Από τα βαριά εγκλήματα η ομάδα της ΟΠΚΕ ήταν στη διάσωση εγκλωβισμένων


Η ομάδα της ΟΠΚΕ έδωσε σημαντική βοήθεια σε πολίτες τις ημέρες του χιονιά στην Αττική

Οι εικόνες των εγκλωβισμένων επί ώρες οδηγών στην Αττική οδό είναι ακόμη νωπές. Πρωταγωνιστές δεν ήταν μόνο οι χιλιάδες οδηγοί αλλά και οι αστυνομικοί που επιδόθηκαν σε δύσκολη αποστολή για να τους απομακρύνουν με ασφάλεια. Η Κάτια Νιάκαρη μας συστήνει τους επίλεκτους αστυνομικούς , που έσπευσαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με την κακοκαιρία Ελπίδα.

Άνδρες από τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, γνωστοί ως ομάδα ΟΠΚΕ, βρέθηκαν στην Αττική Οδό, περιγράφουν ότι η αποστολή τους κατά της βαριάς εγκληματικότητας εκείνες τις στιγμές άλλαξε.

Ο ανθυπαστυνόμος που μετέφερε 11χρονο κορίτσι, στην πλάτη, για 1,5 περίπου χιλιόμετρο περιγράφει:

«Καταφέραμε και εντοπίσαμε τον πατέρα με το μικρό κοριτσάκι κι ο πατέρας του μας δήλωσε ότι το κοριτσάκι είχε έναν πολύ έντονο πονοκέφαλο λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε και ήταν άμεση προτεραιότητα και του ιδίου να το βγάλουμε από την Αττική οδό και να το οδηγήσουμε σε κάποιο ασφαλές σημείο. Το πρώτο που κάναμε να το τυλίξουμε με μία ισοθερμική κουβέρτα, να το προστατεύσουμε από τις καιρικές συνθήκες και επειδή το κοριτσάκι ήταν ιδιαίτερα αδύναμο για να περπατήσει, το πήρα στην πλάτη μου μέχρι να βγούμε στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας όπου εκεί υπήρχε άλλη ομάδα δική μας η οποία είχε κληθεί προηγουμένως να το παραλάβει».


Αρχικά το σήμα στους αστυνομικούς, δόθηκε περίπου στις 10 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, για γιατρό που είχε πρόβλημα με την καρδιά του και ήταν εγκλωβισμένος.

«Εμείς προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε στο σημείο όμως λόγω των καιρικών συνθηκών και του χιονιού που υπήρχε στην περιοχή ήταν αδύνατη η πρόσβαση. Κάναμε πεζοπορία γύρω στα 30 λεπτά και σχεδόν 3 χιλιόμετρα ώστε να βρούμε αυτόν τον γιατρό», είπε υπαστυνόμος.

Μέσα σε 30 ώρες κακοκαιρίας, αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες του σώματος κατάφεραν να απεγκλωβίσουν περίπου 2.200 συμπολίτες μας.

«Ό,τι είχαμε από ξηρά τροφή και νερό για εμάς τα παρείχαμε στον κόσμο γιατί τα είχε περισσότερη ανάγκη, με δυο τρία σκαπτικά υλικά που είχαμε στον εξοπλισμό μας, φτάσαμε σε μία έξοδο της Αττικής Οδού όπου εκεί ανοίξαμε μία μεγάλη διέξοδο ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν αρκετά αυτοκίνητα», είπε ειδικός φρουρός.

Συνολικά 230 συμπολίτες μας που έχριζαν κατεπείγουσας μεταφοράς για λόγους υγείας, οδηγήθηκαν είτε σε κέντρα αποκατάστασης είτε σε νοσοκομεία.



ΠΗΓΗ lawandorder.gr