Στη σύλληψη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Έβρο, καθώς εντοπίστηκε μετά από έλεγχο των αστυνομικών κοντά στον οικισμό Κόρυμβο


Όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό Ι.Χ. (σ.σ. ο οποίος ήταν ο διακινητής) να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός αγνόησε το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να τους αποφύγει. Στη συνέχεια, σταμάτησε το όχημα, το εγκατέλειψε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Εν τέλει, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.: “Συνελήφθη χθες (4-2-2022) το πρωί, πλησίον του οικισμού Κορύμβου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει 
παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι για τοόχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 2-2-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.”