Απίστευτη κινηματογραφική καταδίωξη τη νύχτα για περισσότερα από 200 χιλιόμετρα στην εθνική οδό - Από τύχη και την ψύχραιμη στάση των αστυνομικών δεν υπήρξαν θύματα.


Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό που έζησε ένα μικρό παιδάκι, ηλικίας περίπου 4 ετών, που βρέθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου για να αποφύγει τη σύλληψη έτρεχε με 180 χλμ, καταδιωκόμενος από περιπολικά στην εθνική οδό.

Από Κατερίνη μέχρι Λαμία

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λίγο έξω από την Κατερίνη όταν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ένα λευκό Ford Focus. Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον νεαρό Σύριο οδηγό ήταν 4 Αιγύπτιοι και ένα μικρό αγοράκι 4 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για να σταματήσει ο οδηγός του Ford Focus, πάτησε ξαφνικά γκάζι και έφυγε.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ Πιερίας ενημέρωσαν το κέντρο και ξεκίνησαν την καταδίωξη, ενώ ενημερώθηκαν και αλλά περιπολικά που ήταν σε επόμενους σταθμούς διοδίων στο νομό Λάρισας, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η καταδίωξη θα κρατούσε για πάνω από 200 χλμ, σηκώνοντας στο πόδι τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

Αρχικά ο νεαρός οδηγός βγήκε εκτός εθνικής και στη διαδρομή εν κινήσει προσπάθησε να "ξεφορτωθεί" τους παράνομους μετανάστες που μετέφερε, τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας που ακολουθούσαν με δυο οχήματα και επικεφαλής τον Αρχιφύλακα Γιώργο Γκουνέλα.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και μέσα στην πόλη της Κατερίνης, όπου ο οδηγός του Ford Focus περνούσε κόκκινα φανάρια και διασταυρώσεις "πατημένος" μέχρι που ξαναβγήκε στην εθνική οδό, ενώ στην καταδίωξη προστέθηκε και το περιπολικό του ΑΤ Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο οδηγός του αυτοκίνητου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, που έφτανε ακόμη και τα 180 χλμ την ώρα, ενώ περνούσε "αέρας" σπάζοντας και τις μπάρες των διοδίων που συναντούσε στη διαδρομή. Μάλιστα φέρεται να κρατούσε αγκαλιά το μικρό παιδί το οποίο φυσικά είχε τρομοκρατηθεί.

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας και ένα ακόμη περιπολικό από το ΑΤ Κατερίνης το ακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας και ενημέρωναν τους συναδέλφους τους, που βρισκόντουσαν στα επόμενα σημεία που είχαν στηθεί τα μπλόκα, ωστόσο δεν ήθελαν να προβούν σε κάποια ενέργεια για να μην κινδυνέψει περισσότερο η ζωή του παιδιού.

Ο οδηγός του λευκού Focus συνέχιζε απτόητος, έχοντας περάσει από τέσσερις σταθμούς διοδίων, ενώ από κάποιο σημείο και μετά οδηγούσε με σπασμένο παρμπρίζ.

Από τα διόδια της Πελασγίας και μετά, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα των περιπολικών της Πιερίας, ανέλαβε την καταδίωξη οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη Φθιώτιδα.

Μπαίνοντας στο νομό Φθιώτιδας στο ύψος των Ραχών, όπου στενεύει ο δρόμος λόγω έργων, ο οδηγός του Ford Focus χτύπησε ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά αν και έπαθε υλικές ζημιές δεν σταμάτησε και συνέχισε.

Τελικά έξω από τη Λαμία και περνώντας τα διόδια της Μαυρομαντήλας, βγήκε από την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΠΕ και άρχισε να κινείται τον παλιό δρόμο Λαμίας - Στυλίδας, έχοντας όμως και σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν κοντά στην είσοδο της ΒΙΠΕ Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο οδηγός του λευκού Ford Focus είναι ένας Σύριος που φαίνεται να φιλοξενείται σε δομή της Θήβας, ενώ όλα δείχνουν ότι μετέφερε μετανάστες και γι αυτό προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο.

Η κινηματογραφική καταδίωξη κράτησε σχεδόν δύο ώρες και η απόσταση ήταν κάτι παραπάνω από 200 χιλιόμετρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι ήταν ενός εκ των τεσσάρων Αιγυπτίων μεταναστών που συνελήφθησαν στην Κατερίνη.

Ο νεαρός Σύριος οδηγός που φέρεται να είναι και ο διακινητής κυκλώματος συνελήφθη και παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο του Αλμυρού για να οδηγηθεί στην Κατερίνη, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και κρατείται σε ειδικό θάλαμο φρούρησης στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη έχουν αρνητικά τεστ, ωστόσο υπάρχει αγωνία αν αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αφού τους τρεις μετανάστες τους είχαν μαζί τους μέσα στο όχημα σε όλη τη διάρκεια της καταδίωξης.

ΠΗΓΗ    lamiareport