Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Διοικητού της XVI Μεραρχίας, Στρατηγού Αναστασίου Αλεξιάδη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός προέστη της τελετής καθιερώσεως Προσκυνηταρίου, προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, που πρόσφατα ανηγέρθη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (Ε.Φ.) της Γεφύρας του Πυθίου.

Δεδομένου ότι το Ε.Φ. Γεφύρας Πυθίου βρίσκεται δίπλα στον Έβρο ποταμό και σε κομβικό σημείο φύλαξης της ελληνοτουρκικής μεθορίου, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Στρατηγό και τα στελέχη της XVI Μεραρχίας για την πρωτοβουλία της ανέγερσης του Προσκυνηταρίου, στα πλαίσια μιας ευρύτερης ανακαίνισης, γεγονός που εκδηλώνει για μία ακόμα φορά την ευσέβεια των ανδρών και των γυναικών, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Τέλος, ευχήθηκε όπως ο Άγιος Νικόλαος ειρηνεύει τις θάλασσες έτσι να περιπολεί στην μεθόριο και να ειρηνεύει τα πνεύματα εκατέρωθεν του ποταμού Έβρου για να αποφεύγονται εντάσεις και προκλήσεις.

Στην τελετή παρέστησαν, εκτός από τον Στρατηγό Διοικητή της XVI Μεραρχίας, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Δημήτριος Βαλσαμίδης, αξιωματικοί και οπλίτες που υπηρετούν στο Φυλάκιο.


Πηγή kranosgr.com