Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Γερμανία: Διχασμένοι οι πολίτες στο θέμα της παροχής ασύλου σε πρόσφυγες από Αφγανιστάν

Περίπου το 46% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η YouGov ήταν αντίθετο στην υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων στη Γερμανία. Αντίθετα το 47% δήλωσε υπέρ της παροχής προστασίας στους Αφγανούς.

Δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Γερμανοί είναι διχασμένοι στο θέμα της παροχής ασύλου σε μεγάλο αριθμό Αφγανών που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Περίπου το 46% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η YouGov ήταν αντίθετο στην υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων στη Γερμανία. Αντίθετα το 47% δήλωσε υπέρ της παροχής προστασίας στους Αφγανούς.

Ωστόσο ένας στους τέσσερις που τάχθηκε υπέρ της υποδοχής προσφύγων από το Αφγανιστάν έθεσε ως όρο να δεχθούν και άλλες χώρες της ΕΕ αιτούντες άσυλο και όχι μόνο η Γερμανία. Μόνο το 22% των Γερμανών στηρίζει την υποδοχή μεγάλου αριθμού Αφγανών προσφύγων, ακόμη κι αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν πράξουν το ίδιο.

Στη διάρκεια συνόδου την προηγούμενη Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ δεν κατάφεραν να υιοθετήσουν κοινή στάση για το θέμα.

Χώρες όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Δανία επέμειναν ότι οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν θα πρέπει να λάβουν βοήθεια από γειτονικές χώρες και όχι από την Ευρώπη.

Πηγή circogreco.gr

Ροδόπη: Χειροπέδες σε διακινητή παράνομων μεταναστών

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο ύψος του οικισμού Αμαξάδων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη αγροτική έκταση μετά από εκτροπή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει και συνελήφθη, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Πηγή thestival.gr

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης & ΤΑΠΑΣΑ

Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 506/8/5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από διαρκείς αγώνες και πιέσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σας ενημερώνουμε ότι υπεγράφη άλλη μία σύμβαση προμήθειας φαρμάκων για τους ασφαλισμένους στον Κλάδο Υγείας του ΤΑΠΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο έχει συνάψει για πρώτη φορά συλλογική σύμβαση προμήθειας φαρμάκων με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των συμβάσεων που ήδη υλοποιούνται στην Αττική, στον Πειραιά, στην Αχαΐα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι ασφαλισμένοι του νομού Θεσσαλονίκης στους οποίους εμφανίζεται πλέον η ηλεκτρονική ένδειξη ασφάλισης στον ΚΥΥΑΠ επί των ηλεκτρονικά εκδιδομένων συνταγών, θα απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής της συμμετοχής τους στα φαρμακεία που ανήκουν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, από την προσεχή Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, όπως ακριβώς ισχύει και στους ως ανωτέρω, άλλους συλλόγους.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας η συμμετοχή των ασφαλισμένων αποζημιώνεται με την ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται σήμερα.

Οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και συγχαίρουν ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Διονύσιο ΕΥΓΕΝΙΔΗ και όλους όσοι συνέβαλαν για τη σύναψη της σύμβασης αυτής η οποία είναι ευνόητο ότι θα απαλλάξει χιλιάδες συναδέλφους μας από περιττές δαπάνες και ταλαιπωρίες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

O Πρόεδρος
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας 
 ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος 

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

O Πρόεδρος
ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας 

Ο Γενικός Γραμματέας
ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος

Πηγή poasy.gr

ΣΔΟΕ: Ξήλωσαν κύκλωμα εξαπάτησης καταναλωτών μέσω e-shop - Δούλευαν με το σύστημα «carousel»

Οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ «σαρώνουν» τα ηλεκτρονικά καταστήματα κατόπιν καταγγελιών των καταναλωτών
αλλά και προληπτικά - Πάνω από 30 εκατ. ευρώ η ζημιά για το δημόσιο.

Κύκλωμα που εξαπατούσε καταναλωτές μέσω e-shop εξάρθρωσε το Σ.Δ.Ο.Ε. Το κύκλωμα έχοντας δημιουργήσει το γνωστό ως σύστημα επιχειρήσεων «carousel» λειτουργούσε μεθοδευμένα και διαχρονικά, με την ίδρυση νομικών προσώπων με διαχειριστές ή νομίμους εκπροσώπους φυσικά πρόσωπα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και φέρουν τα χαρακτηριστικά του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελεγκτών η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, ξεπερνά τα 14.000.000 ευρώ μόνο από τη μη απόδοση Φ.Π.Α. για τα έτη 2019 και 2020, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική ζημία ανέρχεται άνω των 30.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Σ.Δ.Ο.Ε. οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης έχουν εντείνει τους ελέγχους σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), εστιάζοντας – εκτός της καταπολέμησης της απάτης και της προστασίας των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. – και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Ειδικότερα:

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, διενήργησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αγοροπωλησίες κινητών τηλεφώνων, κονσολών παιχνιδιών, ταμπλετών Η/Υ και φορητών Η/Υ, και ιδιαίτερα στο εμπόριο παροχής αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα.

Στις περιπτώσεις αυτές, διαπιστώθηκε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με χρήση εικονικών τιμολογίων, εξετάστηκε δε η νομιμότητα εφαρμογής του άρθρου 67 του Ν.4484/2017, όπως προστέθηκε στο άρθρο 39 Α του Ν.2859/2000 (Κώδικας Φ.Π.Α.) και κατ’ επέκταση η υποτιμολόγηση στις πωλήσεις.

Διενεργήθηκε έλεγχος σε 14 επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων 3 (τελικοί λήπτες των εικονικών τιμολογίων) πωλούσαν εμπορεύματα μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop).

Από την έρευνα της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω κύκλωμα των επιχειρήσεων (carousel) λειτουργούσε μεθοδευμένα και διαχρονικά, με την ίδρυση νομικών προσώπων με διαχειριστές ή νομίμους εκπροσώπους φυσικά πρόσωπα ημεδαπής ή αλλοδαπής που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και φέρουν τα χαρακτηριστικά του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Σκοπός του κυκλώματος ήταν να πραγματοποιεί πωλήσεις μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων, οι δε φόροι που οφείλονταν να συμψηφίζονται και στην ουσία να μην αποδίδονται, με το τέχνασμα λήψης εικονικών τιμολογίων εξόδων ανύπαρκτων προμηθευτών.

Επιπλέον, με τη δράση τους οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις επέφεραν στρέβλωση και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι λοιπών νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας και διάθεσης κινητών τηλεφώνων και λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς παρατηρήθηκε ότι οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις είχαν την δυνατότητα πώλησης των εμπορευμάτων σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή (κάτω του κόστους).

Από τη δράση των ανωτέρω επιχειρήσεων προέκυψε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, ποσού άνω των 14.000.000 ευρώ μόνο από μη απόδοση Φ.Π.Α. για τα έτη 2019 και 2020, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται άνω των 30.000.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με τη συμμετοχή και λοιπών επιχειρήσεων που έλαβαν τιμολόγια από τις ανύπαρκτες επιχειρήσεις που εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σ.Δ.Ο.Ε. η υπηρεσία θα ενημερώσει τις Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. για τον καταλογισμό των φόρων που διέφυγαν της καταβολής.

Ερευνάται η συμμετοχή υποκρυπτόμενων προσώπων, καθώς και της δράσης των ανωτέρω επιχειρήσεων, πλέον των διαχειριστών – εκπροσώπων των ελεγχόμενων επιχειρήσεων.

Σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του Διαδικτύου στην πώληση προϊόντων και σε κάθε περίπτωση να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.

Νότης Μηταράκης: «Όσοι δεν θέλουν τις δομές, θέλουν τις ροές - Δεν θα είμαστε πύλη εισόδου για νέες ροές, είμαστε η ασπίδα της χώρας μας»

Πραγματοποιήθηκε ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων κατά την συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου "Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη".

