Ένας άνδρας στην Κρήτη είδε στο κινητό του, μηνύματα – ειδοποιήσεις από την τράπεζα.

Τον ενημέρωναν ότι είχαν γίνει μαζεμένες αγορές με την κάρτα του.

Ο άνδρας κοίταξε το πορτοφόλι του και διαπίστωσε ότι έλειπε η κάρτα τραπέζης του. Δυστυχώς για εκείνον τη βρήκαν ένας 39χρονος και ένας ανήλικος Ρομά, οι οποίοι δεν έχασαν καθόλου χρόνο και άρχισαν να κάνουν αγορές, φροντίζοντας αυτές να μην ξεπερνούν το ποσό των 20 ευρώ, ώστε να μη χρειάζεται να δώσουν κωδικό pin κατά τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας ειδοποίησε αμέσως την τράπεζα για την απώλεια, ζητώντας να ακυρωθεί, ώστε να μη γίνουν άλλες συναλλαγές, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Α.Τ. Κισάμου Χανίων προκειμένου να κάνει μήνυση. Εκεί η αστυνομία χωρίς καθυστέρηση, ζήτησε να προσκομίσει ο άνθρωπος τα στοιχεία των συναλλαγών, ώστε να δουν σε ποια καταστήματα έγιναν οι αγορές.

Από την έρευνα και την αξιοποίηση οπτικού υλικού, οι δράστες, οι οποίοι ήταν Ρομά και συγκεκριμένα ένας 39χρονος πατέρας και ο 16χρονος γιος του, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μόλις 45′ λεπτά της ώρας έκαναν έξι αγορές σε καταστήματα του δήμου Κισάμου και του δήμου Πλατανιά, όπως πρατήρια καυσίμων, κρεοπωλεία και όπου αλλού πρόλαβαν…aftodioikisi.gr


ΠΗΓΗ agioitheodoroi.gr