Eurokinissi

Δυο 30χρονοι σεσημασμένοι διαρρήκτες από την Αλβανία, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών στη συμβολή της οδού Λιοσίων με την οδό Ιουλιανού στον Άγιο Παντελεήμονα.


Σύμφωνα με τις πληροφορείς οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν ύποπτο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και αποφάσισαν να τους ελέγξουν. Κατά τη διαδικασία του ελέγχου οι δύο άνδρες ήταν ιδιαίτερα νευρικοί, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι έχουν «απασχολήσει» τότε οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο τους, εντοπίζοντας κρύπτες στις πόρτες και κάτω από τον λεβιέ ταχυτήτων.

Από τον εξονυχιστικό έλεγχο τελικά κατάφεραν και εντόπισαν κρυμμένα κοσμήματα και ρολόγια, καθώς επίσης και διαρρηκτικά εργαλεία, οδηγώντας άμεσα τους δύο 30χρονους στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα προέρχονταν από διάρρηξη που είχε γίνει νωρίτερα σε μονοκατοικία στη Ραφήνα.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναγνώρισε τα κοσμήματα και τα ρολόγια. Κάποια απ’ αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία (σ.σ. οικονομική και ιστορική) καθώς άνηκαν στον παππού του, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός και πρωθυπουργός της Ελλάδας πολλές δεκαετίες πίσω.


ΠΗΓΗ iefimerida.gr