Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είκοσι οχτώ υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις, οχήματα και ναούς, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών-Αστερουσίων. 


Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ενδελεχή έρευνα και προανάκριση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2021 έως και την 04.01.2022 είχαν διαπράξει τις 28 κλοπές-διαρρήξεις και συγκεκριμένα τετελεσμένες κλοπές και 10 απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών – Αστερουσίων.


Κατά τη διάρκεια της συνολικής τους δράσης αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή), κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.

Επιπλέον, αφαίρεσαν δύο μοτοσικλέτες, την μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη των κλοπών.

Από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και αφαιρεθέντα προσωπικά έγγραφα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, βρέθηκαν και οι αφαιρεθείσες μοτοσικλέτες οι οποίες αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.



ΠΗΓΗ makeleio.gr