Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛ: «Το ΥΠΕΘΑ να αποκαταστήσει μισθολογικά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ο Γραμματέας του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του καλεί την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αποκαταστήσει μισθολογικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Θωμάς Χατζηαθανασίου, αφορμή για τη σχετική επιστολή του ήταν η πρόσφατη Ημερήσια Διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ακολουθεί η επιστολή:

«ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

“Τα χρονίζοντα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν βρήκαν λύση τον προηγούμενο χρόνο και ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με όσα δημιούργησε η πανδημία. Δυστυχώς, από τον αρμόδιο υπουργό εισπράξαμε μόνο υποσχέσεις, αφού τα προβλήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως των στελεχών παραμένουν άλυτα.

Για να διατηρηθεί το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε υψηλά επίπεδα, αλλά και να εξαλειφθούν συσσωρευμένες αδικίες, απαιτούνται λύσεις για μία σειρά ζητημάτων, όπως η ημερήσια και νυχτερινή αποζημίωση, η υπερωριακή απασχόληση, η αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών, η δίκαιη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων – κυρίως εξωτερικού και έκτακτων, αφού οι τελευταίες έκτακτες της τρέχουσας περιόδου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τακτικές, τα συνταξιοδοτικά και βαθμολογικά θέματα αποφοίτων ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές αποφοίτων ΑΣΕΙ (Συνταγματαρχών και αντίστοιχων), που αποστρατεύονται πριν τη συμπλήρωση των συντάξιμων ετών, η εξαγορά επιπλέον συντάξιμης πενταετίας σε στελέχη που υπηρέτησαν σε διάφορες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, το κόστος αναγνώρισης επιπρόσθετου χρόνου ασφάλισης του ν.3865/10 με την έναρξη ισχύος του ν.4387/16, η στέγαση στελεχών σε ακριτικές περιοχές, η ισοτιμία πτυχίων των αποφοίτων των στρατιωτικών σχολών και πολλά άλλα.

Στην ημερήσια διαταγή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι στη φετινή χρονιά θα αποτελεί πρωταρχικό στόχο για το Υπουργείο η ανάληψη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και των οικογενειών τους. Τον προτρέπουμε να ενσκήψει στα προβλήματα των στρατιωτικών, δίνοντας λύσεις προς επίτευξη της εργασιακής ειρήνης και της ασφάλειας των οικογενειών τους, με τη νομοθετική παρέμβαση που έχει προεξαγγείλει.

Ομοίως, πρέπει να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τους αποστράτους (ακόμη αναμένουν λύση στο θέμα των κρατήσεων του ν.4093/2012 στο μέρισμα), καθώς και στήριξη – ενίσχυση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία δεν πήρε ούτε βίδα από τα εγκριθέντα εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να είναι κοντά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, και στους εργαζόμενους της ΕΑΒΙ, μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους, ώστε αυτά να δύνανται ανενόχλητα να εκτελέσουν την αποστολή τους στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης της μαχητικής ικανότητας των ΕΔ.

Παράλληλα, αποστέλλουμε συνημμένα τις θερμότερες ευχές μας στο έμψυχο δυναμικό των ΕΔ.

Με εκτίμηση Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής».

Πηγή iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου