Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ



ΚΟΙΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


20/01/2022

Την 18/01/2022, τα Σωματεία Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακών Φυλάκων , Φλώρινας και Καστοριάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, κ. Ιωάννη Τοτονίδη, πραγματοποίησαν, από κοινού, συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος κ. Θωμάς Νέστορας.

Επικεντρωθήκαμε σε θέματα που άπτονται στο μεταναστευτικό ζήτημα, στην ευρύτερη περιοχή της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, και πιο συγκεκριμένα, σε αυτά της Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα τα θέματα που θέσαμε και αναλύσαμε ήταν τα εξής :

α) Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ( οχήματα τύπου VAN, κάμερες, κ.α.) σε όλα τα Τμήματα συνοριακής φύλαξης, Φλώρινας και Καστοριάς.

β) Η ανάγκη ενίσχυσης των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Δυτικής Μακεδονίας με νέες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων.

Ο κ. Αρχηγός μας κατέστησε σαφές ότι έχει πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, τόσο σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, στο σύνολό του, όσο και για την λειψανδρία των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της περιοχής. Το ενδιαφέρον του για την επίλυση των χρόνιων αυτών ζητημάτων, είναι δεδομένο, όπως και η βούληση του για την άμεση λύση τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης λαθρομετανάστευσης Νόμου Φλώρινας και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Καστοριάς, από κοινού, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, δεσμευόμαστε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα καταθέσουμε υπόμνημα μαζί με προτάσεις, τόσο στην πολιτική, όσο και στην φυσική μας ηγεσία, αναλύοντας την κατάσταση που έχει περιέλθει η συνοριακή φύλαξη στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, αναζητώντας λύσεις.

             Ε.Σ.Φ.Ε.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                      Σ.Α.Υ.Σ.Φ.Δ.Λ.  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Κ. ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Δ. ΙΩΑΝΝΟΥ              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Τ. ΓΕΩΡΓΟΥ 



bordernews.gr