Δημοσιεύουμε κείμενο, το οποίο λάβαμε από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Πιερίας, Γιώργος Γκουνέλας:


Αγαπητοί διαχειριστές, αναρτήσατε σήμερα δημοσίευμα από πληροφορίες του Lamia Report με τίτλο: «Kινηματογραφική καταδίωξη τη νύχτα για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα στην εθνική οδό». Στο δημοσίευμα αναφέρεται πλήθος από ανακρίβειες χωρίς βέβαια υπαιτιότητά σας, από τις οποίες ενδεχομένως να προκληθεί έρευνα και εκθέτει τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του συμβάντος, ιδιαίτερα στο τέλος που γίνεται αναφορά σε ζευγάρι που την «κοπάνησε» στην Κατερίνη.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν διέφυγε της σύλληψης, μάλιστα 3 από εκ των 4 ατόμων που εγκαταλείφθηκαν εν κινήσει με ταχύτητες κοντά στα 70χλμ/ώρα από το όχημα του διακινητή, περισυνελλέγησαν από τον επικεφαλής της ΟΠΚΕ Πιερίας σε πραγματικό χρόνο από τα μοναδικά οχήματα (1 όχημα ΟΠΚΕ Πιερίας και 1 όχημα Α.Τ. Κατερίνης) που συμμετείχαν στην καταδίωξη – συνοδεία του οχήματος του διακινητή. Έτερο όχημα της ΟΠΚΕ Πιερίας προσήγαγε τον πρώτο εκ των 4 μεταναστών που αρχικώς εγκαταλήφθηκε ενώ οι υπόλοιποι 3 που εγκαταλήφθηκαν λίγο αργότερα, βρισκόντουσαν εντός του περιπολικού της ΟΠΚΕ Πιερίας από την αρχή εώς το τέλος της καταδίωξης καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα προσαγωγής και αυτών χωρίς να διαφύγει ο διακινητής με το ανήλικο παιδί. Επιπλέον ουδείς των προσαχθέντων δεν ήταν γυναίκα.

Από την περιοχή της Πιερίας μέχρι την περιοχή της Πελασγίας όπου τελείωσαν τα καύσιμα του οχήματος της ΟΠΚΕ Πιερίας, δεν συμμετείχαν άλλοι σταθμοί πλην του περιπολικού του Τμήματος Κατερίνης στην καταδίωξη ενώ όταν τελείωσαν τα καύσιμα, την καταδίωξη συνέχισε όχημα της ΟΠΚΕ Λάρισας το οποίο συνέλαβε τον διακινητή και τον παρέδωσε στο περιπολικό της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο Αλμύρου.

Μετά τη σύλληψη ο διακινητής οδηγήθηκε σε θάλαμο φρούρησης του νοσοκομείου Κατερίνης διότι διαπιστώθηκε ότι είναι και θετικός στον κορονοϊό.

Παρακαλώ για τη διόρθωση των λεπτομερειών που αναφέρονται στο δημοσίευμα για λόγους συνέπειας (Ουδείς αναφέρει ότι η ΟΠΚΕ Πιερίας και το Α.Τ. Κατερίνης κατεδίωξαν ως το τέλος τον διακινητή) αλλά κυρίως για λόγους που αναίτια μπορεί να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα εκ μέρους της διοίκησης σε βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη, χάρη στην ψυχραιμία των οποίων κανείς δεν τραυματίστηκε αλλά και διασώθηκε το ανήλικο παιδί.



ΠΗΓΗ bloko.gr