στην υπόθεση παράνομης μεταφοράς.


Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε από την έρευνα ότι οι τρεις παραπάνω δράστες μετέφεραν τους άλλους δύο σε συγκεκριμένη περιοχή του Έβρου, απ’ όπου οι τελευταίοι παρέλαβαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τους διακινούμενους, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, οι τρεις πρώτοι δράστες υπέδειξαν στους άλλους δύο συγκεκριμένο δρομολόγιο για την πραγματοποίηση της παράνομης μεταφοράς.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλοπή την 14-07-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς και ότι το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ   evros24


Δημήτρης Χουστουλάκης: Ο Μεσαρίτης Αστυνομικός που πήρε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Λέγεται Δημήτρης Χουστουλάκης!

Κατάγεται από τα Σκούρβουλα του Δήμου Φαιστού και Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Ένας άνθρωπος με περγαμηνές εκτός ως Αστυνομικός και στα γράμματα, όπως και τα άλλα του αδέλφια.

Είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, αξιωματικός καριέρας της Αστυνομίας , ο διοικητής του τμήματος Αστερουσίων (Πύργου), αστυνόμος Β, Δημήτρης Χουστουλάκης, αφιερώνει τη ζωή του σε αυτό που αγαπά: την οικογένειά, την αστυνομία, τον συνάνθρωπο, αλλά και την επιστήμη που πάντα τον γοήτευε.


Ο 40χρονος αξιωματικός που το ήθος του είναι γνωστό σε όσους τον περιβάλλουν, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για όσους ονειρεύονται.

Χθες βράδυ πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε ανάρτησή του ο ίδιος αναφέρει:

Δεν ξέρω τι γράφουν σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά το σίγουρο είναι ότι το σημαντικότερο μου πτυχίο είναι η οικογένειά μου! Μπορείς να κερδίσεις τον κόσμο όλο.. πτυχία, επιτυχίες, λεφτά, δόξα..κι όμως 5′ λεπτά με αυτούς που αγαπάς και σε αγαπάνε τα ξεπερνούν όλα! Όσον αφορά το πτυχίο μου ξέρω ότι το ταξίδι συνεχίζεται και αυτό είναι που μετράει για μένα! Ευχαριστώ τον καθένα που ήταν κοντά μου σε αυτόν τον αγώνα…οικογένεια, φίλους, συναδέλφους! Να ξέρετε ότι θα κάνω το παν για να είμαι χρήσιμος και σωστός!

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χουστουλάκης τέλειωσε πρώτα την ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Μπήκε το 2000, ήταν άριστος μαθητής, έχοντας συγκεντρώσει 19.500 μόρια στις πανελλήνιες και επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή. Αν και στο μυαλό του είχε την ιατρική, τελικώς δεν την επέλεξε τότε.

Η αστυνομία ήρθε μετά που ολοκλήρωσε τις σπουδές μου στην ΑΣΟΕΕ, σκεπτόμενος την επαγγελματική αποκατάσταση. Μετά όμως αγάπησε την Αστυνομία, γιατί του έδινε και μου δίνει την ευκαιρία να προσφέρει στον άνθρωπο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2010 ξανασκέφτηκε την Ιατρική.

Άρχισε να διαβάζει όποτε είχε κενό χρόνο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε και χθες βράδυ ορκίστηκε γιατρός.

Το “e-mesara.gr” εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Χουστουλάκη και του εύχεται καλή σταδιοδρομία…

(Με στοιχεία από παλιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ)Πηγή e-mesara.gr

Άμεση Δράση: Ο μύθος, η πραγματικότητα και η ανάγκη «αναγέννησης» της ΕΛ-ΑΣ!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Ένα κλίμα ανασφάλειας πλανάται και πάλι στην κοινωνία μετά το νέο κύμα εγκληματικότητας. Και γεννούνται ευλόγως ερωτηματικά για την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της ΕΛ-ΑΣ, όπως αυτή προέκυψε μετά το ν.1481/1984. Παρατηρούμε λοιπόν ένα οργανόγραμμα συγκεντρωτικό με έντονο υδροκεφαλισμό. Την κύρια αστυνόμευση (παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, άμεση επέμβαση στα συμβάντα, συνεχή περιπολία και παροχή υποστήριξης στις λοιπές Υπηρεσίες) ασκεί η Άμεση Δράση (Α.Δ.). Στην Αττική με το μισό πληθυσμό της Χώρας (και όχι μόνο) τα Α.Τ. και Τ.Α. υπολειτουργούν χωρίς περιπολίες. Στην ουσία «διαλύσαμε» τα Τμήματα για να φτιάξουμε μια υδροκεφαλική Υπηρεσία. Υιοθετήθηκε δυστυχώς το μοντέλο της Α.Π, στην οποία λειτουργούσε ως αυτοτελής Υπηρεσία, αφού αφορούσε περιορισμένη έκταση, χωρίς όμως να επηρεάζεται η λειτουργία των Τμημάτων. Παρόμοιο μοντέλο δεν υπάρχει. Αποτελεί ελληνική πατέντα!!!

2.Το μοντέλο αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες τα κυριότερα των οποίων (νομικά και ουσιαστικά) εντοπίζονται στα εξής:

α. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 417 επ. Κ.Π.Δ. ο δράστης αυτοφώρου πλημ/τος προσάγεται αμέσως, από τον αστυνομικό που τον συνέλαβε, στον αρμόδιο εισαγγελέα μαζί με την έκθεση για τη σύλληψη και τη βεβαίωση της πράξης. Ο ίδιος ως μάρτυρας θα καταθέσει και θα υποστηρίξει την κατηγορία. Στην πράξη όμως αυτό δεν γίνεται. Ο ενεργήσας τη σύλληψη τον παραδίδει στο οικείο Τμήμα. Ο Αξ/κός Υπηρεσίας «ψάχνεται» να καταρτίσει τη δικογραφία. Η κατηγορία μένει ανυποστήρικτη στο Δικαστήριο και ο δράστης απαλλάσσεται. Και μετά μας «φταίει» η Δικαιοσύνη;;; Κατά το κοινώς λεγόμενο δηλ. «ήλθον, είδον και απήλθον».

β. Υπάρχει τεράστιο ζήτημα με την καθ’ύλη και κατά τόπο αρμοδιότητα. Οι αρμοδιότητες σε μια περιοχή ασκούνται από το οικείο Τμήμα. Όμως παράλληλα ασκούνται και από την Α.Δ; Ποιος είναι ο ρόλος του καθενός; Η αρμοδιότητα του ενός αναιρεί την αρμοδιότητα του άλλου; Είναι σαν να έχουμε τους ολυμπιακούς κύκλους, όπου ο ένας επικαλύπτει μέρος του άλλου. Η αρμοδιότητα πρέπει να ασκείται από συγκεκριμένο όργανο. Σύμφωνα με τη νομολογία η παράλληλη άσκηση δεν είναι επιτρεπτή. Η έλλειψη ξεκάθαρων ρόλων εμποδίζει τον καταλογισμό των ευθυνών και ευνοεί τον ωχαδερφισμό και την αδράνεια.

γ. Σε περίπτωση ανάγκης ο πολίτης καλεί το Τμήμα. Από εκεί πολλές φορές τον παραπέμπουν στο 100. Μερικές φορές γίνεται και το αντίστροφο. Κάποιος καλεί 100 και τον παραπέμπουν στο Τμήμα. Σύγχυση, απογοήτευση και ταλαιπωρία!!!

δ. Για τα διάφορα αδικήματα-συμβάντα ο πολίτης, που ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση-προσφυγή ή να πάρει αντίγραφο της πράξης, θα πρέπει να ταλαιπωρηθεί μεταβαίνοντας στην κεντρική Υπηρεσία, ενώ θα μπορούσε να μεταβεί στο οικείο Α.Τ. Πέραν του ότι δεν γίνεται πλήρης και σωστή καταγραφή για σοβαρά περιστατικά, όπως συμβαίνει με την καταχώρηση στο Βιβλίο Αδικημάτων-Συμβάντων, που τηρεί το Τμήμα.

ε. Η γραφειοκρατία επίσης αφορά και τον χειρισμό των διοικητικών θεμάτων και υποθέσεων του προσωπικού. Άλλο πράγμα να χειρίζεσαι περισσότερα από 2000 άτομα δύναμη και άλλο 20, ώστε να εξατομικεύεις την κάθε περίπτωση. Ο έλεγχος του προσωπικού είναι δυσχερής αν όχι ανέφικτος και ενισχύει την ατιμωρησία και εν τέλει την παραβατικότητα.

στ. Τα πληρώματα ενεργούν κυρίως κατασταλτικά (αναμένοντας μόνο να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενη κλήση-εντολή του Κέντρου) και όχι προληπτικά, αφού δεν έχουν πλήρη γνώση των τοπικών συνθηκών, των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικότερων προβλημάτων της περιοχής (δεν λαμβάνουν σχετικές οδηγίες), ενώ ο οικείος Διοικητής στερείται κάθε επικοινωνίας και των αναγκαίων πληροφοριών (αφού δεν έχει το δικαίωμα ακρόασης και «εκδίκασης» των προσφυγών). Δεν έχει όλα τα μέσα στη διάθεσή του, ώστε να είναι υπόλογος και να κρίνεται για την αποτελεσματικότητά του. Είναι σαν να του έχουν αφαιρέσει μάτια, χέρια και πόδια. Και αποτελεί βασική αρχή, ότι το αστυνομικό έργο αναγνωρίζεται στην πρόληψη-απουσία του εγκλήματος και όχι στην καταστολή-εξιχνίαση αυτού.

3. Όμως υπάρχει και άλλο μοντέλο δοκιμασμένο με επιτυχία: Στην Ε.Χ. λειτουργούσε η Άμεση Επέμβαση, ως Ρ/T Κέντρο, το οποίο βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία και ακρόαση με τα οχήματα μεταβιβάζοντας στα πληρώματα κατευθυντήριες οδηγίες, πληροφορίες και εντολές. Επιπρόσθετα εντός αυτού υπήρχε αίθουσα τηλεφωνητών, προκειμένου το κοινό να ειδοποιεί στον αριθμό 109 για διάφορα συμβάντα, γεγονότα ή καταγγελίες. Στις έδρες των Ανωτέρων ?ιοικήσεων (σημερινές Γενικές), εκτός των τηλεπικοινωνιακών μέσων, συστάθηκαν Τμήματα Άμεσης Επέμβασης. Η άφιξη των αστυνομικών στα διάφορα συμβάντα, η ευελιξία σε ενδεχόμενες καταδιώξεις, η διαρκής κίνηση και παρουσία των εποχούμενων περιπολιών στην ύπαιθρο και στις πόλεις της Επικράτειας εκμηδένισαν κυριολεκτικά τον παράγοντα «χρόνος-απόσταση», εξάλειψαν το κατά το κοινώς λεγόμενο «ήρθαν κατόπιν εορτής» και απέσπασαν τα επαινετικά σχόλια. Η λειτουργία αυτή, παρά τα πρωτόγονα συστήματα επικοινωνίας, ήταν περισσότερο επιτυχημένη.

4. Πιστεύουμε απόλυτα λοιπόν, ότι πρέπει να εφαρμόσουμε το μοντέλο της Άμεσης Επέμβασης. Η τεχνολογία και οι σύγχρονες μορφές επικοινωνίας (Police on line, tetra, internet κ.λ.π) διευκολύνουν τη λειτουργία του. ΄Ετσι θα κατανεμηθούν το προσωπικό και τα μέσα στα κατά τόπους Α.Τ, ώστε αυτά να ξαναγεννηθούν. Στην ουσία θα «επανιδρυθεί» η Αστυνομία. Τα περιπολικά θα κινούνται και εκτός τοπικής αρμοδιότητας, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν (π.χ. καταδίωξη), ύστερα από ενημέρωση ή εντολή του Κέντρου. Καθημερινά θα αναφέρονται σε αυτό οι περιπολίες και τα πληρώματα της επόμενης ημέρας. Ο οικείος Διοικητής θα επιλέγει τους καλύτερους και θα αποκλείει τυχόν προβληματικούς, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει οδηγίες για τα ζητήματα της περιοχής ( όπως φθορές δημόσιας περιουσίας, περιστατικά ενδοοικογενειακής ή εξωσχολικής βίας ή διακίνησης ναρκωτικών, διατάραξη κοινής ησυχίας, λειτουργία καταστημάτων κ.λ.π.), πράγμα που είναι μάλλον ανεφάρμοστο σήμερα. Σε κάθε Δ/νση Αστυνομίας και δίπλα στις ΟΠΚΕ μπορεί να διατηρηθούν οι Ομάδες Δικύκλων (με ενιαία δομή και μια ονομασία), ως δυνάμεις ταχείας επέμβασης ενόψει και των κυκλοφοριακών συνθηκών.

5. Ο εξορθολογισμός γενικά του οργανογράμματος (έχουμε γράψει σχετικά) με λιγότερες, ευέλικτες και αποκεντρωμένες δομές, ενοποίηση των Διευθύνσεων και Τμημάτων με ομοειδές αντικείμενο, περιορισμό των κεντρικών και ενίσχυση των περιφερειακών και μάχιμων Υπηρεσιών επιτυγχάνει τον αναγκαίο συντονισμό, έλεγχο και ενότητα της προσταγής (clear chain of command) και εκτιμάται, ότι εξοικονομεί δύναμη, που θα κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό τις πρόσφατες προσλήψεις!!!

6. Όμως όταν ένα πράγμα ξεκινάει στραβά και δημιουργούνται συντεχνιακές αντιλήψεις και ιδιοτελή συμφέροντα είναι δύσκολο κάποιος να το διορθώσει. Χρειάζεται μεγάλη…«μαγκιά». Το είδαμε με τις λειτουργικές βελτιώσεις, που επεχείρησαν οι διατάξεις του π.δ.7/2017. «Επαναστατικές ανακοινώσεις», ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιων συνδικαλιστών για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες αυτοδραστηριοποίησης, αυτοπραγμάτωσης και ύπαρξής τους: «Διαλύεται η ΄Αμεση Δράση. Η μεγαλύτερη αστυνομική ανοησία (σ.σ.sic). Η ευθύνη θα βαρύνει ιστορικά την πολιτική και φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ». Τελικά μήπως πρέπει να πάρουμε την… «έγκριση» από τους συνήθεις τηλεοπτικούς «μαϊντανούς»;;;

Πηγή staratalogia.gr

Ναυάγιο στη Λέσβο - Μηταράκης: Το Λιμενικό έσωσε μετανάστες μέσα από τα τουρκικά χωρικά ύδατα


«Οι Τούρκοι αδιαφόρησαν», λέει ο Μηταράκης - Τρεις οι αγνοούμενοι μέχρι στιγμής - «Θα ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση για το περιστατικό» - Δείτε βίντεοΈνα «ασυνήθιστο» περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και τουρκικών παραλίων, με ναυάγιο με μετανάστες από το οποίο μλεχρι στιγμής αγνοούνται τρία άτομα.

Στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο τύπου Super puma και αεροσκάφη, καθώς και ένα παραπλέον πλοίο. Σϋμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, το ελληνικό Λιμενικό αναγκάστηκε να δράσει εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για να σώσει τους μετανάστες που βρέθηκαν στην θάλασσα και αυτό γιατί οι τουρκικές αρχές δεν έδρασαν παρά το γεγονός πως το ναυάγιο σημειώθηκε σε περιοχή δικαιοδοσίας τους.

Σχετικά με το ναυάγιο, ο κ. Μηταράκης, μίλησε στο Open, είπε χαρακτηριστικά πως «κάναμε τη διάσωση γιατί προέχει η ανθρώπινη ζωή», τόνισε. Όπως είπε, περιγράφοντας το τι ακριβώς έγινε είπε: «Αυτό που έγινε σήμερα είναι ασυνήθιστο. Έγινε ένα ναυάγιο εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και αντί να αντιδράσει η Τουρκία, ευτυχώς ήταν κοντά και αντέδρασε το ελληνικό Λιμενικό με αποτέλεσμα να σωθούν 10 ζωές, αλλά δυστυχώς, κατά δήλωση των διασωθέντων αγνοούνται 10 άτομα».

Συνεχίζοντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως πρέπει η Τουρκία να τηρεί τις δικές της υποχρεώσεις, αντί να ασχολείται με προπαγάνδα, και να διασώζει ανθρώπινες ζωές στην δικιά της πλευρά του Αιγαίου. Και ακόμα η Τουρκία, δεν αποδέχεται επιστροφές, όσων είναι παράνομοι μετανάστες, όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας όπως είναι υποχρεωμένη από την Κοινή Δήλωση (σ.σ. με την ΕΕ)».

Δείτε βίντεο:

Όπως είπε δε ο κ. Μηταράκης, «θα κινηθούμε άμεσα έτσι ώστε να ενημερώσουμε τα διεθνή fora, να ενημερώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως η Τουρκία όχι μόνο δεν παρεμποδίζει τις παράνομες αναχωρήσεις, όχι μόνο δεν αποδέχεται επιστροφές, αλλά δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να μην είναι παρούσα όταν πρέπει να προστατεύσει ανθρώπους σε περιστατικό διάσωσης».

Κλείνοντας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως «Η Ελλάδα και η ΕΕ έχουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Η Ελλάδα προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα, αναχαιτίζει παράνομες προσπάθειες διέλευσης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την οδηγία 656, του 2014 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκεί και έπειτα, προέχει πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έχουμε καταφέρει να έχουμε και 96% μείωση των ροών στην θάλασσα τους 12 μήνες και το ελληνικό Λιμενικό να σώζει όπου απαιτείται ανθρώπινες ζωές».

«Δεν θέλουμε να είμαστε η πύλη εισόδου της Ευρώπης για τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή protothema.gr

Σε αναστολή όσοι αστυνομικοί των υγειονομικών υπηρεσιών είναι ανεμβολίαστοι.

Η σχετική διαταγή κοινοποιήθηκε σήμερα.

Το καθεστώς της αναστολής εργασίας θα έχουν να αντιμετωπίσουν από την 1 Σεπτεμβρίου όσοι αστυνομικοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και είναι τοποθετημένοι στις υγειονομικές υπηρεσίες του σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διαταγή κοινοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά ιατρεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου, αλλά και στα περιφερειακά ιατρεία του Σώματος.

Η αναστολή εργασίας προβλέπεται για τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας και το Προστασίας του Πολίτη υιοθετεί το συγκεκριμένο μέτρο και για τις υγειονομικές υπηρεσίες, που υπάγονται σε αυτό.

Πηγή uniformnews.gr

Σύλληψη 6 διακινητών μη νόμιμων αλλοδαπών από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθησαν την Πέμπτη (29 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, 6 αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν και να διευκολύνουν έναντι χρηματικής αμοιβής, την είσοδο και την έξοδο στη χώρα, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι 2 από τους συλληφθέντες, επιβίβασαν σε όχημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης 4 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, ενώ άλλοι 2 από τους συλληφθέντες επέβαιναν σε δεύτερο όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως προπομπό, για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.

Στη συνέχεια τους μετέφεραν σε περιοχή της Καστοριάς, όπου τους ανέμεναν οι υπόλοιποι δύο συλληφθέντες, για την παραλαβή των ατόμων και τη περαιτέρω προώθησή τους στο εξωτερικό.

Από την ίδια περιοχή παρέλαβαν και επιβίβασαν στα 2 οχήματα ακόμη 13 αλλοδαπούς, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου τους στη χώρα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω 2 οχήματα που χρησιμοποίησαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, όπως και 6 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Πηγή inveria.gr

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Στην εκπομπή "Το Αλάτι της γης" φιλοξενήθηκε ο Φώτης Τράσιας που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας

 


Στην εκπομπή "αλάτι της γής" της κρατικής τηλεόρασης που παρουσιάζει , ο καθηγητής εθνομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας- παρουσιαστής Λάμπρος ΛΙΑΒΑΣ βρέθηκε καλεσμένος ο Φώτης Τράσιας που υπηρετεί στο Τ.Σ.Φ Μεσοποταμίας Καστοριάς, και παράλληλα ασχολείται και με το τραγούδι της λαϊκής παράδοσης.

Σε σχετική του ανάρτηση ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκπομπής για την φιλοξενία , και παρουσίασε σχετικό απόσπασμα της συμμετοχής του στην εκπομπή.

Καλημέρα & καλη εβδομάδα

Για πρώτη φορά σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα,στην εκπομπή "Το αλάτι της γης"της κρατικής μας τηλεόρασης είχαμε εχθές τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα επιμέρους μουσικά και χορευτικά ιδιώματα των Βλάχων.

Μια εξαιρετική απο όλες τις απόψεις εκπομπή μας ταξίδεψε στις κοιτίδες καταγωγής αυτής της ιδιαίτερης περήφανης ράτσας του Ελληνισμού τους Βλάχους.
Πολλά συγχαρητήρια στην παραγωγή της εκπομπής στους διοργανωτές,μουσικούς και χορευτές.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους διοργανωτές ( Thanos Roumpos Mixalhs Tsaknakhs Michael B. Mandelas ) για την αναφορά στην εκπομπή στην ομάδα Βλάχων που ανήκω και με κάθε τρόπο προσπαθώ να προβάλλω στους Αρβανιτόβλαχους.
Καθώς και για τη συμμετοχή μου.

Ένα απόσπασμα από την εκπομπή από την
Μουσικοχορευτική παράδοση των Αρβανιτοβλάχων/ Αρβαντοβλάχωνbordernews.gr 

Σπέτσες: Αναζητούσαν Αστυνομικό καθως δεν προσήλθε στην Υπηρεσία του και τον εντόπισαν νεκρό


 

Πλήρωμα αστυνομικών του τμήματος Αγίων Αποστόλων- Σπετσών μετέβησαν στην οικία του αποσπασμένου συναδέλφου τους και τον εντόπισαν νεκρό


Η απουσία του 36χρονου Αστυνομικού κατά την προσέλευση στην Υπηρεσία
που ήταν αποσπασμένος το πρωί της Πέμπτης (29/07) προκάλεσε κινητοποίηση και πλήρωμα τον αναζητησε στην οικία του.

Ο 36χρονος αστυφύλακας από τη Θεσσαλονίκη ειχε οργανική στο Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης-Υμηττού, και στις Σπέτσες βρισκόταν με απόσπαση.

Οι δύο αστυνομικοί εντόπισαν αναίσθητο τον 36χρονο αστυφύλακα και στο χώρο κλήθηκε η γιατρός του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, η οποία βεβαίωσε το θάνατό του.

Μεταφέρθηκε για νεκροτομή στην Αθήνα ώστε να προσδιορισθούν τα αίτια του θανάτου του 36χρονου ενστόλου.


ΠΗΓΗ   nantiareport.gr

Καστοριά :Μόνιμο το πρόβλημα με την διακίνηση ναρκωτικών

Προχθές συνελήφθη άλλος ένας ‘ημεδαπός’ με 58 κιλά κάνναβης στην κατοχή του. • Ένας ακόμη από τους πολλούς που συνελήφθησαν φέτος.

Η Καστοριά θα πρέπει στα σίγουρα να πολιτογραφηθεί ως μια κανονική -και μόνιμη- πύλη εισόδου ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Οι ποσότητες των κατασχεμένων και μόνον ψυχότροπων ουσιών που διαρκώς περιέρχονται στα χέρια των σωμάτων ασφαλείας, αν συνυπολογιστούν κι αθροιστούν σε ετήσια βάση, θα πρέπει να φτάνουνε τον τόνο. Αν δεν τον ξεπερνούνε κιόλας…..

Κι αυτές είναι ΜΟΝΟΝ οι ουσίες οι οποιες περνούν στα χέρια της αστυνομίας και οι οποίες –αν εφαρμόσουμε τα διεθνή εγκληματολογικά στατιστικά- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκτιμηθεί πως υπερβαίνουν το 10% του συνόλου.

Που να πηγαίνουν άραγε όλες αυτές οι κολοσσιαίες ποσότητες ναρκωτικών που μπαίνουν στην χώρα μας από τα σύνορα της Αλβανίας?

Σταματούν άραγε στην Καστοριά? Διαχέονται μήπως στην υπόλοιπη Ελλάδα ή κι αυτήν την διασχίζουν transit καταλήγοντας στις πλούσιες αραβικές χώρες ή οπουδήποτε αλλού?
Οι αλλεπάλληλες επιτυχίες των τοπικών σωμάτων ασφαλείας δεν θα πρέπει να λογίζονται ως καθησυχαστικές. Κάθε άλλο!

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικές!

Δείχνουν πως υπάρχει μεγάλο και διαρκές πρόβλημα στην περιοχή και ότι το μόνο που κατορθώνουμε τελικά να κάνουμε είναι να ξύνουμε με σουγιαδάκια μας λίγα τεμάχια πάγου από την κορυφή του παγόβουνου. Διότι, εκεί όπου τα καρτέρια μας πιάνουμε πέντε ή δέκα διακινητές, στα σίγουρα καταφέρνουν και διέρχονται απαρατήρητοι άλλοι ενενήντα. Μεταφέροντας φορτία τα οποία -ΑΝ τυχόν και καταλήγουν στην ελληνική αγορά- σκορπίζουν την εξάρτηση, την άνοια και τον θάνατο.

