Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Έτοιμη η Αστυνομία να παρέμβει σε δύο ακόμη καταλήψεις σε πανεπιστήμια»


«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με πράξεις, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια να αισθάνονται ασφαλείς»Το δικό του σχόλιο έκανε αναφορικά με την λήξη της κατάληψης σε αίθουσα του ΑΠΘ μετά από 34 χρόνια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Γκρεμίσαμε αυτή την ανοησία που έχτισαν κάποιοι άνθρωποι, νομίζοντας ότι κάνουν κατάληψη, μια ψευτοκατάληψη σε αίθουσα του πανεπιστημίου», είπε αρχικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ, τονίζοντας πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τον Πρύτανη να φτιάξει εκεί βιβλιοθήκη για όλους, που θα είναι και χώρος έρευνας.

«Οι απειλές που εκτόξευσαν αυτοί οι άγνωστοι περιθωριακοί τύποι δεν μπορεί να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα δημοκρατικό κόμμα του Κοινοβουλίου που να μην είναι αντίθετο σε αυτές τις αλαζονικές συμπεριφορές, που είναι προκλητικές και φασιστικές», τόνισε.

«Καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια να αισθάνονται ασφαλείς»

«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με πράξεις, ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο δικαίωμα φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια να αισθάνονται ασφαλείς», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας πως «η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδειχθεί, το τελευταίο τετράμηνο σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, ότι παρεμβαίνει όταν καλείται από τις πρυτανικές Αρχές και επιλύεται το πρόβλημα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος σε όσους απείλησαν τον Πρύτανη του ΑΠΘ είπε πως «αυτοί οι περιθωριακοί τύποι πρέπει να βγουν από τα λαγούμια τους και να μην κρύβονται, να μας δείξουν την υπογραφή τους, να μας δείξουν ποιοι είναι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέγοντας ότι θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, έκανε σαφές πως ενισχύεται η συνεργασία της Αστυνομίας με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και ότι υπάρχουν σχέδια ασφάλειας που πρέπει να έχει κάθε ίδρυμα, με ευθύνη της πρυτανικής Αρχής.

«Εκπαιδεύουμε τις ομάδες προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ξεκινά τώρα και θα διαρκέσει 4 μήνες η εκπαίδευση τους», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας πως «η κατάσταση έχει βελτιωθεί σχετικά με το παρελθόν. Σε 1-2 πανεπιστημιακά ιδρύματα που φέρεται να υπάρχει κάποια αντίστοιχη συμπεριφορά (ενν: καταλήψεις χώρων), η Αστυνομία είναι έτοιμη, εάν κληθεί, να παρέμβει».ΠΗΓΗ newsbreak.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου