Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. που προσέτρεξαν στο σημείο


Κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς επίσης μαχαίρι, κάνναβη και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας, κατάφεραν να συλλάβουν δύο (2) ημεδαπούς, χθες (26-01-2022) το βράδυ, μετά από διάπραξη ληστείας σε οικία περιοχής της Χαλκίδας.

Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Ειδικότερα οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους (φορούσαν σκούφους), εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα στο σπίτι και με την απειλή μαχαιριού και τσεκουριού που έφεραν δύο εξ αυτών, αφαίρεσαν από τους ιδιοκτήτες της οικίας, χρηματικό ποσό, (2) κινητά τηλέφωνα και (3) τραπεζικές κάρτες.

Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, ο οποίος ενημέρωσε για το περιστατικό και ταυτόχρονα τους καταδίωξε.

Μετά από πεζή καταδίωξη, ο αστυνομικός προσέγγισε έναν από τους δράστες και παρά το γεγονός ότι του γνωστοποίησε την ιδιότητά του, εκείνος πρόταξε μαχαίρι εναντίον του, με σκοπό να ματαιώσει τη σύλληψή του. Η πεζή καταδίωξη συνεχίστηκε και ο αστυνομικός κατάφερε τελικά να ακινητοποιήσει και συλλάβει τον δράστη.

Ο δεύτερος συλληφθείς, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οι οποίοι προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, λίγο πριν καταφέρει να επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό να διαφύγει.

Στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα αφαιρεθέντα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, στην κατοχή του πρώτου συλληφθέντα, βρέθηκαν εντός τσάντας και κατασχέθηκαν, το μαχαίρι που πρόταξε στον αστυνομικό και χρησιμοποίησε κατά τη τέλεση της ληστείας, καθώς και μία αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ομοίως κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.


ΠΗΓΗ astynomia.gr