Η επιμονή τουλάχιστον των διακινητών αυτό δείχνει. Διότι αν η αποτελεσματικότητα ανάσχεσης των μεταφορών τους ήταν στ’ αλήθεια μεγαλύτερη, τότε η συγκεκριμένη δίοδος θα είχε ήδη εγκαταλειφθεί ως ασύμφορη κι αναποτελεσματική.

Τα πράγματα προφανώς και δεν είναι όπως φαίνονται. Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και τα συνεχή δελτία τύπου με τις επιτυχείς αναχαιτίσεις της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης μπορούν να διαβαστούν και λίγο πιο τεθλασμένα.

Προκειμένου να αποκωδικοποιηθεί το μήνυμα που κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές τους. Το οποίο αναγνωρίζει πως έχουμε θέμα. Πως μάλλον απαιτείται μεγαλύτερη δύναμη στην φρούρηση των συνόρων, καλύτερη δικτύωση ή και διείσδυση στις συμμορίες διακίνησης, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί η ολική εξάρθρωση τους.

Πηγή kastoria365.gr

Θρίλερ με ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου – Αγνοούνται τρεις άνθρωποι

Αρχικά διασώθηκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων κολυμπώντας και εν συνεχεία εννέα ακόμη άτομα εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Σύμφωνα με δήλωσή τους αγνοούνται τρεις αλλοδαποί.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο αλιευτικά και ένα παραπλέον πλοίο.

Στο σημείο επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

Πηγή lesvospost.com

Εστία μετάδοσης κορονοϊού τα κρατητήρια του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Προφανώς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε όλο το προσωπικό που έρχεται σε επαφή είτε κατά την κράτηση εκεί είτε κατά την μεταγωγή τους

Μείζον θέμα με τις συνθήκες κράτησης παράτυπων μεταναστών έχει ανακύψει στο τμήμα διαχείρισης μετανάστευσης στην Καβάλα.

Δεκάδες μετανάστες που περνούν από Έβρο και μεταφέρονται από διακινητές προς το εσωτερικό της χώρας, συνωστίζονται στα κρατητήρια μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες διασπείροντας τον κορονοϊό. Παρότι η Ελληνική Αστυνομία βάση της σχετικής νομοθεσίας, τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα έπρεπε όλοι αυτοί να κρατήθούν σε ειδικούς χώρους καραντίνας, οι μετανάστες, μεταφέρονται χωρίς καμία πρόληψη στα συγκεκριμένα κρατητήρια.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης, ήταν πριν από λίγες μέρες να "στιβαχτούν" 45 μετανάστες με τον έναν από αυτούς, να είναι φορέας covid-19. Παρόλο που μετά το μοριακό τεστ εξακριβώθηκε ότι είναι θετικός, παρέμεινε στους ίδιους χώρους με τους υπόλοιπους 44 και κατά τη μεταφορά ορισμένων εξ αυτών την επόμενη μέρα, σε άλλες δομές της Ορεστιάδας, ακόμη 11 βρέθηκαν θετικοί. Σήμερα Πέμπτη, άλλοι 3 μετανάστες, διαγνώσθηκαν θετικοί, και αυτοί, είχαν περάσει από τα κρατητήρια της διαχείρισης μετανάστευσης Καβάλας.

Προφανώς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε όλο το προσωπικό που έρχεται σε επαφή είτε κατά την κράτηση εκεί είτε κατά την μεταγωγή τους.

Πηγή lawandorder.gr

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Κατασχέθηκαν 5.375 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 431 συσκευασίες καπνού

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 26-7-2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, τρεις (3) αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται καπνικά προϊόντα με ορμητήριο οικία στην Αθήνα, εντοπίστηκε αλλοδαπός να εξέρχεται της εν λόγω οικίας με σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου κατείχε -150- πακέτα τσιγάρα χωρίς την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Κατόπιν έρευνας στην εν λόγω οικία, όπου εντοπίστηκαν και οι δύο έτεροι αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.225 πακέτα τσιγάρα και 431 συσκευασίες καπνού και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή astynomia.gr

Αλεξανδρούπολη: Άγρια καταδίωξη αλλοδαπού με κλεμμένο αυτοκίνητο και σύλληψη του στον κόμβο Μάκρης

Άγια καταδίωξη και σύλληψη είχαμε στις 28-7-2021 το πρωί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενός αλλοδαπού ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο από την Αθήνα όπως αργότερα αποδείχθηκε και δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

“Συνελήφθη στον Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή οχήματος, πλαστογραφία και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατά τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε προέκυψε ότι:

για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 27-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής
το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
ο αλλοδαπός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα

Σημειώνεται επίσης ότι ο δράστης δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή των Δικέλλων και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κράσπεδο (ύψος κόμβου Μάκρης).

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πηγή evros-news.gr

Τουρκία: Κατηγορούσε την Ελλάδα για τον φράχτη στον Έβρο αλλά φτιάχνει παρόμοιο στα σύνορα με Ιράν

Μερικοί από τους Αφγανούς πρόσφυγες φέρνουν μαζί τους πρώτη ύλη ηρωίνης, την οποία πωλούν προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα έξοδά τους

Η Τουρκία, η οποία επέκρινε την Ελλάδα για το φράχτη που κατασκευάζεται στον Έβρο, κατασκευάζει τώρα έναν παρόμοιο για την αποτροπή εισόδου μεταναστών και τρομοκρατών.

Ο νομάρχης του Βαν, Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, δήλωσε ότι θα κατασκευαστεί ένα τείχος μήκους 295 χιλιομέτρων σε ολόκληρο το τουρκο-ιρανικό σύνορο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων.

«Ας ελπίσουμε ότι, το τείχος θα βοηθήσει στην αποτροπή παράνομων διαβάσεων και λαθρεμπορίου και ότι θα εμποδίσει επίσης τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ να διεισδύσουν», δήλωσε ο Μπιλμέζ, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά η «κοινωνική ευαισθησία» είναι υψηλότερη φέτος.

Πωλούν ηρωίνη για να μπουν στην Τουρκία


Σημειώνεται ότι, περίπου 4 εκατομμύρια Αφγανοί έχουν καταφύγει ως πρόσφυγες στο Ιράν. Στο παρελθόν ήταν δύσκολο για αυτούς να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα, αφού η Τουρκία έδινε προτεραιότητα στην ασφάλεια των συνόρων. Όταν η Τουρκία χαλάρωσε τα μέτρα, το Ιράν ενθάρρυνε τους Αφγανούς πρόσφυγες να εισέρχονται στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, μερικοί από τους Αφγανούς πρόσφυγες φέρνουν μαζί τους πρώτη ύλη ηρωίνης, την οποία πωλούν χρησημοποιώντας τα έσοδα από αυτό για να καλύψουν τα έξοδά τους.

Στην Τουρκία, πάντως, κανείς δε θέλει να συλλάβει τους παράτυπους μετανάστες επειδή τα κέντρα προσφύγων/μεταναστών είναι γεμάτα και η κράτησή τους προκαλεί προβλήματα. Οι παράτυποι μετανάστες στην Τουρκία δεν αποτελούνται απλώς από Αφγανούς. Υπάρχουν επίσης παράτυποι μετανάστες από άλλες χώρες και κάνουν τα πάντα για να μην επιστρέψουν στις χώρες τους.

Πηγή ethnos.gr

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον ΥΦΕΘΑ

Η αποτελεσματικότητα, η άμεση ετοιμότητα και το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των φορέων που λειτουργούν με άξονα τη διασφάλιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής για την αποτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας.

Ο κ. Στεφανής τόνισε την καθοριστική σημασία διατήρησης της εξαιρετικής διυπουργικής και διυπηρεσιακής συνεργασίας. «Συνεχίζουμε δυναμικά, με την ίδια ένταση», ανέφερε σχετικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Β΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ) αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Α΄ υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Βασίλειος Γκρίζης, η αναπληρώτρια διευθύντρια της διεύθυνσης Γ4 του ΥΠΕΞ σύμβουλος πρεσβείας Β΄ Περσεφόνη Καρανίκα και η νομική σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μάιρα Μυρογιάννη.

Πηγή indicator.gr

Στο ΚΥΤ της Κω οι πρόσφυγες που διασώθηκαν στ' ανοιχτά της Ιεράπετρας

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Πυλί της Κω, μεταφέρθηκαν οι 29 Κούρδοι πρόσφυγες από Ιράκ και Συρία που φιλοξενούνταν στο σχολικό Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας από την περασμένη Παρασκευή, μετά τη διάσωσή τους σε ναυάγιο νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Από τους 32 ναυαγούς που έφτασαν στο λιμάνι της πόλης με δεξαμενόπλοιο, τρεις συνελήφθησαν ως διακινητές και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή στη Νεάπολη.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ήταν οι διακινητές των προσφύγων, θέτοντας τις ζωές τους σε άμεσο κίνδυνο, δεδομένου ότι το ιστιοφόρο με το οποίο τους μετέφεραν, βούλιαξε μεσοπέλαγα και μέχρι σήμερα αγνοούνται οκτώ άνθρωποι.

Οι συλληφθέντες είναι ένας Παλαιστίνιος 52 χρονών και δύο Σύριοι 34 και 30 χρονών. Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκαν, καθώς κατηγορούνται, ότι έδρασαν παράνομα με δόλο και κατά συρροή, μεταφέροντας πολίτες τρίτων χωρών σε χώρα όπου δεν είχαν δικαίωμα να εισέλθουν.

Οι πρόσφυγες Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας διέμεναν όλες αυτές τις μέρες στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταύρο, ενώ εξετάστηκαν από γιατρούς του τοπικού νοσοκομείου, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στην υγεία τους.

Πηγή efsyn.gr

Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροδιακινητή στη Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις (φωτο & video)

Κινηματογραφική καταδίωξη ενός λαθροδιακινητή σημειώθηκε. Το όχημα που μετέφερε παράνομα τουλάχιστον πέντε μετανάστες ξεκίνησε από τα διόδια της Ανάληψης και καταδιώχτηκε μέχρι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος του στρατοπέδου Παύλου Μελά, το Ι.Χ. προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και πέντε άτομα που επέβαιναν στο Ι.Χ. τράπηκαν σε φυγή.

Όμως, οι άνδρες της Αστυνομίας, λίγα λεπτά αργότερα κατάφεραν και συνέλαβαν τρία άτομα, δίχως να έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν ανάμεσά τους βρίσκεται ο διακινητής.

Στην καταδίωξη συμμετείχαν περιπολικά της Τροχαίας, της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, περιπολικά από άλλα Α.Τ. και οχήματα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι, λίγο πριν ακινητοποιηθεί το καταδιωκόμενο όχημα χτύπησε στο πίσω μέρος προπορευόμενου Ι.Χ.


Πηγή thestival.gr

Παναγιώτης Χαρέλας : Για άλλη μια φορά, η πολιτεία μας γυρνάει την πλάτη....


 

Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτηση του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

"Οι ροές αυξάνονται, το μεταναστευτικό "αναβαθμίζεται" σε μέσο εργαλειοποίησης από τους απέναντι ( και όχι μόνο από αυτους) και εμείς προσλαμβάνουμε συνοριοφύλακες ορισμένου χρόνου, που ακόμη και σήμερα ψάχνουμε να τους χρεώσουμε οπλισμό και υλικά!

Δυστυχώς η Πολιτεία κάνει αυτό που ξέρει καλά για εμάς. Να μας γυρνάει την πλάτη και να τα κάνει όλα πρόχειρα !!! "

Επίσης, δείτε τι αναφέρει, σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, την αύξηση χωρητικότητας του ΠΡΟΚΕΚΑ στο ΚΥΤ Φυλακίου, καθώς και για τις νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου για τον Έβρο, που ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο.


bordernews.gr 

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ο Ιωάννης Ιωάννου, Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς "620" και Συνοριοφύλακας στο Τμήμα Σ.Φ. Μεσοποταμίας Καστοριάς μάς μιλάει για την ποδηλασία και το Brevet Καστοριάς 2021“Κάθε φορά που βλέπω έναν άνθρωπο να κάνει ποδήλατο, σταματώ να απογοητεύομαι για το μέλλον της ανθρωπότητας”.

G. Wells


Η συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” κ. Ιωάννη Ιωάννου ήταν αρκετή για να μας πείσει για το πόσο όμορφη δραστηριότητα είναι η ποδηλασία. Τα οφέλη που μπορεί να πάρει ο ποδηλάτης είναι πολλά. Και η Καστοριά διαθέτει και τα ιδανικά τοπία/ μονοπάτια της φύσης. Ο ίδιος μάς μιλάει για την πορεία του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς, τις συμμετοχές, τις δράσεις και τους στόχους του Συλλόγου.


Αρθρογράφος: Ελένη Κωστοπούλου

Πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη θα μπορούσατε να μάς κάνετε μια ιστορική αναδρομή και να μας πείτε, πότε ιδρύθηκε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” και την πορεία του μέχρι και σήμερα;

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς ΄΄620΄΄ γεννήθηκε το 2016 από μια μικρή ιδέα να υπάρξει κάτι οργανωμένο στην πόλη μας που θα αναδείξει το ποδήλατο, ως μέσο μετακίνησης, άθλησης, τουρισμού και από αγάπη για αυτόν τον τόπο.
Για αυτό το λόγο το όνομα, τα χρώματά του και το λογότυπό του είναι όλα συμβολικά και περιγράφουν την όμορφη πόλη μας με την Ιστορία της.

Η πόλη μας βρίσκεται σε υψόμετρο 620μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και το κόκκινο και κίτρινο είναι τα χρώματα της Καστοριάς, και ιστορικά είναι τα χρώματα του Βυζαντίου.
Πριν την ίδρυση του συλλόγου υπήρχαν αρκετοί ‘’μοναχικοί’’ ποδηλάτες. Με την ίδρυση του συλλόγου άρχισε η παρέα στην ποδηλασία να μεγαλώνει.

Η ποδηλασία είναι ταυτόσημη με την προστασία του περιβάλλοντος

Πιστεύετε ότι αν χρησιμοποιούσαμε περισσότερο το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς θα είχαμε καλύτερες συνθήκες περιβάλλοντος, με την έννοια της μείωσης των ρύπων, καυσαερίων κλπ;

Θα ξεκινήσω την απάντηση αναφερόμενος καταρχάς, στις επιστημονικές έρευνες, οι οποίες έχουν αποδείξει πως η άσκηση με το ποδήλατο, έχει θετική επίδραση στη γενική υγεία και ευεξία του ανθρώπου. Ο ποδηλάτης αποκτά οικολογική συνείδηση και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με επιπλέον ρύπανση. 

Ανακεφαλαιώνοντας θα πω ότι η περιήγηση με το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα, που δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να ανακαλύψει τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο μιας περιοχής με τον πιο ευχάριστο και οικολογικό τρόπο. Και ας μη ξεχνάμε, ποδηλατώ σημαίνει -σέβομαι και προστατεύω – το περιβάλλον.

Διοργανώνετε αθλητικές εκδηλώσεις ποδηλατοδρομίας και αν ναι, μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα γι’ αυτές; Επίσης, πιστεύετε ότι η Καστοριά έχει τις κατάλληλες υποδομές;

Μετά την ίδρυση του συλλόγου μας, και για πρώτη φορά στην ποδηλατική ιστορία της Καστοριάς, ξεκινήσαμε με την διοργάνωση του 1ου Brevet Καστοριάς, μιας ποδηλατικής πρόκλησης 200χλμ.Τα Brevet (μπρεβέ) είναι ποδηλατικές δραστηριότητες μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα μεγάλων αποστάσεων με χρονικό περιορισμό, χωρίς εξωτερική βοήθεια και παροχές. Ο σύλλογός μας είχε την ευκαιρία μέσα από αυτές τις διοργανώσεις να αναδείξει την ποδηλασία, το φυσικό κάλλος της περιοχής μας, αλλά ταυτόχρονα και την ιστορία του τόπου μας.


Το 1ο Brevet που διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία, το οποίο και επαναλήφθηκε για 3 χρόνια συνολικά, είχε την επωνυμία ”Ο Γύρος του Γράμμου” και ήταν μια ποδηλατική περιπλάνηση εντός του νομού Καστοριάς και με κεντρικό θέμα τα χωριά του Γράμμου. Ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση, οι οποίοι ‘’ανταμείφθηκαν’’ με όμορφα αναμνηστικά δώρα. Έτσι, διαφημίστηκε η περιοχή μας και προωθήθηκε η ιδέα του ποδηλατικού τουρισμού.
Η επόμενη διοργάνωση Brevet ήταν μια καινούρια διαδρομή, που μας ταξίδεψε από τα χωριά του Γράμμου στα πέτρινα σοκάκια της Πυρσόγιαννης και από εκεί στα χωριά του Βoΐου, Επταχώρι και Πεντάλοφο, τιμώντας την ιστορία της Γυναίκας της Πίνδου. Για τον σύλλογό μας πάντα η ανάδειξη της ποδηλασίας περνάει μέσα από την αγάπη για την φύση, το περιβάλλον και τον σεβασμό για την Ιστορία του Τόπου μας. 

Με αυτό το κριτήριο πάντα θα δημιουργούμε διοργανώσεις, που στόχο θα έχουν την προσέλκυση ποδηλατών που θέλουν να βαδίσουν μέσα σε ‘’μονοπάτια’’ της ιστορίας αναζητώντας μια αυθεντική εμπειρία.

Μια άλλη πολύ μεγάλη διοργάνωση-πρόκληση για τον σύλλογο και την πόλη μας, ήταν ένας ποδηλατικός αγώνας σιρκουί για πρώτη φορά μέσα στην πόλη μας και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Κύκνων. Σε συνδιοργάνωση με το ΑΣ 1000 Δέντρα Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με τον τεχνικό υπεύθυνο Σπύρο Καρατζούλη. Φιλοξενήσαμε έναν πολύ δύσκολο και τεχνικό αγώνα για τα δεδομένα της πόλης και του συλλόγου μας, που έδωσε μια απίστευτη εικόνα με ένα ‘’μελίσσι’’ ποδηλατών να κινείται με ταχύτητα στους δρόμους μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την καλύτερη ανάδειξη της όμορφης Καστοριάς και της ποδηλασίας. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρις στη βοήθεια των εθελοντών, των μελών μας, αλλά και των εξαιρετικών μέτρων Τάξης και Τροχαίας που έλαβε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς και ειδικότερα το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς.

Σε όλες τις διοργανώσεις και προσπάθειές μας είχαμε κοντά μας την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Δ. Καστοριάς, το Δ. Νεστορίου και το Δ. Βοΐου, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άψογη συνεργασία.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τη μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη του συλλόγου μας, που είναι τα μέλη και οι εθελοντές μας, που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί οτιδήποτε.
Γιατί, ό,τι καλό γίνεται στην πόλη μας, γίνεται για ΌΛΟΥΣ μας !!!

Υπάρχουν όμορφες διαδρομές στην περιοχή μας, εσείς ποια έχετε ξεχωρίσει και γιατί;

Από τον γύρο λίμνης μέχρι τα Αλπικά τοπία του Γράμμου, οι διαδρομές και οι επιλογές είναι αμέτρητες. Δρόμοι χωρίς καθόλου κίνηση, προσφέρουν ασφάλεια στους ποδηλάτες και τους αφήνουν να απολαύσουν το φυσικό κάλλος της περιοχής μας. Σε μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση από την Καστοριά, μπορεί ο ποδηλάτης να βρεθεί στο Βίτσι, στην Βίγλα, στην Κλεισούρα, στον Γράμμο, θα ‘’αποζημιωθεί’’ από τη διαδρομή, είτε επιλέξει να κινηθεί σε χώμα είτε σε άσφαλτο.
Κάθε μέρα μπορεί να επιλέξεις και μια διαφορετική διαδρομή, αλλά σίγουρα μια διαδρομή είναι στις καρδιές όλων μας, είτε επιλέξουμε να την ποδηλατήσουμε ή να περπατήσουμε ή να τρέξουμε.

Είναι ο μικρός γύρος λίμνης, περίπου 10 χλμ απόσταση, και είναι το μέρος όπου ταξιδεύει και γαληνεύει η ψυχή. Ξεκινώντας από την Νότια παραλία με τα πόδια ή το ποδήλατο και περνώντας από τη Μονή της Μαυριώτισσας, καταλήγουμε στην άλλη άκρη της πόλης, κάνοντας μία από τις μοναδικές διαδρομές της Ελλάδας δίπλα στο νερό και κάτω από τα πλατάνια. Η διαδρομή είναι ιδανική όλες τις εποχές του χρόνου, με την κάθε εποχή να έχει ξεχωριστή ομορφιά.

Πώς μπορεί ένας φίλος της ποδηλασίας να γίνει και μέλος του Συλλόγου; Χρειάζονται κάποιες ειδικές προϋποθέσεις; Και αν κάποιος ενδιαφέρεται, πού μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες;

Η βασική προϋπόθεση που πρέπει να πληροί κάποιος για να γίνει μέλος μας είναι μία. Το πάθος για το ποδήλατο. Φυσικά -εκείνο που βέβαια ζητάμε- σε όσους συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας είναι η χρήση μέτρων αυτοπροστασίας π.χ. κράνος, επαρκή φωτισμό, κ.α. Φυσικά, φροντίζουμε για την τήρηση του ΚΟΚ. Ο σύλλογός μας έχει δημιουργήσει σελίδα στο διαδίκτυο με την ονομασία “Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620”, όπου κάποιος μπορεί να βρει αρκετά πράγματα, όπως πλήθος από ποδηλατικές διαδρομές, βίντεο και πολλά άλλα. Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με το email του συλλόγου pskastorias620@gmail.com.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας σύλλογος; Υπάρχει κάποια οικονομική βοήθεια; Και ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι ενέργειες των τοπικών παραγόντων, ώστε να μπορέσει να υπάρξει μεγαλύτερη διάδοσή του γιατί στόχος και των δράσεων είναι η προσέλκυση τουρισμού;

Ο σύλλογός μας, όπως και κάθε σύλλογος, είναι ένας ζωντανός εθελοντικός οργανισμός, κύτταρο πολιτισμού, και η δύναμή του πηγάζει από τα μέλη και τους αθλητές του. Στόχος και σκοπός όλων μας είναι η διάδοση και η ανάπτυξη της ποδηλασίας με όλα τα οφέλη που πηγάζουν από αυτή, καθώς και η μετάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό

Σε όλες τις διοργανώσεις και προσπάθειές μας είχαμε κοντά μας την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Δ. Καστοριάς, το Δ. Νεστορίου, το Δ. Βοΐου και τους επαγγελματίες χορηγούς μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την άψογη συνεργασία. Θα θέλαμε να συνεχίσουν να στηρίζουν τις δράσεις μας καθώς ο σκοπός όλων μας είναι κοινός. Οι εποχές που διανύουμε έχουν την δική τους δυσκολία και η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη για να πετύχουμε όλοι μαζί, διαφορετικά θα αποτύχουμε ο καθένας ξεχωριστά.

Από την πλευρά μας θα είμαστε κοντά με ιδέες και προτάσεις απλές, που θα μπορέσουν να αποτελέσουν μια μικρή αρχή, ώστε η πόλη μας να γίνει πιο φιλική στο ποδήλατο και ο κάθε άνθρωπος να λάβει όλα τα ευεργετήματα και οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου. Μόνο μέσα από τέτοιες αλλαγές, η πόλη μας με τόση φυσική ομορφιά θα μπορέσει να μετατραπεί, το κατά δύναμη, σε μια ποδηλατική πόλη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της, αλλά και για τον τουρισμό. 

Η ανάπτυξη στον τόπο μας θα προέλθει από ένα σύνολο μικρών αλλαγών σε όλους τους τομείς. Ο κάθε Δήμος πρέπει να “αγκαλιάζει” την κάθε φιλότιμη προσπάθεια, που γίνεται από ανθρώπους και συλλόγους, που στόχο έχουν την ανάδειξη της περιοχής μας μέσα από αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις.

Ποια είναι τα σχέδια σας και οι στόχοι σας για την ανάπτυξη του Συλλόγου;

Οι εποχές που διανύουμε έχουν μια ιδιαίτερη δυσκολία που για πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε. Ο άνθρωπος πάντα ως κοινωνικό ον έχει την ανάγκη της επαφής και κοινωνικοποίησης. Ζούμε αναγκασμένοι να ‘’αποφεύγουμε’’ αυτές τις επαφές λόγω της πανδημίας και οι άνθρωποι φοβισμένοι απομονώνονται όλο και πιο πολύ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάζεις. 

Είναι καθήκον όλων μας να εργαστούμε, ώστε ό,τι χάσαμε μέχρι τώρα και δεν το εκτιμήσαμε, να γυρίσουμε σε αυτό πιο δυνατοί. Να δούμε ξανά μεγάλες παρέες ποδηλατών και παιδιά μαζεμένα στις πλατείες να παίζουν με τα ποδήλατά τους. 

Στόχος του συλλόγου, είναι όλα αυτά να γίνονται με ασφάλεια, είτε αφορά τους μεγάλους είτε τα παιδιά. Θέλουμε όλοι να είμαστε ασφαλείς στους δρόμους και για να το πετύχουμε αυτό οι δράσεις μας θα εστιάσουν στην ενημέρωση ποδηλατών, οδηγών οχημάτων για την αρμονική συνύπαρξη όλων μας .
Ετοιμάζουμε δράσεις με γνώμονα την αγάπη μας για τον ποδήλατο, την φύση, τα παιδιά και την ιστορία του τόπου μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί επιλέξατε αυτόν τον τρόπο άθλησης; Με άλλα λόγια γιατί το ποδήλατο και όχι κάτι άλλο; Τί σας συνδέει και τι αποκομίζετε από την ενασχόλησή σας αυτή;

Θα σας απαντήσω με μια περιγραφή από το βιβλίο του Ρόμπερτ Πεν, ‘’Όλα για το ποδήλατο’’.
‘’Αν έχεις βιώσει μια στιγμή δέους ή ελευθερίας πάνω σε ένα ποδήλατο, αν έχεις δραπετεύσει από τη θλίψη πάνω σε δύο τροχούς που γυρίζουν ρυθμικά ή αν έχεις αισθανθεί την ελπίδα να ξαναγεννιέται ενώ ανεβαίνεις στην κορυφή ενός λόφου με ιδρωμένο από την προσπάθεια μέτωπο, αν ποτέ αναρωτήθηκες, ενώ κατεβαίνεις έναν λόφο με το ποδήλατο πετώντας σαν πουλί, αν η γη σταμάτησε να γυρίζει, αν ποτέ έστω και μία φορά έκανες ποδήλατο με την καρδιά σου να τραγουδάει κι ένιωσες σαν κοινός θνητός που αγγίζει τους θεούς, τότε μας ενώνει κάτι θεμελιώδες. Τα δίνουμε όλα για το ποδήλατο.’’

Το ποδήλατο δεν το επιλέγουμε, υπάρχει μέσα στον καθένα μας, είναι η σύνδεση με την παιδική μας ηλικία.
Το ποδήλατο είναι ελευθερία, κίνηση, περιπέτεια, αναζήτηση, ταξίδι…

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μάς παραχωρήσατε, για το χρόνο που μάς διαθέσατε και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.


bordernews.gr 

Πέλλα: Έκανε ηλεκτρονικές συναλλαγές με τα στοιχεία της κάρτας 42χρονου


 

Ο δράστης είχε στείλει sms με αποστολέα δήθεν τράπεζα


Δικογραφία σε βάρος 38χρονου Ρουμάνου σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2021 απέστειλε στο κινητό τηλέφωνο ενός 42χρονου παραπλανητικά γραπτά μηνύματα που είχαν ως αποστολέα δήθεν τράπεζα, με τα οποία τον καθοδηγούσε να μεταβεί σε υπερσύνδεσμο, καταφέρνοντας να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας, με τα οποία προέβη στη συνέχεια σε ηλεκτρονικές συναλλαγές συνολικής αξίας 1.380,5 ευρώ.


ΠΗΓΗ   halkidikifocus.gr

Τ.Σ.Φ. Κρυσταλλοπηγής - Στην εισαγγελέα Καστοριάς 44χρονος καταζητούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση


 

Συνελήφθη χθες (27-07-2021) το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, 44χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απειλή και σωματικές βλάβες, πράξεις που έλαβαν χώρα από το Νοέμβριο του 2016 έως το Σεπτέμβριο του 2020.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.


ΠΗΓΗ   fouit.gr

Ευρωκοινοβούλιο: Εξερευνώντας τα αίτια της μετανάστευσης

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση: από την ασφάλεια, τη δημογραφία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έως τη φτώχεια και την κλιματική αλλαγή.


Ο αριθμός των πολιτών τρίτων χωρών που ζούσαν σε χώρα της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2019 ανερχόταν σε 21,8 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας το 4,9% του πληθυσμού της ΕΕ-27. Επιπλέον 13,3 εκατομμύρια άτομα που ζούσαν σε μία από τις χώρες της ΕΕ (27 κράτη-μέλη) την 1η Ιανουαρίου 2019 ήταν πολίτες άλλης χώρας της ΕΕ.

Παράγοντες απώθησης και έλξης

Οι παράγοντες απώθησης είναι οι λόγοι που ωθούν κάποιον να φύγει από ένα μέρος (χώρα προέλευσης). Οι παράγοντες έλξης είναι οι λόγοι που ελκύουν τους εν δυνάμει μετανάστες ή πρόσφυγες προς μια συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες απώθησης και έλξης.

Κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες

Οι εθνικές, θρησκευτικές, φυλετικές, πολιτικές και πολιτιστικές διώξεις ωθούν τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο πόλεμος ή (η απειλή) σύγκρουσης και η δίωξη της κυβέρνησης. Όσοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω ένοπλων συγκρούσεων, παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή διώξεων θεωρούνται συνήθως ανθρωπιστικοί πρόσφυγες. Αυτό θα επηρεάσει τη χώρα εγκατάστασή τους, καθώς ορισμένες χώρες υιοθετούν πιο φιλελεύθερη προσέγγιση όσον αφορά την αποδοχή ανθρωπιστικών προσφύγων απ' ό,τι άλλες. Τα άτομα αυτά είναι πιθανό να μεταβούν στην πλησιέστερη ασφαλή χώρα που δέχεται αιτούντες άσυλο.

Οι εθνικές, θρησκευτικές, φυλετικές, πολιτικές και πολιτιστικές διώξεις ωθούν τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο πόλεμος ή (η απειλή) σύγκρουσης και η δίωξη της κυβέρνησης.

Όσοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω ένοπλων συγκρούσεων, παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή διώξεων θεωρούνται συνήθως ανθρωπιστικοί πρόσφυγες. Αυτό θα επηρεάσει τη χώρα εγκατάστασή τους, καθώς ορισμένες χώρες υιοθετούν πιο φιλελεύθερη προσέγγιση όσον αφορά την αποδοχή ανθρωπιστικών προσφύγων απ' ό,τι άλλες. Τα άτομα αυτά είναι πιθανό να μεταβούν στην πλησιέστερη ασφαλή χώρα που δέχεται αιτούντες άσυλο.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν στην Ευρώπη λόγω συγκρούσων, διώξεων και τρομοκρατίας στη χώρα τους. Πάνω από το ένα τέταρτο των 295.800 αιτούντων άσυλο στους οποίους παραχωρήθηκε καθεστώς προστασίας στην ΕΕ το 2019 προήλθε από εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, με το Αφγανιστάν και το Ιράκ να κατέχουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Δημογραφικοί και οικονομικοί παράγοντες


Η δημογραφική αλλαγή καθορίζει τον τρόπο μετακίνησης και μετεγκατάστασης των ατόμων. Ένας αυξανόμενος ή συρρικνώμενος, γηράσκων ή νεανικός πληθυσμός έχει αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες απασχόλησης στις χώρες καταγωγής ή στις πολιτικές μετανάστευσης των χωρών προορισμού.

Η δημογραφική και οικονομική μετανάστευση σχετίζεται με τα πρότυπα εργασίας, το ποσοστό ανεργίας και τη συνολική κατάσταση της οικονομίας μιας χώρας. Στους παράγοντες έλξης συμπεριλαμβάνονται οι υψηλότεροι μισθοί, οι καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης, το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και οι ευκαιρίες εκπαίδευσης. Εάν οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και κινδυνεύουν να υποχωρήσουν, ένας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων ενδέχεται να μεταναστεύσει σε χώρες με καλύτερες προοπτικές.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ, οι διακινούμενοι εργαζόμενοι, που μεταναστεύουν με σκοπό την εύρεση απασχόλησης, ανήλθαν σε περίπου 164 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2017, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα δύο τρίτα των διεθνών μεταναστών. Το 70% σχεδόν μετέβη σε χώρες με υψηλό εισόδημα, το 18,6% σε χώρες υψηλού μεσαίου εισοδήματος, το 10,1% σε χώρες μεσαίου εισοδήματος και το 3,4% σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες

Το περιβάλλον υπήρξε πάντα αιτία πληθυσμιακών μετακινήσεων εξαιτίας περιβαλλοντικών αλλαγών, όπως είναι οι πλημμύρες, οι τυφώνες και οι σεισμοί. Ωστόσο, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής αναμένεται να επιδεινώσει ακραία καιρικά φαινόμενα, το οποίο σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), περιβαλλοντικοί μετανάστες είναι "τα άτομα που, εξαιτίας εξαναγκαστικών αιτιών, ξαφνικών ή σταδιακών αλλαγών στο περιβάλλον οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς τις ζωές ή τις συνθήκες διαβίωσής τους, είναι υποχρεωμένα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ή το επιλέγουν - είτε προσωρινά, είτε μόνιμα- και τα οποία μετακινούνται μέσα στα όρια της χώρας τους ή διασυνοριακά".

