Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Οικονόμου για τη δολοφονία του Άλκη: “Καμία συγκάλυψη” – Πώς σχολιάζει τα περί διαφυγής δράστη


Στο θέμα της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο Λευτέρης Οικονόμου υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «ΕΠΤΑ».


«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του τραγικού εγκλήματος ή οποιουδήποτε άλλου», είπε, αναφερόμενος σε πρωινές δηλώσεις του συνηγόρου της οικογενείας του 19χρονου, Α. Κούγια ότι ενδέχεται να υπάρξει απόπειρα συγκάλυψης και ανέφερε πως πρέπει ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι υπονοεί.

Ως προς τις έρευνες και το αν ο 23χρονος ήταν αυτός που κρατούσε το όπλο ή έδωσε το θανατηφόρο χτύπημα, ανέφερε ότι εκτός από την προσπάθεια κάθε δράστη να ελαφρύνει τη θέση του, υπάρχει το υλικό που με τη βοήθεια των εργαστηρίων αξιολογούνται όλα τα ευρήματα, καθώς και οι καταθέσεις, που θα τεθούν στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Ερωτώμενος αν έχουν βάσει οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για το αν υπήρξε διαφυγή ενός εκ των δραστών στο εξωτερικό, είπε πως: «το θέμα είναι σε πλήρη εξέλιξη διέπεται από το πλαίσιο της μυστικότητας και εκ της θέσεώς μου δεν θα μπορούσα να αναφερθώ, μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι η ΕΛΑΣ κινήθηκε γρήγορα και συντεταγμένα συνεχίζει με τον ίδιο εντατικό ρυθμό και για τη σύλληψη των υπολοίπων που πήραν μέρος στη συμπλοκή. Αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».ΠΗΓΗ bloko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου