Κάλυμνος: Αιγύπτιος βίαζε επί τρία χρόνια την κόρη της συντρόφου του - Η μάνα γνώριζε


Ένας 38χρονος Αιγύπτιος παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, καθώς φέρεται να ασελγούσε επί τρία χρόνια στη 13χρονη κόρη της συντρόφου του. Η τελευταία μάλιστα κατηγορείται για συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στις 29η Απριλίου του 2021 η ανήλικη εμφανίστηκε μόνη της στο Α.Τ. Καλυμνίων και κατήγγειλε, παρουσία παιδοψυχολόγου, ότι ο σύντροφος της μητέρας της ασελγούσε περίπου επί τριετία σε βάρος της και ότι η μητέρα της γνώριζε και δεν τον εμπόδιζε.

Οι γονείς της ανήλικης ήρθαν σε διάσταση το 2019 ενώ η μητέρα της είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο.

Η ανήλικη έμενε από τον Απρίλιο του 2019 μαζί με τη μητέρα της και τον σύντροφό της καθώς και τα δύο αδέλφια της. Η μικρή είχε δικό της υπνοδωμάτιο.

Ο πατέρας της ανήλικης ζούσε με νέα σύντροφο σε άλλο σπίτι και δεν είχε γνώση της καθημερινότητας της κόρης του, γιατί ήταν ναυτικός.

Η σχέση του συντρόφου της μάνας με την ανήλικη αρχικώς ήταν πολύ καλή. Ωστόσο, αφού εκείνος κέρδισε την εμπιστοσύνη της φέρεται να εντόπισε την ευαλωτότητά της, λόγω της απουσίας του πατρικού προτύπου κάποια μέρα τον Απρίλιο του 2019, στο δικό του σπίτι, έφυγε από το κρεβάτι όπου κοιμόταν με τη μητέρα και σε στρώμα στο έδαφος, όπου κοιμόταν η ανήλικη, ασέλγησε σε βάρος της.

Όταν μετά όλοι μαζί μετακόμισαν σε κοινή στέγη κι ενώ η ανήλικη ήταν μόνη στο δωμάτιο της, νυχτερινές ώρες, ο κατηγορούμενος εισήλθε εντός και ασέλγησε εις βάρος της.

Οι πράξεις του αυτές φέρονται να συνεχίστηκαν πολλές νύχτες έκτοτε και σχεδόν καθημερινά, όταν δεν είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις και διέμενε στην κοινή τους οικία, την βίαζε.

Η ανήλικη φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στον πατέρα της όσα έγιναν, δύο χρόνια πριν πάει στην αστυνομία.

Ο πατέρας της θορυβημένος συνομίλησε με τη μητέρα της, σχετικά με τα όσα του εμπιστεύθηκε το παιδί, πλην όμως η κατηγορουμένη/ μητέρα της τα διέψευσε.

Η μητέρα της έχοντας αρχικώς κάποιες αμφιβολίες, μία νύχτα που ο κατηγορούμενος, δεν ήταν στο υπνοδωμάτιο τους, τον ακολούθησε στο δωμάτιο της κόρης της, όπου και τον είδε χωρίς ενδύματα από τη μέση του σώματος του και κάτω, διακόπτοντας τον κατ’ αυτό τον τρόπο, πριν ασελγήσει στην ανήλικη ερχόμενη σε σφοδρή αντιπαράθεση μαζί του.

Παρά το παραπάνω συμβάν, η άρνηση της μητέρας της να πιστέψει τους ισχυρισμούς της ανήλικης θυγατέρας της, συνεχίσθηκε και φέρεται να αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την εξακολούθηση της παράνομης συμπεριφοράς του κατηγορουμένου, την οποία συγκάλυπτε.

Η μητέρα, παρά τη δυσπιστία της αναφορικά με τους ισχυρισμούς της ανήλικης θυγατέρας της, φέρεται, κατά τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας, να τοποθέτησε σύρτη στην πόρτα του δωματίου της, ώστε να εμποδίσει τυχόν παράνομη συμπεριφορά του κατηγορουμένου σε βάρος της. Πλην όμως, κατά τους ισχυρισμούς της ανήλικης, οι πράξεις του άντρα συνεχίστηκαν και μετά την τοποθέτηση του σύρτη, αφού ο κατηγορούμενος έσπασε την πόρτα του δωματίου της μετά από καυγά.

Ακολούθως, τον Απρίλιο του 2021 και ενόσω ο πατέρας της ανήλικης ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι, τον κάλεσε τηλεφωνικά η σύντροφος του, η οποία του ανέφερε ότι η θυγατέρα του κατήγγειλε τα περιστατικά τα οποία του είχε αναφέρει στο παρελθόν.

Η ανήλικη εξετάσθηκε από γυναικολόγο και διαπιστώθηκε ότι ο παρθενικός της υμένας είχε διαρρηχθεί.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αποδίδουν την έγκληση της ανήλικης στην επίμονη άρνησή τους να δεχθούν την ερωτική σχέση της με έναν 19χρονο και στο ότι ήθελε να παραμένει συχνά εκτός σπιτιού με παρέες που δεν ενέκριναν.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ουδείς εκ των κατηγορουμένων παρείχε πειστική αιτιολογία, για τον λόγο που τοποθετήθηκε σύρτης στο δωμάτιο της ανήλικης. Ο ισχυρισμός δε του πρώτου κατηγορουμένου ότι τοποθετήθηκε από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να μην ισχυρίζεται η ανήλικη ότι ο ίδιος ασελγεί σε βάρος της, κρίθηκε ότι δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής, καθώς ως ο ίδιος ανέφερε, εξεμάνη από τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας και ο ίδιος ζήτησε να μεταβούν στην αστυνομία και στο νοσοκομείο διότι δεν ανέχεται να τον κατηγορούν.



ΠΗΓΗ www.lawandorder.gr