Ο άνδρας από την Αίγυπτο κρατούσε όμηρο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας την πρώην σύντροφό του από την Βουλγαρία και απειλούσε να ανατινάξει το διαμέρισμα και όλη την πολυκατοικία με μία μπουκάλα υγραερίου που κρατούσε στα χέρια του.

Έληξε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (01/01) το περιστατικό ομηρίας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, επί της οδού Αλκιβιάδου 55, μετά από επέμβαση αντρών των ΕΚΑΜ.


Εισέβαλαν στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, ακινητοποίησαν με αστραπιαίες κινήσεις τον άντρα από την Αίγυπτο και τον συνέλαβαν, ενώ απελευθέρωσαν και την πρώην σύντροφό του από την Βουλγαρία που την κρατούσε όμηρο, κρατώντας μία μπουκάλα υγραερίου και απειλώντας να ανατινάξει το διαμέρισμα και όλη την πολυκατοικία.

Νωρίτερα ο δράστης είχε μεταβεί στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του όπου με απειλή μαχαιριού την πήρε από εκεί και την μετέφερε στο δικό του διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα όπου και την κρατούσε όμηρο.

Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο και εκκένωσαν εγκαίρως όλη την πολυκατοικία, ενώ στο σημείο μετέβηκε και διαπραγματευτής.

Ο δράστης που συνελήφθη, θα οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών όπου θα εξεταστεί για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια και θα σχηματιστεί σχετική δικογραφία σε βάρος του. Η γυναίκα που έζησε τρομακτικές στιγμές στα χέρια του είναι καλά στην υγεία της.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε, μέσω Tweet, τα συγχαρητήριά του στους αστυνομικούς που έσωσαν μια γυναίκα από τον πρώην σύντροφό της.

Ειδικότερα, το tweet του Τ.Θεοδωρικάκου αναφέρει τα εξής:«Μπράβο στους άνδρες της ΕΚΑΜ και στο σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που έσωσαν τη γυναίκα που είχε απαχθεί από τον πρώην σύντροφό της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα».


ΠΗΓΗ     news247.gr