Στο πλαίσιο έρευνας για λαθροθηρία, δύο αστυνομικοί στη Γερμανία σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς


Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη Γερμανία εν ώρα υπηρεσίας και συγκεκριμένα τη στιγμή που γινόταν έρευνα για λαθροθηρία.

Η Αστυνομία της Ρηνανίας
- Παλατινάτου συνέλαβε πριν από λίγη ώρα τον Αντρέας Γιοχάνες Σμιτ που αναζητείτο ως ύποπτος για τη δολοφονία δύο αστυνομικών οι οποίοι, στο πλαίσιο τακτικής περιπολίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε παράνομο θήραμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ο ύποπτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση, οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργό.

Ο 38χρονος Σμιτ είχε εκ παραδρομής αφήσει στον τόπο του εγκλήματος προσωπικά του έγγραφα, πιθανότατα από τον αστυνομικό έλεγχο.

Οι άτυχοι αστυνομικοί, μια γυναίκα 24 ετών η οποία φοιτούσε ακόμη στην Σχολή της Αστυνομίας και ένας άνδρας 29 ετών, επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο του δράστη στις 4:20 στην περιοχή Κούζελ, κοντά στο Καϊζερσλάουτερν και, όπως ανέφεραν στην υπηρεσία τους, ανακάλυψαν θήραμα στον χώρο αποσκευών.

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν στον ασύρματο να φωνάζουν «μας πυροβολούν, μας πυροβολούν!».

Όταν έφθασαν οι ενισχύσεις, η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ ο συνάδελφός της εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφεραν τραύματα στο κεφάλι.


Πηγή lawandorder.gr