Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Κως: Κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών - 4 συλλήψεις


Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, στις 17-01-2022, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας


Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που αναλάμβανε να μεταφέρει παράνομα μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Κω, έναντι 4.000 ευρώ το άτομο, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, στις 17-01-2022, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με σβηστούς φανούς ναυσιπλοΐας να κινείται από τις ακτές της νήσου Κω με κατεύθυνση προς Τουρκία. Έπειτα από ελιγμούς ανακοπής πορείας και χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποιήθηκε το προαναφερόμενο ταχύπλοο και ο χειριστής οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για εξακρίβωση στοιχείων. Παράλληλα, τα στελέχη του Γρ. Ασφαλείας εντόπισαν στην χερσαία περιοχή έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ από την προανάκριση που διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ο ως άνω χειριστής αναγνωρίστηκε από τους παράνομους μετανάστες και ταυτοποιήθηκε ως διακινητής τους, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

Με τη συνδρομή στελεχών της διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ε.Υ.Π. σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία και ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), διερευνήθηκε η εμπλοκή τριών επιπλέον ατόμων, ενός αλλοδαπού και δύο ημεδαπών, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν.

Παράλληλα διενεργήθηκαν και τρεις νομότυπες κατ' οίκον έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα κυνηγητικό όπλο, ένα πιστόλι ρεπλίκα, τρία μαχαίρια, ηλεκτρονική διόπτρα νυκτός, ένας ηλεκτρονικός πλοηγός (GPS) θαλάσσης, μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας φορητός υπολογιστής, δεκαοχτώ κινητά τηλέφωνα, μία βιντεοκάμερα, δύο φωτογραφικές μηχανές και δέκα βιβλιάρια τραπέζης.

Οι τέσσερις αλλοδαποί και ημεδαποί συλληφθέντες, κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παραμονής διανομής πολιτών τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και κατά συρροή, εκ των οποίων οι δύο αλλοδαποί και ο ένας ημεδαπός κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ αναμένεται η απολογία και του δεύτερου ημεδαπού στον ανακριτή Κω.ΠΗΓΗ lawandorder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου