«Θα θέλαμε όλοι να ζει ο Άλκης και να μην είχε γίνει κάτι τόσο τραγικό για να φτάσουμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση», τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία έγιναν γνωστά νωρίτερα χθες Δευτέρα (21.2.2022) από τον ίδιο, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «μια ιδιόμορφη περίοδο», αυτή που πέρασε με την πανδημία, η οποία «έφερε τα πάνω-κάτω», σημειώνοντας πως «έχουμε έξαρση της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού σε νεαρές ηλικίες». Για αυτό και τα μέτρα αλλά και η τήρησή τους, «είναι υπόθεση όλων μας: Της κοινωνίας, των πολιτικών κομμάτων και των ομάδων. Και τα αστυνομικά μέτρα είναι δεδομένα, η αστυνομία θα είναι αυστηρή στην εφαρμογή των μέτρων».

Σε ό,τι αφορά την κριτική για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξήγησε πως «είναι σαν να λένε να μην κάνουμε τίποτα. Η Θεσσαλονίκη έδωσε το καλό παράδειγμα και την περασμένη Κυριακή ο αγώνας μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ έγινε χωρίς επεισόδια», καταλήγοντας πως «είμαστε σε μια νέα φάση, είμαστε όλοι μαζί για να μην έχουμε ξανά κανέναν Άλκη. Ως πατέρας εύχομαι να εφαρμοστούν τα μέτρα και ως πολιτικός της κυβέρνησης το εγγυώμαι».

«Οφείλουμε έστω και τώρα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτήν την ιστορία» με τον χουλιγκανισμό, επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε πως, για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, «η αστυνομία, σε μια υπόθεση τιμής, απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά της».
Πηγή newsit.gr