το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου μια 17χρονη σε κατάσταση μέθης.


Το κορίτσι που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.


Στην ανήλικη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι της, ενώ συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος διασκέδασης στο οποίο η ανήλικη βρισκόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη βρισκόταν με την παρέα της σε μπαρ, όταν ξαφνικά άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Αιτία το αλκοόλ που είχε καταναλώσει. Ξαφνικά άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και κατέρρευσε με τους φίλους της να βρίσκονται αρχικά σε κατάσταση πανικού. Στο μπαρ κλήθηκε ασθενοφόρο και η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡ

Ο 27χρονος υπεύθυνος του μπαρ συνελήφθη. Φέρεται να είπε πως δεν κατάλαβε το παραμικρό. Διαπίστωσε τι είχε συμβεί όταν είδε κινητικότητα στο σημείο που είχε καταρρεύσει η μικρή και όπως είπε έτρεξε για να τη βοηθήσει. Για την περιπέτεια ενημερώθηκαν και οι γονείς της 17χρονης, που έσπευσαν στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή.

Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΛΚΟΟΛ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

Θέλοντας να αναδείξουμε το ζήτημα και να εφιστήσουμε την προσοχή των γονέων αναφορικά με το ζήτημα της κατανάλωσης αλκοόλ από παιδιά και εφήβους επικοινωνήσαμε με τον παιδίατρο κ. Ηλία Χαραμαρά.

Στα παιδιά ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να επιδρά σαν τη μεγαλύτερη στους ενήλικες, αφού δεν μεταβολίζεται από όργανα όπως το συκώτι, για να αποβληθεί από τον οργανισμό μας εξήγησε ο κ. Χαραμαράς. Έτσι οι αρνητικές επιδράσεις μεγιστοποιούνται και σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης μπορούν να είναι ακόμα και μη αναστρέψιμες εξηγεί ο κ. Χαραμαράς.

Τι προκαλεί το αλκοόλ;

Το αλκοόλ είναι μια εξαρτησιογόνα ουσία που μπορεί να βλάψει τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα ενός μικρού παιδιού και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά κατανάλωσης γίνεται και τοξικό. Μπορεί να βλάψει το σώμα και τον εγκέφαλο ενός παιδιού που ακόμη αναπτύσσεται, φτάνοντας ακόμα και μέχρι το θάνατο. Όσο πιο μικρή η ηλικία, τόσο το χειρότερο.



ΠΗΓΗ infokids.gr