Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

The Highwaymen | Τελική Ενέδρα του John Lee Hancock (Αστυνομική, Εποχής, ιστορική)


 Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την αστυνομική ταινία εποχής: Τελική ενέδρα (The Highwaymen) (2019) (Netflix).

Υπόθεση

Δύο πρώην Ρέιντζερς του Τέξας αναλαμβάνουν να βρουν και να σκοτώσουν τους περιβόητους εγκληματίες Μπόνι και Κλάιντ. Αστυνομικό δράμα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κόστνερ,Γούντι Χάρελσον,Κάθι Μπέιτς

Ο Κέβιν Κόστνερ και ο Γούντι Χάρελσον πρωταγωνιστούν ως οι θρυλικοί Ρέιντζερς Φρανκ Χέιμερ και Μέινι Γκολτ


Σκηνοθεσία του John Lee Hancock και σενάριο του John Fusco

Η αληθινή ιστορία πίσω από τη Μπόνι και Κλάιντ

Η Μπόνι και ο Κλάιντ ήταν 2 νέοι (24 και 25 χρονών αντίστοιχα) κακοποιοί, οι οποίοι έμειναν στην ιστορία ως το πλέον παραβατικό ζευγάρι. Για 4 χρόνια έκαναν σωρεία ληστειών, δολοφονίες αστυνομικών και όχι μόνο. Τα…”κατορθώματά” τους γίνονταν πρωτοσέλιδα και η φήμη τους εξαπλωνόταν κάθε φορά που κατάφερναν να διαφύγουν από τους αστυνομικούς. Όλα αυτά συνέβησαν την δεκαετία του 30, μετά το κραχ δηλαδή του 1929. Μία εποχή μεγάλης φτώχειας και ποταπαγόρευσης όπου ήταν πιο εύκολο για τον απλό κόσμο να ηρωοποιήσει το οτιδήποτε. Έτσι, οι Μπόνι και Κλάιντ θεωρούνταν ήρωες που έκλεβαν τις τράπεζες.

Η ταινία

Η "Τελική ενέδρα" είναι μια πολύ καλή ταινία με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο John Lee Hancock μέσα από το σφιχτοδεμένο αστυνομικό δράμα, μας μεταφέρει στην αμερικανική κοινωνία της εποχής, η οποία συνηθίζει να ακολουθεί και να θαυμάζει λανθασμένα "είδωλα". Στέκεται στην ουσία της ιστορίας, χωρίς υπερβολές. Επίσης, υπάρχει μια εξαιρετική φωτογραφία των απέραντων εκτάσεων, όπως εξαιρετική είναι και η αυθεντικότητα των κοστουμιών. Για τους πρωταγωνιστές της ταινίας τί να πει κανείς; Είναι αναγνωρισμένη η αξία τους.


Σκηνοθεσία: John Lee Hancocκ

-Ο John Lee Hancock Jr., γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου 1956 στο Λόνγκβιου, Τέξας, ΗΠΑ., είναι Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός και δικηγόρος. Σκηνοθέτησε τις αθλητικές δραματικές ταινίες The Rookie και The Blind Side, καθώς και τις ιστορικές δραματικές ταινίες Saving Mr. Banks, The Founder, The Alamo και The Highwaymen.
bordernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου