Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ήπειρος: Πενταμελής σπείρα «άρπαξε» 18.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες - Η κομπίνα με την αγγελία

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι κατηγορούμενοι με δράση στην Ήπειρο, είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά


Σχεδόν 18.000 ευρώ κατάφεραν να «αρπάξουν» πέντε άτομα από ανυποψίαστους πολίτες στην Ήπειρο. Έβαζαν αγγελίες για την πώληση αυτοκινήτου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έπειθαν θα θύματά τους να καταβάλλουν τα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά από έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποίησαν τα στοιχεία 3 γυναικών και 2 ανδρών, που εμπλέκονται στην απάτη που έγινε από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2021.

Σε βάρος των πέντε κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, ενώ τους απέστελλαν και πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών.

Όταν η απάτη γίνονταν αντιληπτή από τους παθόντες, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σε τέσσερις περιπτώσεις το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.820 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.ΠΗΓΗ lawandorder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου