Όσα εντοπίστηκαν στην βαλίτσα των μεταναστών / Φωτογραφία: Law and Order

Συνελήφθησαν έξι διακινητές από τους άνδρες της ΟΠΚΕ


Διακινητές μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία στην Ορεστιάδα και όταν έφταναν στην Ελλάδα τους έκλεβαν διαβατήρια, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή.

Όποιος μετανάστης προσπαθούσε να αντιδράσει δεχόταν απειλές πως θα τον παραδώσουν στην αστυνομία. Ο λόγος για έξι διακινητές που συνελήφθησαν από άνδρες της ΟΠΚΕ στην περιοχή της Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες σχετικές με την δράση των διακινητών, οι οποίοι διέμεναν στην Ορεστιάδα και έρχονταν στην Αθήνα δυο φορές το μήνα για να πουλήσουν τα κινητά σε καταστήματα πέριξ της Ομόνοιας.

Με λεωφορείο οι διακινητές στην Αθήνα

Στις 05:00 τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου οι διακινητές έφτασαν στη Αθήνα με λεωφορείο στο σταθμό των ΚΤΕΛ. Ο χώρος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από άνδρες της ΟΠΚΕ και εντόπισαν τους έξι αλλοδαπούς.

Μόλις επιβιβάστηκαν σε ταξί με προορισμό την Ομόνοια, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και έκαναν έλεγχο στις βαλίτσες τους.

Εκεί εντόπισαν μέσα σε… κάλτσες δεκάδες κινητά, τάμπλετ, ρολόγια χειρός, πλήθος διαβατηρίων αλλά και εκατοντάδες τουρκικές λίρες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το L&O.


Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρήκαν οι αστυνομικοί περιλαμβάνονται επίσης ένα ζευγάρι κιάλια, ρολόγια, στικάκια, ακόμη και δαχτυλίδια και αλυσίδες.


Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.



ΠΗΓΗ lawandorder.gr