H Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης, σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την ανυποχώρητη στάση της, έκλεισε μέχρι σήμερα τις δύο Μεταναστευτικές δομές του Δημοτικού Καρά Τεπέ και του ΠΙΚΠΑ, προχωρώντας άμεσα στην αποκατάσταση τους, για να αποδοθούν και πάλι στους δημότες αναβαθμισμένοι, προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού μας.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την δημιουργία του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, εκτιμώντας ότι η λειτουργία του είναι καταστροφική για την πόλη της Μυτιλήνης.

Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο, με δύο αποφάσεις του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο τάσσεται υπέρ της δημιουργίας μιας προσωρινής δομής κλειστού τύπου, μακριά από τον αστικό ιστό και τις παθογένειες που βιώσαμε κατ’ επανάληψη. Μιας νέας δομής που δε θα έχει το χαρακτήρα υπερδομής και, φυσικά, θα μπορεί να εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία.

Αυτή τη στιγμή, το προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβουνίου έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων φιλοξενίας, ενώ η νέα δομή στη Βάστρια θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3.000 ωφελούμενους, χωρίς η παραμονή τους να είναι μόνιμη στο νησί μας, όπως από την πρώτη στιγμή απαιτήσαμε και δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση της δομής θα είναι η αφετηρία, για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το Μεταναστευτικό. Μακριά από την πόλη της Μυτιλήνης, τα παιδιά μας και την καθημερινότητα μας.

Τα συμπλέγματα προηγούμενων ετών δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο σε ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή lesvosnews.net