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των περιβαλλοντικών μεταναστών ανά τον κόσμο. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 25 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο έως το έτος 2050.

Στρατηγική της ΕΕ

Η αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης και η προστασία των εξωτερικών συνόρων αποτελεί προτεραιότητα της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί το νέο σύμφωνο μετανάστευσης για πιο αποτελεσματική και γρήγορη διαχείριση των διαδικασιών ασύλου. Συνολικά η Ευρωπαϊκή στρατηγική αναζητά προσαρμογή της μεταναστευτικής της πολιτικής στα τωρινά δεδομένα της πανδημίας, της γεωπολιτικής αστάθειας, του δημογραφικού προβλήματος στην Ευρώπη και της υπογεννητικότητας.

Πηγή iefimerida.gr

Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Χακάρουν λογαριασμούς στα social media - Τι κάνουμε αν λάβουμε μήνυμα

Πώς αλιεύουν user name και password, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της επίσημης πιστοποίησης των λογαριασμών στα social media.

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις αλίευσης των στοιχείων εισόδου σε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (user name & password), με πρόσχημα την ολοκλήρωση της επίσημης πιστοποίησης των λογαριασμών τους (verify account - bluetick).

Ειδικότερα, οι δράστες αποστέλλουν άμεσο μήνυμα, κυρίως σε λογαριασμούς με μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, στο οποίο αναφέρουν ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού (verify account) πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους υποδεικνύεται.

Οι επίμαχοι σύνδεσμοι οδηγούν σε ιστοσελίδες στις οποίες πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία εισόδου του χρήστη στο λογαριασμό (phishing pages), το οποίο επιτρέπει στους δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς που δεν είναι ασφαλισμένοι με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Στη συνέχεια, αποστέλλουν εκβιαστικά μηνύματα στους χρήστες προκειμένου να ζητήσουν χρηματικό αντίτιμο για την επιστροφή του λογαριασμού στον κάτοχό του.

Επισημαίνεται ότι τα άμεσα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς είναι εξαιρετικά αληθοφανή.

Κατόπιν των ανωτέρω η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτείνει στους παραλήπτες των απατηλών αυτών μηνυμάτων εκβιαστικού περιεχομένου:

-να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,

-να μην απαντούν στα μηνύματα,

-να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Πηγή thetoc.gr

«’Εκπληξη» ΥΕΘΑ: Νέα δωρεά Λασκαρίδη ενός πλοίου για το Πολεμικό ΝαυτικόΤο δικό του «μήνυμα» έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον εφοπλιστή Νίκο Λασκαρίδη, καθώς όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύφθηκε ότι θα προχωρήσει στην δωρεά νέου πλοίου για το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ΥΕΘΑ είπε χαρακτηριστικά: «Σε απρόσμενη εξέλιξη προχώρησε η σημερινή μου συνάντηση με τον εφοπλιστή και Υποναύαρχο ε.τ. κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Γνωστοποίησε την πρόθεσή του για δωρεά στο @NavyGR ενός επιπλέον Πλοίου Γενικής Υποστήριξης. Σημαντικοί άνθρωποι, σε σημαντικές στιγμές», κάνοντας με αυτόν τον τρόπο γνωστή την δωρεά του κ. Λασκαρίδη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Στη διάρκεια συναντήσεως που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και Υποναύαρχος ε.τ. κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του για δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό ενός επιπλέον Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το εν λόγω πλοίο “PSV WILSON ATLNTIC” ναυλοχεί επί του παρόντος σε λιμένα της Δανίας και είναι αναλόγων δυνατοτήτων με τα ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι» και «ΗΡΑΚΛΗΣ». Ο κατάπλους του στην Ελλάδα προγραμματίζεται μετά την ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποιήσεώς του. Η ευγενική δωρεά του τρίτου κατά σειράν ΠΓΥ από τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες και την υποστήριξη των αποστολών του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή onalert.gr

Δωρεά 50.000 ευρώ της Bonmatí για παιδιά πρόσφυγες στη Λέσβο


Η Aitana Bonmatí παρέδωσε τη δωρεά "Visa Player of the Match", ύψους 50.000 ευρώ, σε πρόγραμμα που προωθεί την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη των παιδιών-προσφύγων στη Λέσβο.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την οργάνωση Movement on the Ground, με την υποστήριξη του Barça Foundation και του Ιδρύματος της UEFA για τα Παιδιά (UEFA Foundation for Children).

Το Βραβείο Player of the Match που απονέμει η Visa από το 2019, τιμά την αριστεία στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Με το βραβείο, η Visa προσφέρει δωρεά 50.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό σκοπό που επιλέγει ο νικητής.

Η Aitana Bonmatí, που είναι πρέσβειρα του Barça Foundation, δήλωσε: "Ελπίζω ότι αυτή η δωρεά βοηθά τα κορίτσια να βελτιώσουν την κατάσταση και την συναισθηματική τους ευημερία μέσω του αθλητισμού. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε από πρώτο χέρι για την κατάσταση στη Λέσβο και το εξαιρετικό έργο που επιτελείται ".

Ο Adil Izemrane, συνιδρυτής του Movement on the Ground, ευχαρίστησε τη Visa και την Aitana Bonmatí για τη δωρεά που, όπως σχολίασε, "θα επιτρέψει σε πολλά περισσότερα κορίτσια πρόσφυγες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό με ασφάλεια και να ξεχνούν, για μερικές ώρες την εβδομάδα, την κατάσταση που βιώνουν στο μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στην Ευρώπη".

Πηγή lesvosnews.net

Πάτρα: Στη φυλακή 23χρονος που έσφαξε γάτα - Πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα

Ο 23χρονος συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα
Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί ο 23χρονός που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας (26/7) και ομολόγησε ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας πλησίον της οδού Παπαφλέσσα.

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση δράστη και κατ'ομολογία δολοφόνου ζώου απο τον περασμένο Νοέμβριο, που η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκε σε κακούργημα.

Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός!

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας

Ο 23χρονος συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά απο καταγγελίες οτι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα.


Πηγή protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Μαροκινός συνελήφθη ως μέλος του ISIS

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Τρίτης 28χρονος Μαροκινός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι αρχές του Μαρόκου. Κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής που απηύθυναν στην ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον συνέλαβαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Όπως δημοσιεύει το euronews.com, το ένταλμα είχε εκδοθεί το 2017 και βάσει αυτού ο 28χρονος φέρεται να είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το 2014.

Πηγή thestival.gr

Κρήτη: Μετά τη μάχη με τα κύματα και την αγωνιώδη διάσωση πρέπει να… πληρώσουν το Λιμενικό


 

Η περιπέτειά τους, θα τους μείνει αξέχαστη, όπως και όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους

Κατάφεραν να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα με τα οποία πάλευαν για ώρες όμως τώρα θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς το Λιμενικό σώμα έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία διοικητικού προστίμου στον 45χρονο χειριστή του σκάφους που αναποδογύρισε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο.

Ο 45χρονος κατάφερε όχι μόνο να σωθεί ο ίδιος αλλά να σώσει και τη 39χρονη φίλη του.

Η περιπέτεια τους, θα τους μείνει αξέχαστη όπως και όλων όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση τους.
Το ζευγάρι υπενθυμίζεται ότι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων.
Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα.
Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Λογαριασμό στον 45χρονο για άσκοπη κινητοποίηση επιχειρησιακών μέσων

Ο 45χρονος τώρα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και με εντολή του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.
Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η απόφαση για την επιβολή διοικητικών προστίμων έχει ήδη αποφασιστεί ωστόσο μένει το ακριβές ποσό που θα βγάλει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να είναι μεγάλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης η χρήση του οποίου κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις.

Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.

Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Χθες το εξιτήριο για το ζευγάρι

Την ίδια ώρα εξιτήριο από το βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου αναμένεται να πάρουν οι δύο αγνοούμενοι που εντοπίστηκαν, στους Καλούς Λιμένες.
Ο άνδρας νοσηλεύτηκε στην πνευμονολογική κλινική καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή του λόγω της κατάποσης θαλασσινού νερού ενώ η γυναίκα νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική.
Το γεγονός ότι είναι καλά στην υγεία τους μετά από τόσες ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι «θαύμα».

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών.


ΠΗΓΗ   in.gr