Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μηταράκης: Για εθνικούς λόγους γίνονται οι Δομές & πρέπει να βρίσκονται στα σύνορα - Ακραία στοιχεία δημιούργησαν επεισόδια που δεν ήταν από την περιοχή

Στη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφάλειας στις δομές φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο, ώστε να μη διαταράσσεται η κοινωνία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο «Κανάλι Ένα 90,4» και στην εκπομπή Πειραιάς 24. Διευκρίνισε δε, πως οι κλειστές δομές, συλλήβδην, αποτελούν για το κυβερνών κόμμα «ιδεολογική επιλογή».

Όσον δε αφορά τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών στη Χίο και στην Ορεστιάδα, τα οποία βέβαια έγιναν επ’ αφορμή των αντιδράσεων μερίδας κατοίκων στις νέες δομές, ο Νότης Μηταράκης κατέθεσε την άποψή του, επισημαίνοντας πως δεν αποτελούν δομές μόνιμης εγκατάστασης των μεταναστών.

Τόνισε μάλιστα, πως η δομή στα βόρεια σύνορα δεν επηρέασε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την τοπική κοινωνία. Αντίθετα, όπως είπε, ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα στο παρελθόν, που προκλήθηκε από την ένταση με την Τουρκία, δημιούργησε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, με μετανάστες να κοιμούνται ελεύθεροι στη Χίο, σε πρόχειρες σκηνές.

Ιδιαίτερα, όμως, για τον κόσμο του εν λόγω νησιού, ο υπουργός, ισχυρίστηκε πως στην πλειοψηφία του θέλει να «ξεμπερδέψει» με το μεταναστευτικό, ενώ τα όποια προβλήματα προέρχονται από ομάδες που για δικούς τους σκοπούς και λόγους ασκούν κάποιου είδους αντιπολίτευση.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Νότη Μηταράκη

Πηγή pameevro.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου