Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την δραματική ταινία δράσης βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, "Έξι Ημέρες" (6 Days). (2017) (Netflix).

Υπόθεση

Όταν ένοπλοι άνδρες καταλαμβάνουν την Ιρανική Πρεσβεία το 1980, ακολουθούν έξι μέρες αντιπαράθεσης, ενώ επίλεκτοι Βρετανοί στρατιώτες ετοιμάζουν μια επικίνδυνη επιδρομή.

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Μπελ,Άμπι Κόρνις,Μαρκ Στρονγκ


Σκηνοθεσία Toa Fraser και σενάριο Glenn Standring.

Πραγματικά γεγονότα πίσω από την δραματική ταινία θρίλερ.

6 Ημέρες

Τον Απρίλιο του 1980, ένοπλοι τρομοκράτες εισέβαλαν στην πρεσβεία του Ιράν στο Λονδίνο κρατώντας ομήρους όλους όσου βρίσκονταν εκεί.

Αφού για μέρες οι διαπραγματευτές της βρετανικής αστυνομίας κατάφεραν την απελευθέρωση κάποιων ομήρων και την προβολή των αιτημάτων των τρομοκρατών, οι τελευταίοι, έχοντας κουραστεί και αφού έβλεπαν την μη πραγματοποίηση των αιτημάτων τους, σκότωσαν έναν όμηρο και πέταξαν το πτώμα του από το μπαλκόνι. Τότε, η κυβέρνηση έδωσε εντολή επέμβασης στην ομάδα της SAS. Οι κομάντος πέρασαν στη στέγη από διπλανό κτίριο και εισήλθαν από τα παράθυρα με σχοινιά προχωρώντας προς το εσωτερικό πολεμώντας. Πέντε από τους 6 τρομοκράτες κι ένας από τους ομήρους σκοτώθηκαν, ενώ δύο όμηροι κι ένα μέλος της SAS τραυματίστηκαν. Την εντυπωσιακή αυτή επιχείρηση την κατέγραφαν από έξω τηλεοπτικά συνεργεία που βρισκόταν εκεί από την πρώτη μέρα της ομηρίας.


Η ταινία

Η ταινία "6 ημέρες" είναι μια πραγματική απεικόνιση της Πολιορκίας της Ιρανικής Πρεσβείας που έλαβε χώρα το 1980.

Η σκηνοθεσία του Toa Fraser, δημιουργεί μια αυθεντική αίσθηση στο όλο θέμα και διατηρεί μια συνεπή ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια.

Όλοι οι ηθοποιοί μεταφέρουν την ιστορία με ακρίβεια.

Οι 6 ημέρες από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, τράβηξαν την προσοχή του κόσμου.

Σκηνοθέτης Toa Fraser

Ο Toa Fraser είναι γεννημένος το 1975. Θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία, με καταγωγή από τα Φίτζι. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Νο. 2, κέρδισε το Βραβείο Κοινού (World Dramatic) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2006. Επίσης, η τρίτη ταινία του Giselle επιλέχθηκε να προβληθεί στο τμήμα Contemporary World Cinema στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2013.

Ο ίδιος μετακόμισε στο Ώκλαντ το 1989. Σπούδασε στο Sacred Heart College του Ώκλαντ. Ο πατέρας του είναι ο Eugene Fraser, ο οποίος έχει εργαστεί τόσο για το BBC όσο και για πολλούς άλλους ραδιοφωνικούς - τηλεοπτικούς σταθμούς. Τον Απρίλιο του 2021 ο Fraser ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έχει διαγνωστεί με τη νόσο του Young Onset Parkinson.




bordernews.gr