«Δεν θα δεχθούμε, όπως την περίοδο 2015-19, να είμαστε η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές, κατά παράβαση του άρθρου 31 της Συνθήκης της Γενεύης» τόνισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας το μεσημέρι στη Βουλή.

Μεταφέροντας τη συζήτηση που διεξάγεται στους κόλπους της ΕΕ και τις αποφάσεις του έκτακτου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. σχετικά με την κρίση στο Αφγανιστάν, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η Ευρώπη δεν θα επαναλάβει τα λάθη του 2015 και σημείωσε ότι “προωθεί δράσεις για την παροχή απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, για την αποτροπή δημιουργίας προσφυγικών ροών”.

Απαντώντας ειδικότερα στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη διάταξη του νομοσχεδίου που ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε: “Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κανείς θα δεχόταν οι λαθροδιακινητές να στέλνουν δικά τους σκάφη στην μέση γραμμή. Να περιμένουν τους «πελάτες τους», μετά από συνεννόηση. Για …. διάσωση” και εξήγησε ότι ειδικά για τη χώρα μας, όπου δεν υπάρχουν διεθνή ύδατα ανάμεσα στα Τουρκικά παράλια και τα νησιά μας, η ασφάλεια των συνόρων πρέπει να είναι αποκλειστικό ζήτημα της Ελλάδας.

“Η αντιπολίτευση προτείνει σήμερα αυτά που οδήγησαν στην κρίση του 2015” συνέχισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι “η στρατηγική της Κυβέρνησης έχει απεμπλέξει τα νησιά, αφήνοντας χωρίς αφήγημα, όσους επενδύουν στο διχασμό και στη κρίση, όσους θέλουν την εσωτερική σύγκρουση,

“Τελικά όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές. Απλώς ελπίζοντας … να πάνε αλλού …. Να μην μείνουν στα νησιά. Ξεχνάνε… την εφαρμογή αυτής της πολιτικής από το ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19" τόνισε χαρακτηριστικά.
Προσέθεσε δε ότι η στρατηγική περιορισμού των ροών περιλαμβάνει επίσης:

1. Τον ταχύ διαχωρισμό προσφύγων από παράνομους οικονομικούς μετανάστες

2. Την ενίσχυση των απελάσεων, στόχο που - όπως είπε - υπηρετεί το σημερινό νομοσχέδιο

3. Τη δημιουργία κλειστών / ελεγχόμενων δομών – με την πρώτη στη Σάμο να εγκαινιάζεται στις 18 του μηνός.

4. Τον έλεγχο των ΜΚΟ, θέμα για το οποίο σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έχει ουσιώδεις προβλέψεις.

5. Τον περιορισμό της διάρκειας και του ύψους των επιδομάτων

Ειδικά για τη Σάμο, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στις 18 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η νέα κλειστή / ελεγχόμενη δομή και αμέσως λειτουργεί και στις 30 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στο Δήμο Ανατολικής Σάμου η υφιστάμενη δομή, η οποία ως γνωστόν λειτουργεί μέσα στο Βαθύ. Και αυτό, όπως είπε, είναι μία απάντηση σε όσους λέγανε ότι θα μείνει και η παλιά και η νέα δομή και λένε τα ίδια λένε τώρα για τη Λέσβο και τη Χίο και πάλι θα διαψευσθούν.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα στοχεύει να γίνει ‘ασπίδα της Ευρώπης’ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε ότι η Κυβέρνηση προασπίζει την πατρίδα μας, είναι η Ασπίδα της Ελλάδος.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι θα ανοίξει τα σύνορα το 2015, θα μπουν εκατομμύρια και απλώς θα πάνε αλλού. Μέχρι που γρήγορα οι Ευρωπαίοι, μας έκλεισαν τα βόρεια σύνορα μας. Και πήραν τα κλειδιά. Επέβαλαν την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση” συνέχισε ο κ. Μηταράκης.
Υπενθύμισε ότι “το 2015 τα νησιά μας και όλη η χώρα είχε γίνει ένας καταυλισμός” και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε να αντιμετωπίσει:

• Τις αυξημένες ροές της περιόδου 2015-19 και τον υπερπληθυσμό στις δομές μας,

• Την πανδημία της COVID-19 και το πώς θα θωρακίζαμε τον πληθυσμό εντός των δομών και ΚΥΤ αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

• Την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και τα συμβάντα στον Έβρο

• Τις συσσωρευμένες εκκρεμότητες ετών ως προς την εξέταση αιτημάτων διεθνούς προστασίας

• Την ολοσχερή καταστροφή της Μόριας μέσα σε μια νύχτα που οδήγησε εκτός δομής χιλιάδες ανθρώπων εν μέσω πανδημίας

“Σε όλες αυτές τις προκλήσεις ανταπεξήλθαμε αποτελεσματικά. Πλέον μιλάμε για μια διαχειρίσιμη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα” είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι οι μεταναστευτικές ροές, το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν μειωθεί κατά -86% και στα νησιά κατά -96%, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα εξής:

Μεταναστευτικές ροές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες:

• 2021: 770 -25%

• 2020: 1.029 -93%

• 2019: 15.254 87%

• 2018: 8.149 16%

• 2017: 7.049

Διαμένοντες, σε δομές & σε διαμερίσματα προγράμματος ΕΣΤΙΑ:

• ΛΕΣΒΟΣ

• ΧΙΟΣ

• ΣΑΜΟΣ

• ΚΩΣ

• ΛΕΡΟΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ

(7/7/2019)
7.927
2.198
3.456
2.085
1.315

ΣΗΜΕΡΑ

3.752
427
628
257
162

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι στο τελευταίο δωδεκάμηνο μειώθηκαν κατά 80% και οι διαμένοντες στα νησιά και κατά 48% συνολικά στη χώρα, καθώς στις δομές & στο ΕΣΤΙΑ διαμένουν 33.272 αιτούντες άσυλο καθώς και 9.637 αναγνωρισμένοι, με χωρητικότητα 66 χιλιάδων θέσεων.

Σημείωσε ακόμα ότι έχουν κλείσει από πέρυσι, 85 δομές φιλοξενίας και σήμερα, αριθμούμε συνολικά 36 από 121 που λειτουργούσαν, καταγράφεται πλέον θετικό το ισοζύγιο αναχωρήσεων – αφίξεων καθώς την τελευταία διετία έφυγαν από την χώρα πολλοί περισσότεροι από όσους ήρθαν παράτυπα (το τελευταίο επτάμηνο 7.114 άτομα αναχώρησαν, 4.176 αφίχθηκαν).
“Το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης αντιμετωπίζεται ολιστικά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η χώρα μας δεν είναι πλέον το ξέφραγο αμπέλι που ήταν το 2015 και ούτε θα ξαναγίνει πύλη εισόδου για την ευρωπαϊκή ήπειρο” κατέληξε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και σημείωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με μετρήσιμη επιτυχία, μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, προτάσσοντας τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

Πηγή alithia.gr

Βουλή: Αυστηρά κριτήρια για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη διάσωση μεταναστών

Κριτήρια και προϋποθέσεις θέτει νομοσχέδιο για τις ΜΚΟ


Κριτήρια προκειμένου Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο και ουσιαστικά εμπλέκονται στη διάσωση μεταναστών και προσφύγων βάζει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Συγκεκριμένα το άρθρο 40 του εν λόγω νομοσχεδίου -που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια)- προβλέπει τα εξής:

Οι ΜΚΟ θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένες στο Μητρών Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ που τηρείται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και αντίστοιχα τα μέλη υπάλληλοι και συνεργάτες αυτών να είναι εγγεγραμμένα στο σχετικό Μητρώο Μελών 
να ενεργούν υπό τις εντολές και οδηγίες των λιμενικών Αρχών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκ των προτέρων συμπεριληφθεί στα Τοπικά Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης των Λιμενικών Αρχών για περιστατικά έρευνας και διάσωσης και ότι δεν έχουν εκτελέσει οποιονδήποτε πλου προς παροχή συνδρομής χωρίς την προηγούμενη έγκριση ενεργοποίησής τους από την αρμόδια Λιμενική Αρχή
να δραστηριοποιούνται σε περιστατικό διαχείρισης παράτυπης εισόδου προσώπων μέσω θαλάσσης, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αδύνατη η δράση του Λιμενικού Σώματος και έχει προηγηθεί απαραιτήτως ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών και χορήγηση σχετικής έγγραφης έγκρισής τους.

Να σημειωθεί, δε, ότι τα πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος αγνοήσει τη νομολογία είναι, επίσης, ιδιαίτερα αυστηρά. Ειδικότερα, τυχόν παραβάτες θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως ένα έτος, ενώ αν εξαιτίας της παράβασης προκληθεί ατύχημα, ιδίως σε περίπτωση επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα τότε επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών. Μάλιστα, επιβάλλεται και χρηματικό πρόστιμο που κυμαίνεται από 3000 έως 6000 ευρώ για τη ΜΚΟ και από 500 έως 1000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπα που θα συλληφθεί.

Πηγή ethnos.gr

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΝΟΚΟΙΝΩΣΗ : Η Ενωση Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΩς Ένωση δεχόμαστε καθημερινά πλήθος ερωτημάτων και αποριών των συναδέλφων σχετικά με την υγειονομική θωράκιση του Αστυνομικού Προσωπικού και την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης (χωρίς καμία ηθική ή υλική ανταμοιβή) κατά της διασποράς του covid-19.

Η Ένωση μας κατά την περίοδο αδυναμίας χορήγησης υγειονομικού υλικού από την πολιτεία εξασφάλισε μέσω ιδιωτών τα απαραίτητα για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων των συναδέλφων.

Θεωρούμε πως η διασφάλιση της υγείας είναι ατομική ευθύνη του καθενός και ως Αστυνομικοί και ως μέλη του κοινωνικού συνόλου έχουμε ατομικό καθήκον να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας το οικογενειακό μας περιβάλλον και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ως εκ’ τούτου συμπορευόμαστε με τις αποφάσεις της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ και τασσόμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας του, κατά της αναστολής εργασίας που εξωθεί στην ανεργία και θέτει βιοποριστικό πρόβλημα καθώς και κατά της οικονομικής επιβάρυνσης των διαγνωστικών Rapid-test όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επανεξετάσει τα δεδομένα γιατί είναι σίγουρο ότι τέτοια μέτρα το μόνο που μπορεί να προκαλέσουν είναι διχασμό και αναταραχή.

bordernews.gr 

 

Ο διευθυντής της Frontex κατηγορεί την Τουρκία και τη Λευκορωσία: Υβριδική απειλή, χρησιμοποιούν τους μετανάστες


 

Για τον Fabrice Leggeri, διευθυντή της υπηρεσίας Frontex, υπεύθυνο για τον έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων, δεν υπάρχει κίνδυνος μαζικών αφίξεων μεταναστών από το Αφγανιστάν, αλλά σταδιακή αύξηση της μεταναστευτικής ροής από εκεί.


Υποστηρίζει χωρίς περιστροφές ότι κράτη όπως η Τουρκία ή η Λευκορωσία χρησιμοποιούν τις μεταναστευτικές ροές για να αποσταθεροποιήσουν την Ένωση, γράφει η εφημερίδα Le

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο διευθυντής της υπηρεσίας καλείται -μεταξύ άλλων- να σχολιάσει τις κατηγορίες που έχει δεχθεί ο οργανισμός τον οποίο υπηρετεί για συμμετοχή σε παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, προκειμένου να μην έχουν την ευκαιρία οι μετανάστες να υποβάλουν αίτηση ασύλου.

Απαντά επισημαίνοντας ότι η κατάσταση εκεί δεν είναι ίδια με αυτή στον ιταλικό νότο. «Η απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μερικές φορές μόνο 800 μέτρα. Τα σκάφη προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα πάση θυσία, μερικές φορές με το κόστος περίπλοκων ελιγμών».

«Βρισκόμαστε σε καθεστώς θαλάσσιας αναχαίτισης, το οποίο έχει νομική βάση στο διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο Πέλαγος, πέρα ​​από το θέμα των «push-back», η Τουρκία έχει ασκήσει μερικές φορές “push-ins”» αναφέρει ο Fabrice Leggeri.


ΠΗΓΗ   hellasjournal.com


Θεσσαλονίκη – Σύλληψη 16χρονου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

 

Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο κοντά στα Κερδύλια να οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο προερχόμενο από τον Έβρο, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν πέντε συμπατριώτες του


Ανήλικος από τη Συρία φέρεται να επιστρατεύτηκε από δίκτυο διακινητών για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών από τον Έβρο προς την ενδοχώρα. Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 16χρονο κοντά στα Κερδύλια να οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο προερχόμενο από τον Έβρο, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν πέντε συμπατριώτες του. Στη θεά των αστυνομικών και καθώς κινούταν στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, ο ανήλικος ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας μάταια να διαφύγει, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η περίπτωσή του δεν είναι η μοναδική. Πρόσφατα είχε συλληφθεί στην Αρέθουσα 15χρονος αλλοδαπός για μεταφορά έξι μεταναστών, οι τρεις εκ των οποίων στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος που οδηγούσε. Πρόκειται, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση τέτοιων υποθέσεων, για «ευκαιριακά» μέλη δικτύων διακίνησης μεταναστών που αναλαμβάνουν να κάνουν τη «δουλειά» για λίγα χρήματα, με τους «εντολείς» τους -που ανήκουν στον πυρήνα των κυκλωμάτων- να αδιαφορούν για την τύχη τους σε περίπτωση που συλληφθούν ή εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο.

Από δικογραφίες που χειρίζονται τα τμήματα διαχείρισης μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ανήλικοι οδηγοί δεν έρχονται σε επαφή με τους πραγματικούς διακινητές, αλλά επικοινωνούν με εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, μέσω των οποίων παίρνουν πληροφορίες για το στίγμα απ’ όπου θα παραλάβουν το αυτοκίνητο μεταφοράς και τους διακινούμενους μετανάστες.


ΠΗΓΗ   in.gr

Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ: Όχι σε μέτρα αναστολής εργασίας - Να υπάρξει σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους για τα διλήμματα

 


Όχι σε μέτρα αναστολής εργασίας γιατί κάποιοι δεν εμβολιάζονται. Οφείλουμε να παραμείνουμε όλοι μαζί σε μια συλλογική προσπάθεια και ο καθένας μας να συμβουλεύεται τους ειδικούς και την επιστημονική κοινότητα. Να ξεπεραστούν τα διλήμματα και οι ανησυχίες με απαντήσεις απο τους αρμόδιους. Δεν είμαστε όλοι ειδικοί.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα στην εργασία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και τέτοια μέτρα μας πάνε πολυ πισω.

Η ΠΟΣΥΦΥ τοποθετήθηκε.

Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο ξεκάθαρα.


Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΣΥΦΥ  ΕΔΩ


 

bordernews.gr 

Συνελήφθη 31χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στις 01-09-2021 το απόγευμα σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 31χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καθώς, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο ανωτέρω ως συνοδηγός, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Πηγή kouzounews.gr

Bιντεοσκόπηση Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας - Υπόμνημα προς την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από την EAYΘ

Υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης προς την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με τη βιντεοσκόπηση Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Κηφισίας 1-3

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπως νομίμως εκπροσωπείται

Θεσσαλονίκη, 02/09/2021

Με την παρούσα, θέλουμε να ενημερώσουμε για μια σειρά θεμάτων – προβλημάτων σχετικά με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων που συντελούνται σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού και σε συνεργασία μαζί σας να προσπαθήσουμε να εξευρεθούν λύσεις για τα προβλήματα αυτά, που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στην Αστυνομία.

Ιδιαίτερο ζήτημα ως προς την προσβολή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των αστυνομικών γεννάται από μία σειρά ενεργειών από πολίτες που λαμβάνουν χώρα κατά ή επ’ ευκαιρία της εκτέλεσης της υπηρεσίας από τους αστυνομικούς και κατά την εκτέλεση των ανηκόντων τους.

Αν και είναι ευνόητο, προκαταβολικά τονίζουμε και επισημαίνουμε πως είμαστε ανοικτοί στον έλεγχο και σε οποιαδήποτε μορφή δημοσιότητας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας. Το ζήτημα όμως στο οποίο αναφερόμαστε δεν σχετίζεται με τον ανωτέρω αναφερόμενο έλεγχο, που είναι απολύτως θεμιτός και σύμφωνος με τις επιταγές του νόμου.

Αναφερόμαστε εδώ στην απρόκλητη φωτογράφιση αστυνομικών π.χ. των ομάδων Υ.ΜΕ.Τ. κατά την διάρκεια που είναι παραταγμένοι κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, για φωτογραφίσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονται σε κάποιο σημείο φύλαξης, αλλά και σε δημοσιεύσεις κλήσεων αλλά και άλλων αστυνομικών εγγράφων που αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών.

Ειδικότερα, παρατηρείται πολύ συχνά το γεγονός πολίτες να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν τους αστυνομικούς κατά την ώρα που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Ενδεικτικά αναφέρεται πως έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βιντεοσκοπούνται αστυνομικοί, και κυρίως οι υπηρετούντες στην Υ.ΜΕ.Τ. και στην Υ.Α.Τ., την ώρα που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, κυρίως κατά την διάρκεια που λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, ακόμα και χωρίς να συμμετέχουν οι αστυνομικοί την ώρα εκείνη στην αντιμετώπιση κάποιου συμβάντος, και εν συνεχεία να δημοσιοποιείται το υλικό αυτό στο διαδίκτυο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πολίτες βγάζουν φωτογραφίες ή βίντεο συναδέλφους που υπηρετούν στην Τροχαία την ώρα που διεξαγάγουν έλεγχο στα οχήματα και τους οδηγούς καθώς και δημοσιοποιούν τα στοιχεία του αστυνομικού που τους έχει επιβάλει πρόστιμο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως κατά την διάρκεια των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού, πολίτης δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς και απέστειλε σε μέσα ενημέρωσης το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην κόρη του για την παραβίαση των μέτρων με τα πλήρη στοιχεία του αστυνομικού που επέβαλε το πρόστιμο, με υβριστικό περιεχόμενο προς το πρόσωπο του αστυνομικού. Το κείμενο αυτό, καθώς και η φωτογραφία αναπαράχθηκε από πληθώρα χρηστών του διαδικτύου και από μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι δε γεγονός πως από το βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται υπάρχουν άτομα τα οποία προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους αστυνομικούς και σε περίπτωση που αυτό καταστεί εφικτό προβαίνουν σε έκνομες σε βάρος τους ενέργειες, όπως την διαπόμπευσή τους αλλά κυρίως την εξαπόλυση απειλών σε βάρος τους αλλά και σε βάρος της οικογένειά τους.

Αν και ευνόητο, θα πρέπει να αναφερθεί πως τις δημοσιεύσεις του βιντεοληπτικού και φωτογραφικού υλικού συνοδεύουν εξυβριστικές, απειλητικές και συκοφαντικές φράσεις και απόψεις, τόσο ως προς τους εικονιζόμενους συναδέλφους όσο και προς το σύνολο των αστυνομικών, ενώ και τα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις αυτές βρίθουν απειλών, μένους και ύβρεων προς τους συναδέλφους. Η δε φωτογράφιση και η λήψη βιντεοληπτικού υλικού από τους αστυνομικούς ακόμα και όταν δεν προβαίνουν σε υπηρεσιακές ενέργειες έχει ως σκοπό την αναπαραγωγή του υλικού αυτού και την στοχοποίηση του αστυνομικού προσωπικού.

Ως αστυνομικοί, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας βρισκόμαστε στην υπηρεσία και τις εντολές της Πολιτείας και του κοινωνικού συνόλου. Όμως δεν απεκδυόμαστε την ιδιότητα του πολίτη και συνακόλουθα τα δικαιώματα που έχουμε και εμείς ως πολίτες.

Με το άρθρο 14 του ν. 3917/2011 που εξεδόθη κατόπιν των γνωμοδοτήσεων 1/2009 και 2/2010 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ρυθμίζεται η χρήση συστημάτων επιτήρησης µε λήψη ή και καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους. Όπως ορίζεται στο άρθρο 14 του νόμου αυτού η εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων συστημάτων επιτρέπεται για «… γ) την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων που συνιστούν επιβουλή της δημόσιας τάξης, δ) την αποτροπή και καταστολή εγκλημάτων βίας, εμπορίας ναρκωτικών, κοινώς επικίνδυνων εγκλημάτων, εγκλημάτων κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών και εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας, όταν µε βάση πραγματικά στοιχεία συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέσθηκαν ή πρόκειται να τελεσθούν τέτοιες πράξεις…» (παρ. 1) µόνο από κρατικές αρχές υπό την προϋπόθεση της τήρησης της αρχής της αναλογικότητας (παρ. 2).

Είναι βέβαιο πως η καταγραφή μας από πολίτες και ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχουν καν αστυνομικές ενέργειες όπως στην περίπτωση που απλώς βρισκόμαστε στατικοί σε ένα σημείο και φυλάμε κάποιον στόχο, δεν δικαιολογούν την βιντεοσκόπησή μας ή την λήψη φωτογραφιών και δεν εμπίπτουν και στο ρυθμιστικό πεδίο της ως άνω νομοθετικής διάταξης.

Επειδή περαιτέρω έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμόν 1/2011 οδηγία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που ρυθμίζει την χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε χώρους που δεν είναι δημόσιοι αλλά είναι προσβάσιμοι στο κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 7 της οποίας απαγορεύεται η επιτήρηση στους χώρους εργασίας.

Επειδή, όπως αναφέραμε εκ προοιμίου, είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο και σε οποιαδήποτε μορφή δημοσιότητας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, όταν όμως ο έλεγχος αυτός θα είναι ο νόμιμος και ο θεμιτός και δεν θα αποσκοπεί απλά στο να μας καταστήσει αντικείμενο κριτικής απλώς και μόνο γιατί είμαστε αστυνομικοί, όπως συμβαίνει χαρακτηριστικά σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθησαν ανωτέρω.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την συνδρομή και την άμεση παρέμβασή σας ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της προσωπικότητας των αστυνομικών.

Ειδικότερα θα θέλαμε να μας γνωρίσετε:
  • Αν η δημοσίευση κλήσεων και έτερων αστυνομικών εγγράφων με εμφανή τα στοιχεία του επιληφθέντος κατά περίπτωση αστυνομικού αποτελεί παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  • Αν η λήψη και εν συνεχεία δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού ή φωτογραφικού υλικού με εμφανή τα στοιχεία της ταυτότητας του αστυνομικού στην περίπτωση που απλώς ο αστυνομικός εκτελεί την υπηρεσία του χωρίς να εμπλέκεται την στιγμή της λήψης του υλικού στην εξέλιξη κάποιου συμβάντος, αποτελεί παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  • Αν η λήψη και η δημοσιοποίηση βιντεοληπτικού ή φωτογραφικού υλικού με εμφανή τα στοιχεία της ταυτότητας του αστυνομικού στην περίπτωση που απλώς ο αστυνομικός εκτελεί την υπηρεσία του κατά την εξέλιξη κάποιου συμβάντος, αποτελεί παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Αποβλέποντας και προσδοκώντας την επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και προσβλέποντας στην συνεργασία μας στα πλαίσια πάντα της κείμενης νομοθεσίας, θα περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας και τις ερμηνευτικές σας κατευθύνσεις.

Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

Πηγή policenet.gr

Κιλκίς: Θρίλερ με ομηρία πέντε αλλοδαπών

Σε δασική περιοχή, κοντά στον οικισμό Μικρό Δάσος, του δήμου Πολυκάστρου Κιλκίς, κρατούνταν όμηροι, από ομάδα μεταναστών, πέντε αλλοδαποί, κατά δήλωσή τους Ινδοί, που είχαν φτάσει παράνομα στην Ελλάδα, αναζητώντας τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους, πιθανότατα προς τη Βόρεια Ευρώπη.

«Μας απειλούσαν για ένα 24ωρο με μαχαίρια ζητώντας χρήματα για να μας αφήσουν ελεύθερους» φέρεται να κατέθεσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς όταν τους εντόπισαν και τους διέσωσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, συλλαμβάνοντας παράλληλα και τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για νεαρούς μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ανάμεσά τους κι ένας 16χρονος, που κρατούνται και οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της προηγούμενης μέρας είχαν ακινητοποιήσει υπό την απειλή μαχαιριών τα θύματά τους, ενώ κινούνταν με τα πόδια σε αγροτική περιοχή, αρπάζοντας από την κατοχή τους 1.700 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. Στη συνέχεια, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τους κρατούσαν παράνομα εκβιάζοντάς τους, ώστε να επικοινωνήσουν με συγγενικά τους πρόσωπα για να καταβάλουν χρήματα, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων για να τους απελευθερώσουν. Με τον τρόπο αυτό κατηγορούνται πως πέτυχαν τη μεταφορά χρηματικού ποσού, ύψους 2.500 ευρώ, από τους οικείους δύο εκ των παθόντων.

Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής είχαν γίνει και το προηγούμενο διάστημα αποδέκτες καταγγελιών για παρόμοια περιστατικά ομηρίας και στο πλαίσιο περιπολιών εντόπισαν τους τέσσερις κατηγορούμενους μετανάστες και τους συνέλαβαν, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα ανήκε στα θύματα. Από την αστυνομία ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες πράξεις.

Πηγή indicator.gr

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων εν όψει της 85ης Δ.Ε.Θ.

Εν όψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και των καθιερωμένων εξαγγελιών για την πολιτική που θα ακολουθηθεί από την Κυβέρνησή του το επόμενο διάστημα, δεδομένων και των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι Ομοσπονδίες μας δηλώνουν και πάλι το δικό τους ΠΑΡΩΝ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και απαιτώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας αναμένουν από αυτούς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης και στήριξης του λειτουργήματός τους.

Ουδείς δικαιούται να παραγνωρίζει την αναντικατάστατη προσφορά τους στην Χώρα τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και κατά την έκτακτη παρατεταμένη περίοδο πρωτόγνωρων κρίσεων σε πολλά και διάφορα μέτωπα. Οικονομική κρίση και κοινωνικές εντάσεις, προσφυγικό-μεταναστευτικό και πολύπλευρες απειλές, πανδημία και αύξηση των κινδύνων, πυρκαγιές που απειλούν ολόκληρες περιοχές και το ανθρώπινο δυναμικό να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή των μαχών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεδομένης της αυταπάρνησης με την οποία επιτελούν τα καθήκοντά τους, αλλά και της αναγνωρισμένης προσφοράς όλων ανεξαιρέτως των Σωμάτων και Υπηρεσιών, η έμπρακτη επιβράβευση δεν έχει επέλθει, ενώ η επίλυση ορισμένων αιτημάτων μας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τη διαιώνιση των εκκρεμοτήτων.

Αναλυτική παρουσίαση των αιτημάτων και των θέσεων των Ομοσπονδιών μας, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 (12:00 έως 14:00 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Επίσης, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, απογευματινές ώρες, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, θα επιδώσουν σχετικό Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο ΚΑΛΑΦΑΤΗ. Τα συνεχιζόμενα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης επιβάλλουν την προστασία της δημόσιας υγείας και των συναδέλφων μας για άλλη μια φορά, καθιστώντας αναγκαία την αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος σε αυτήν την κρίσιμη για όλους μας χρονική περίοδο.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας 

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης

Ε.Α.Π.Σ.
ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ Γεώργιος

Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων

Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΡΩΤΑΣ Δημήτριος

Πηγή poasy.gr
   «Stop» σε διακινητές σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν 2 διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 5 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης (1-9-2021), στους νομούς Καβάλας και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας 2 αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό ΙΧΕ αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, πραγματοποιώντας επικινδύνους ελιγμούς.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε διαχωριστική νησίδα και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα με το παραπάνω όχημα στην ενδοχώρα έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κρηνίδων – Καλαμώνα, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Πηγή kavalapost.gr

Παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε πυροβολημένος στον Έβρο

Εντοπίσθηκε 
χθες 2-9-2021, το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή του βόρειου Έβρου, από περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο δεξί μηρό.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Πηγή e-evros.gr

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων εν όψει της 85ης Δ.Ε.Θ.


                                                                                                   

Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 201/1/49α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εν όψει των εγκαινίων της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και των καθιερωμένων εξαγγελιών για την πολιτική που θα ακολουθηθεί από την Κυβέρνησή του το επόμενο διάστημα, δεδομένων και των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι Ομοσπονδίες μας δηλώνουν και πάλι το δικό τους ΠΑΡΩΝ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και απαιτώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας αναμένουν από αυτούς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης και στήριξης του λειτουργήματός τους.

Ουδείς δικαιούται να παραγνωρίζει την αναντικατάστατη προσφορά τους στην Χώρα τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και κατά την έκτακτη παρατεταμένη περίοδο πρωτόγνωρων κρίσεων σε πολλά και διάφορα μέτωπα. Οικονομική κρίση και κοινωνικές εντάσεις, προσφυγικό-μεταναστευτικό και πολύπλευρες απειλές, πανδημία και αύξηση των κινδύνων, πυρκαγιές που απειλούν ολόκληρες περιοχές και το ανθρώπινο δυναμικό να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή των μαχών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεδομένης της αυταπάρνησης με την οποία επιτελούν τα καθήκοντά τους, αλλά και της αναγνωρισμένης προσφοράς όλων ανεξαιρέτως των Σωμάτων και Υπηρεσιών, η έμπρακτη επιβράβευση δεν έχει επέλθει, ενώ η επίλυση ορισμένων αιτημάτων μας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει σε καμία περίπτωση τη διαιώνιση των εκκρεμοτήτων.

Αναλυτική παρουσίαση των αιτημάτων και των θέσεων των Ομοσπονδιών μας, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 (12:00 έως 14:00 μ.μ.) στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Επίσης, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, απογευματινές ώρες, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, θα επιδώσουν σχετικό Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο ΚΑΛΑΦΑΤΗ. Τα συνεχιζόμενα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης επιβάλλουν την προστασία της δημόσιας υγείας και των συναδέλφων μας για άλλη μια φορά, καθιστώντας αναγκαία την αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος σε αυτήν την κρίσιμη για όλους μας χρονική περίοδο
.Οι Πρόεδροι


Π.Ο.ΑΣ.Υ.    ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.   
ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.   
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.   
ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης
Ε.Α.Π.Σ.         
ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ Γεώργιος
Π.Ε.Α.Λ.Σ.     
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.  
ΡΩΤΑΣ Δημήτριος

    
 

ΠΗΓΗ   poasy.gr

Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις… εκεί που πάει να σκύψει… να την πετιέται από ξαρχής
Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 603/8/99

«Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις… εκεί που πάει να σκύψει… να την πετιέται από ξαρχής»Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στέκεται με θρησκευτική ευλάβεια στην αναπάντεχη είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζοντας απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη τόσο για το ανεπανάληπτο μουσικό του έργο, όσο και για τους ακατάπαυστους αγώνες του ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία σε έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό, χωρίς την καταπίεση ανθρώπων από ανθρώπους, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε ανθρώπου.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, από τα πρώτα του βήματα εμπνεύστηκε από τα τραγούδια και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, πορεύτηκε με αυτά σε δρόμους και πλατείες σε όλη την Ελλάδα, ξέροντας ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

Σοφά λόγια - αληθινά λόγια!!

Ο Μίκης Θεοδωράκης, αφουγκραζόμενος πάντα τις αγωνίες του λαού μας, δεν μπορούσε παρά να μην έχει ανοικτές τις «κεραίες» του και για όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Αστυνομία.

Έτσι, με αισθήματα ικανοποίησης, η Ομοσπονδία μας δέχθηκε το βαρυσήμαντο μήνυμά του τον Ιούλιο του 2009, όταν με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του αείμνηστου συναδέλφου μας Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, εξέφραζε τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους αστυνομικούς.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ανέφερε ότι «η αποστολή σας είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς είστε υποχρεωμένοι να ακροβατείτε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, αφενός λόγω των κινδύνων αναχρονισμού και της δυσπιστίας των πολιτών, όπως σωστά επισημαίνετε στην επιστολή που μου στείλατε, και αφετέρου, όχι μονάχα γιατί η πολιτεία δεν σας παρέχει ουσιαστική υποστήριξη, αλλά κυρίως γιατί λείπει η διορατικότητα, το θάρρος και σε ένα μεγάλο βαθμό η ευθύνη ορισμένων κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων».

Αντίο Μίκη,

Συνεχίζουμε να πορευόμαστε διδασκόμενοι από τις μεγάλες σου παρακαταθήκες για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.

Στους οικείους του, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αθάνατος!


       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                                       O Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
                         ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


ΠΗΓΗ    poasy.gr

Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. : Όχι σε μέτρα που επιφέρουν αναστολή εργασίας


Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα, όχι στη δημιουργία κλίματος φόβου, όχι στην εξώθηση στην ανεργία και σε ψυχαναγκαστικές διαδικασίεςΑριθμ. Πρωτ 12/ 2021 Θεσσ/νίκη 02/09/2021


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΠΟΣΥΦΥ : Όχι σε μέτρα που επιφέρουν αναστολή εργασίας

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. την 30η Αυγούστου 2021 συζητήθηκε εκτενώς το ενδεχόμενο επιβολής του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας από την Κυβέρνηση, όπως αναφέρεται σε κάθε δημόσιο διάλογο το τελευταίο διάστημα.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, πολλές φορές στο παρελθόν από την αρχή ακόμη του πρώτου κύματος που μας βρήκε σε «μάχες» μπροστά στα σύνορα μας στον Έβρο, το Μάρτιο του 2020, αναζητούσαμε εξ αρχής προμήθεια υγειονομικού υλικού όπως μάσκες και αντισηπτικά, καθώς η πρώτη επαφή με μετανάστες στο ποτάμι εγκυμονούσε ιδιαίτερο υγειονομικό κίνδυνο λόγω της ύπαρξης επιβεβαιωμένων εισερχόμενων κρουσμάτων στη χώρα, χωρίς να υπάρχει ουδεμία προληπτική δράση.

Η ανωτέρω ανάγκη σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της εργασίας που προέκυψαν αργότερα με την άμεση εμπλοκή σε όλη τη χώρα ολόκληρου του αστυνομικού προσωπικού στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19, μας επέβαλαν να απαιτήσουμε αμεσότητα στον εθελούσιο εμβολιασμό, χωρίς να περιμένουμε τα ηλικιακά κριτήρια χορήγησης του εμβολίου για το γενικό πληθυσμό. Αίτημα που ικανοποιήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και δόθηκε προτεραιότητα στον εθελούσιο εμβολιασμό για κάθε συνάδελφο που το είχε αποφασίσει.

Διανύοντας ήδη το δεύτερο χρόνο της πανδημίας, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, επιφορτίστηκε με περαιτέρω αρμοδιότητες και καθήκοντα για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του covid-19 σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, διενεργώντας ελέγχους σε πολίτες και επιχειρήσεις, φέροντας εις πέρας τον πιο άχαρο - αλλά δυστυχώς αναγκαίο – ρόλο. Δεν περίσσευε κανείς, ούτε ένας από τους 55.000 συναδέλφους μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στερούμενοι όλοι μας άδειες και ημερήσιες αναπαύσεις για μήνες.

Σήμερα δυστυχώς, οι δημόσιες διαβουλεύσεις περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και με την απειλή της αναστολής εργασίας σε όσους δεν συμμορφωθούν, δημιουργούν άλλα δεδομένα από την έως τώρα συλλογική προσπάθεια όλων για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως ως αστυνομικοί και συνδικαλιστές, δεν είμαστε ειδικοί, δεν είμαστε γνώστες, δεν διαθέτουμε ιατρική κατάρτιση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να εκφράζουμε επιστημονικές απόψεις ή να δίνουμε ιατρικές συμβουλές στους συναδέλφους μας. Θεωρούμε πως ο καθένας έχει υποχρέωση να το συζητήσει με τον προσωπικό του γιατρό και από εκεί να αντλήσει πληροφορίες σχετικές με τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, όπως ακριβώς θα έκανε για οποιοδήποτε πρόβλημα ιατρικής φύσης που τον απασχολεί.

Ο καθολικός εμβολιασμός φρονούμε ότι πρέπει να στηριχθεί με μια ευρεία επιστημονική ενημερωτική καμπάνια πειθούς, πρωτοπόροι της οποίας θα τεθούν οι γιατροί μας, στους οποίους εμπιστευόμαστε την υγεία μας και την υγεία της οικογένειάς μας. Ιδιαίτερη ευθύνη στην προσπάθεια αυτή έχει το Κράτος, το οποίο οφείλει να προστατεύει την υγεία των πολιτών του, των παιδιών, των εργαζόμενων και των ευπαθών ομάδων.

Σεβαστή όμως πρέπει να είναι και η άποψη, η αντίληψη και η θέση όσων επιφυλάσσονται είτε λόγω φόβου είτε λόγω άλλων διλλημάτων να εμβολιαστούν. Εμείς δεν τους κρίνουμε για την επιλογή τους, ούτε βέβαια τους βάζουμε απέναντι. Μόνο να τους προτρέψουμε επιθυμούμε να εμπιστευθούν την επιστήμη και να ακολουθήσουν τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας.

Σε αυτό όμως που οφείλουμε να πάρουμε θέση ως συνδικαλιστικός φορέας και ως εκπρόσωποι εργαζομένων είναι το μέτρο της ενδεχόμενης αναστολής εργασίας όσων δεν θα εμβολιαστούν. Δηλώνουμε ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε είδους μέτρο αναστολής εργασίας από όπου και αν προέρχεται. Το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί κατάκτηση διαχρονική και επιτάσσεται συνταγματικά. Το μέτρο αυτό δεν έχει λογική πειθούς, είναι βέβαιο πως θα φέρει αντίδραση και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό θα ενταθούν υπέρμετρα, παρά τις πρώιμες αποφάσεις της δικαιοσύνης για συνταγματικότητα του μέτρου.

Διατρανώνουμε την συμπαράσταση μας σε κάθε εργασιακό κλάδο και σε κάθε εργαζόμενο, που μέσα από τέτοια μέτρα επιβολής, στερείται το εισόδημα του με το οποίο πασχίζει να βιοπορίσει την οικογένειά του και ο οποίος διατηρεί ακόμη αμφιβολίες και διλλήματα για ένα εμβόλιο που εφαρμόζεται ένα έτος τώρα. Γιατί άραγε να φταίει ο εργαζόμενος που διατηρεί επιφυλάξεις για ένα νέο εμβόλιο και όχι οι δομές και η επιστημονική κοινότητα που δεν κατάφεραν να εκφραστούν πειστικά μέσα από ένα δημόσιο διάλογο για την ασφάλεια του εμβολίου, για τις περιορισμένες παρενέργειες και για τα πλεονεκτήματά του;

Όχι στα εκβιαστικά διλήμματα, όχι στη δημιουργία κλίματος φόβου, όχι στην εξώθηση στην ανεργία και σε ψυχαναγκαστικές διαδικασίες και βέβαια όχι σε κάθε μέτρο πρόληψης όπως τα διαγνωστικά Rapid – test με οικονομική επιβάρυνση των δημοσιών λειτουργών επειδή απλά δεν κάνουν το εμβόλιο.

Με υπεύθυνο λόγο και στάση, όπως κάνουμε διαχρονικά τώρα, καλούμε τόσο την Κυβέρνηση όσο και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνον να μην προβούν σε τέτοια μέτρα, αλλά να σταματήσουν κάθε δημόσια διαβούλευση και επικοινωνιακή ζύμωση για τέτοια ενδεχόμενα. Ήδη προκαλούνται αρνητικές συνέπειες στην εργασιακή συνοχή και τη συλλογική προσπάθεια για να ξεπεράσουμε ως έθνος την πανδημία. Είναι βέβαιο πως η διατήρηση στην επιφάνεια τέτοιων απαράδεκτων μέτρων θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε ή τουλάχιστον επιθυμούσαμε όλοι μαζί έως σήμερα.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. - www.posyfy.gr - email : posyfy@posyfy.gr


bordernews.gr 

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Σε λειτουργία ηλεκτρονικές υπηρεσίες επίσημης μετάφρασης εγγράφων

Απλοποίηση διαδικασιών για την επίσημη μετάφραση εγγράφων

Από 1 Σεπτεμβρίου 2021, τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία απλοποίησης της επίσημης μετάφρασης εγγράφων.

Η εν λόγω διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων διοικητικής μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εξωτερικών, και αποτελεί εφαρμογή του εκσυγχρονισμού του οργανωτικού του σχήματος (Ν.4781/2021).

Συγκεκριμένα, παρέχονται πλέον δύο νέες υπηρεσίες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr:

α. η αναζήτηση πιστοποιημένου μεταφραστή (για πολίτες και επιχειρήσεις)

β. η καταχώρηση στοιχείων μετάφρασης (για τους πιστοποιημένους μεταφραστές)

Πλέον, οι πολίτες και οι δημόσιες υπηρεσίες θα μπορούν να επιλέγουν από το Ηλεκτρονικό Μητρώο Πιστοποιημένων Μεταφραστών τον μεταφραστή της αρεσκείας τους και θα συναλλάσσονται απευθείας μαζί του

Με το νέο σύστημα μεταφράσεων εξαλείφεται η γραφειοκρατική διαδικασία δεκαετιών και αντικαθίσταται από ένα νέο ψηφιακό απλοποιημένο σύστημα

https://metafraseis.services.gov.gr

Αλεξανδρούπολη: Έκλεψε αυτοκίνητο από την Χαλκιδική, αλλά τον “τσίμπησε” η αστυνομία στον Έβρο

Συνελήφθη την Τρίτη 31-8-2021 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Αισύμης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ένας αλλοδαπός, διότι αρχικά εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη συνέχεια όμως και κατά τον έλεγχο που έγινε με βάση τα στοιχεία του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι για αυτό είχε δηλωθεί υπεξαίρεση σε αστυνομική υπηρεσία της Χαλκιδικής. Η εκτίμηση είναι, ότι ο αλλοδαπός βρέθηκε στην περιοχή του Έβρου με το κλεμμένο αυτοκίνητο, για να παραλάβει λαθρομετανάστες, αφού είναι συνηθισμένο αυτό το φαινόμενο.

Πηγή evros-news.gr

Μηταράκης – Τέλος στις απευθείας αναθέσεις για την παροχή υπηρεσιών στα ΚΥΤ

«Με διεθνείς και διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες και συμφωνίες πλαίσιο βάζουμε τέλος στις έκτακτες, απευθείας αναθέσεις των προηγούμενων ετών»
, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σχετικά με τη συμφωνία-πλαίσιο για την «Παροχή Υπηρεσιών παρασκευής, μεταφοράς και διανομής γευμάτων σε δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία», ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι στη βάση της δέσμευσης που έχει αναλάβει, προχωρά η κατάργηση του ειδικού άρθρου 96 του Ν. 4368/2016 – βάση του οποίου επιτράπηκαν οι αναθέσεις με διαπραγμάτευση – χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού για ποσά εκατομμυρίων – στο τέλος του έτους.

«Είχα δεσμευθεί για την κατάργηση του ειδικού αυτού άρθρου και πράγματι θα καταργηθεί στο τέλος του έτους» είπε ο κ. Μηταράκης, διευκρινίζοντας ότι στην πράξη, το άρθρο αυτό, ελάχιστα έχει χρησιμοποιηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Προτάσσουμε ένα ορθολογικό, μακροχρόνιο σχεδιασμό δαπανών, προβλέποντας την μεταβλητότητα που αναμφίβολα έχουν οι ροές και κατά συνέπεια οι ανάγκες κάλυψής τους» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και εξήγησε ότι «αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μακροχρόνιες συμβάσεις πλαίσιο, συμβάσεις στις οποίες το Υπουργείο, αξιοποιώντας φυσικά ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, θα πληρώνει μόνο για το ύψος των υπηρεσιών που καταναλώνει, με άνω όριο το όριο του προϋπολογισμού της συμφωνίας – πλαίσιο και θα έχει διαθεσιμότητα υπηρεσιών, για κάθε πιθανή μεταβολή συνθηκών».

Ειδικότερα για το περιεχόμενο της συμφωνίας-πλαίσιο για τη σίτιση των αιτούντων άσυλο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέδειξε ότι έγινε με διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες, έχει διάρκεια τέσσερα έτη και αξία 102.773.050 ετησίως (χωρίς ΦΠΑ).

«Το Δημόσιο δεσμεύεται να πληρώσει μόνο για τις ημερήσιες μερίδες που παραγγέλνει και αυτές εξαρτώνται από τις ροές και από την ταχύτητα τελεσιδικίας αιτημάτων ασύλου» εξήγησε και προέβλεψε ότι «με τα σημερινά δεδομένα οι προβλεπόμενες δαπάνες, που χρησιμοποιούνται από το Ταμείο Μετανάστευσης της ΕΕ για το υπόλοιπο 2021 θα είναι αισθητά χαμηλότερες».

Η νέα συμφωνία – πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Μηταράκης, περιλαμβάνει γενικό συσσίτιο για ενήλικες και ειδικά μενού για διαβητικούς, ευάλωτες ομάδες, βρέφη (0-6 μηνών), βρέφη (6-12 μηνών με διάκριση ανάλογα την ακριβή ηλικία) και ανήλικα παιδιά (1-12 ετών). Περιλαμβάνει ενδεικτικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και λαμβάνει υπόψιν τις τυχόν διαφοροποιήσεις βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτήρισε κρίσιμο το γεγονός ότι η τιμή, που θα συμβασιοποιηθεί ο διαγωνισμός ανά έργο, θα παραμείνει σταθερή τουλάχιστον για τα επόμενα 4 έτη και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η Αναθέτουσα Αρχή επέλεξε να ορίσει εκτιμώμενη ημερήσια δαπάνη σιτηρεσίου το ποσό των 6,88 ευρώ.

Συγκριτικά, σημείωσε ο κ. Μηταράκης, οι παροχές του εν λόγω διαγωνισμού σε σχέση με τους αντίστοιχους του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (που υπάρχει απόκλιση 0,73 ευρώ στην αρχική εκτιμώμενη ημερήσια αξία σιτηρεσίου), σε διαιτολόγιο τριών εβδομάδων έχει ως κύριες διαφορές την προσθήκη περισσότερου κόκκινου κρέατος (2 φορές), λαδερών (4 φορές), οσπρίων (4 φορές) και το κυριότερο, παρέχεται καθημερινά σε όλα τα γεύματα φρέσκια σαλάτα εποχής, που δεν προβλεπόταν καθόλου μέχρι σήμερα, ενώ τα 6 τμήματα καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι διαγωνισμός έχει περάσει θετικά από τον προσυμβατικό έλεγχο που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο και υπογράμμισε ότι βασικό πλεονέκτημα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε είναι ότι πλέον έχουν προκύψει ανάδοχοι με διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες, στους οποίους ανατίθενται υπηρεσίες μέσω εκτελεστικών συμβάσεων, είτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είτε για την αντιμετώπιση ενός έκτακτου συμβάντος.

«Χωρίς να χρειάζεται στο μέλλον να προσφεύγει η Αναθέτουσα Αρχή σε έκτακτες διαδικασίες απευθείας αναθέσεων, όπως είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το άρθρο 96 του ν. 4368/2016, που καταργούμε τέλος του έτους» όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Μηταράκης συνεχάρη το προσωπικό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επειδή «έχει υλοποιήσει πολύ δύσκολες και επίπονες διαγωνιστικές διαδικασίες με απόλυτη επιτυχία». Επισήμανε εξάλλου ότι στην παρούσα συμφωνία – πλαίσιο υπήρξε συμμετοχή είτε άμεσα, με ενώσεις εταιρειών, είτε έμμεσα μέσω δηλωθέντων υπεργολάβων, πάνω από 20 εταιρειών και η Αναθέτουσα Αρχή κέρδισε σε όλες τις προσφυγές που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες εναντίον του κύρους και των όρων της διακήρυξης και στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει την διαφάνεια πράξη στην διαχείριση των εθνικών και των συγχρηματοδοτούμενων πόρων. Καταργώντας τις διατάξεις για κατά παρέκκλιση αναθέσεις, προχωρώντας σε διαγωνισμούς πλαίσιο – την βέλτιστη Ευρωπαϊκή πρακτική – με διεθνείς ανοικτές διαδικασίες. Λαμβάνοντας συγχαρητήρια από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η συμφωνία – πλαίσιο για τις ανάγκες σίτισης των αιτούντων άσυλο είναι η 3η που έρχεται στη Βουλή, υπενθυμίζοντας ότι έχει προηγηθεί η Σύμβαση για το Φράκτη του Έβρου και η Σύμβαση κατασκευής των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών Σάμου, Κω, Λέρου που εγκαινιάζονται τις επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας – όπως είπε, από την Σάμο στις 18 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσουν:

• Η 4η Σύμβαση που αφορά την διαχείριση δομών, υπηρεσίες facility management, η οποία σήμερα βρίσκεται στο Ελεγκτικό για προσυμβατικό έλεγχο και

• η 5η σύμβαση για τις Δομές Λέσβου και Χίου και την αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου, όπου αύριο ολοκληρώνεται η κατάθεση των προσφορών, καθώς έχουν ήδη τελεσιδικήσει όλες οι προσφυγές και ενστάσεις και μετά θα πάει και αυτή στο Ελεγκτικό.

Πηγή in.gr

Τ. Θεοδωρικάκος: Η πρώτη του ανάρτηση ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη - «Δέσμευση να κάνουμε τα πάντα για την ασφάλεια όλων»

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζει την υπουργοποίησή του και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Προστασίας του Πολίτη.

Ο νέος υπουργός που διαδέχεται τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και τονίζει πως «δέσμευση μας να κάνουμε τα πάντα, για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και με σεβασμό στην δημοκρατική νομιμότητα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:
Καλημέρα, καλό μήνα,

Μια νέα αποστολή ξεκίνησε με την ανάληψη των πολύ σημαντικών καθηκόντων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη. Δέσμευση μας να κάνουμε τα πάντα, για την ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και με σεβασμό στην δημοκρατική νομιμότητα.

Στηρίζουμε ολόπλευρα τους άνδρες και τις γυναίκες, που υπηρετούν στην ελληνική αστυνομία, την πυροσβεστική και την πολιτική προστασία. Τους ανθρώπους, που εργάζονται νύχτα και μέρα για την προστασία όλων και την αντιμετώπιση κάθε απειλής ενάντια στη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Με ενότητα, σχέδιο, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά, δίνουμε τη μάχη για να νιώθουν και να είναι ασφαλείς οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας!
Πηγή real.gr

Συλλήψεις στην Κω για διακίνηση μεταναστών

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη στην Κω και προφυλακίστηκε και ένας δεύτερος αναζητείται με την κατηγορία της συμμετοχής τους σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Αυτός που αναζητείται, σύμφωνα με το Λιμενικό, τον Νοέμβριο του 2020 είχε συλληφθεί ως ένα από τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος και είχε κριθεί προφυλακιστέος, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κατόπιν αιτήματος αποφυλάκισής του. Οι έρευνες των λιμενικών αρχών συνεχίζονται για την εμπλοκή κι άλλων ατόμων στο ίδιο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στις 17 Αυγούστου του 2021 εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος με εξωλέμβιο κινητήρα χωρίς επιβαίνοντες στην παραθαλάσσια περιοχή «Μαρμάρι» της Κω, τα οποία και κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και διακριτική επιτήρηση, εντοπίστηκαν έξι μετανάστες μέσα σε διαμέρισμα όπου έμεναν στην πόλη της Κω το οποίο λειτουργούσε ως safe house.

Από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο ρόλος του αλλοδαπού που συνελήφθη ήταν η παραλαβή των μεταναστών κατά την άφιξή τους στην Κω, η μεταφορά τους σε διαμέρισμα-κατάλυμα (safe house) και η προμήθειά τους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν αρχικά για τον Πειραιά και στη συνέχεια στο εξωτερικό. Ο συλληφθείς λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του δεύτερου αλλοδαπού που αναζητείται.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τη Λιμενική Αρχή και από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα, για τους οποίους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από υποθέσεις τόσο στην Κω όσο και στη Ρόδο.

Πηγή efsyn.gr

Ε.Α.Υ. Καστοριάς: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα!

Η Ένωση μας το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται αποδέκτης της έντονης ανησυχίας μερίδας συναδέλφων μας σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων.

Κάθε κράτος έχει ιδιαίτερη ευθύνη να προστατέψει την υγεία των πολιτών του γι’ αυτό και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μετρά. Προβληματίζει όμως το γεγονός ότι στα πλαίσια του σχεδιασμού ανοσοποίησης κατά του covid-19 γίνεται διαρκώς λόγος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χωρίς να έχουν συνεκτιμηθεί και άλλοι παράγοντες, με πιο σημαντικό αυτόν της ελευθερίας της επιλογής. Το εμβόλιο άλλωστε αποτελεί ένα προστατευτικό μέτρο και όχι τιμωρητικό.

Επειδή το εμβόλιο τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελεί το μοναδικό όπλο ενάντια στη πανδημία του covid-19 λέμε ναι στα εμβόλια αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Λέμε ναι στην ατομική ευθύνη αλλά όχι στον έμμεσο εξαναγκασμό με οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων μας. Λέμε ναι στην ελευθερία επιλογής αλλά όχι στην τιμωρία αυτής με αναστολή εργασίας.

Ο κίνδυνος να διαιρεθεί η κοινωνία είναι πλέον ορατός.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια Υπουργεία να συνεκτιμήσουν τα ανωτέρω με το έργο που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν οι Αστυνομικοί από την έναρξη της πανδημίας (αναστολή αδειών, καμία υλική η ηθική αποζημίωση) και να εναρμονίσουν τα μέτρα και τις αποφάσεις τους ώστε να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα και απερίσπαστα τα καθήκοντα τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ ΜΗΝΑΣ

Πηγή svouranews.gr

Συνελήφθησαν 2 διακινητές σε Έβρο και Ροδόπη με συνολικά 14 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 31-8-2021 στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, πλησίον του οικισμού Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή την 23-8-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή evros24.gr

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός, σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 13,5 κιλά ηρωίνης

Στη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, σημαντικού στελέχους ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος, με ρόλο την παραλαβή από έτερα μέλη του κυκλώματος ποσοτήτων ηρωίνης, την απόκρυψη – αποθήκευσή της και την διακίνησή της εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες στις 31-08-2021, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, ανωτέρω δράστης εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινούμενος στην περιοχή της Νικόπολης, οπότε και συνελήφθη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα αλλά και στην οικία του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (27) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (13.852) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς , με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και για παράβαση του ΚΟΚ , θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή astynomia.gr