Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Στα χέρια του Λιμενικού, νέο σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό


Στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης παραδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, νέο, περιπολικό σκάφος, κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό. 

Πρόκειται για το 8ο σκάφος με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό, που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος.

«Οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή ενισχύονται σημαντικά, με το σύγχρονο αυτό περιπολικό σκάφος, ενώ παράλληλα, ενισχύεται και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών, αφού το σκάφος διαθέτει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια οποιοδήποτε περιστατικό», τόνισε o υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ευχαρίστησε επίσης τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την «αποφασιστική συνδρομή στη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου σκάφους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας», ενώ ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021- 2027 για το λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε οτι την τελευταία μόνο δεκαετία, έγιναν περισσότερες από 8.000 επιτυχημένες διακομιδές ασθενών από νησιωτικές περιοχές με πλωτά μέσα του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη και υπό τον συντονισμό πάντα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σώματος.


ΠΗΓΗ   efsyn.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου