Συνελήφθησαν στην Πάτρα τέσσερις Έλληνες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας συνέλαβαν τέσσερις Έλληνες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα.


Πιο συγκεκριμένα, εντόπισαν και κατάσχεσαν περισσότερα από 24 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 109 κιλά κάνναβης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Κατόπιν πολύμηνων συστηματικών ερευνών, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας προέβησαν, στη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 46, 51, 54 και 61 ετών για παράβαση άρθρων του νόμου 4139/2013 ''Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών & άλλες διατάξεις''.

Η συντονισμένη δράση των συλληφθέντων απέβλεπε στην εισαγωγή στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στην εγχώρια αγορά. Για τη διαμετακόμιση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκαν οι μέθοδοι απόκρυψης της ποσότητας σε κατάλληλα διαμορφωμένες συσκευασίες μεταξύ του νόμιμου φορτίου αλλά και σε χώρους του τράκτορα.


Συγκεκριμένα, την 31η Ιανουαρίου τ.ε. σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εξόδου του νότιου λιμένα Πάτρας, από τα προαναφερόμενα στελέχη με τη συνδρομή Αστυνομικών σκύλων Κ9 «ΑΙΚ» και «ΑΡΗΣ» της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, κατελήφθη ο 54χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το λιμένα εξωτερικού, να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένες εντός του χώρου της καμπίνας και εντός του στρώματος του κρεβατιού, είκοσι μια (21) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν την ναρκωτική ουσία κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών τριακοσίων δεκαεπτά γραμμαρίων και εννέα δεκάτων του γραμμαρίου (24.317,9 γρ.).

Σε ανάλογο έλεγχο, σε Φ/Γ όχημα (τράκτορα/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί την ίδια ημέρα από έτερο Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, με οδηγό τον 46χρονο, εντοπίστηκαν εντός του χώρου του φορτίου οκτώ (08) χαρτοκιβώτια, κατάλληλα διαμορφωμένα ώστε να προσομοιάζουν σε νόμιμο φορτίο, που περιείχαν ενενήντα επτά (97) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους εκατόν εννέα κιλών οκτακοσίων γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων (109.800,4 γρ.).


Στη συνέχεια, με σκοπό την σύλληψη λοιπών εμπλεκόμενων μελών ακολούθησε χθες, στην περιοχή της Αττικής, ελεγχόμενη νομότυπη παράδοση μερικής ποσότητας από τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη που εντοπίστηκε στο Φ/Γ όχημα του 54χρονου, συνοδεία στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου κατά την παράδοση συνελήφθη ο 51χρονος ως παραλήπτης των ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, σήμερα, κατόπιν έκδοσης σχετικού εντάλματος από τον αρμόδιο Ανακριτή συνελήφθη από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας ημεδαπός, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος φέρεται ως συντονιστής μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των οδικών μεταφορών.

Σημειώνεται ότι η αξία ανωτέρω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.700.000€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τα δύο Φ/Γ οχήματα (τράκτορες), ένα (01) επικαθήμενο, ένα (01) Ε.Ι.Χ. όχημα, πέντε (05) συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και το χρηματικό ποσό των δέκα έξι χιλιάδων εκατό ευρώ (16.100 €).





ΠΗΓΗ lawandorder.gr