Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Πάτρα: Έτσι η Αστυνομία εντόπισε τη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους - Για θαύμα μιλούν οι πιστοί (video)


Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε το απόγευμα της Τετάρτης η είδηση ότι εντοπίστηκε η κλεμμένη λειψανοθήκη του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα.


Παραμονή της εορτής του Αγίου και ενώ στον Ιερό Ναό ήταν σε εξέλιξη ο αρχιερατικός Εσπερινός, ένα τηλεφώνημα από την Ασφάλεια Πατρών, στον εφημέριο της εκκλησίας π. Δημήτριο, ενημερώνει ότι η λειψανοθήκη με το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους εντοπίστηκε σε σπίτι ενός 50χρονου άνδρα στην Πάτρα.

Πώς ξετύλιξε το κουβάρι η Αστυνομία

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, ενώ μεταβαίνουν σε συμβάν, εντοπίζουν έναν άνδρα μέσα στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή κοντά στο Σκαγιοπούλειο.

Οι έμπειροι Αστυνομικοί αντιλαμβάνονται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και προχωρούν σε έλεγχο του οχήματός του, όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη... κλοπιμαίων.

Άμεσα, με τον ίδιο παρόντα προχωρούν σε έλεγχο δύο κατοικιών που ανήκουν στον συγκεκριμένο 50χρονο, όπου εντοπίζονται οι σταυροί του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους.

Παρόλα αυτά, η λειψανοθήκη ακόμη δεν είχε εντοπιστεί. Χωρίς καθυστέρηση οι Αστυνομικοί ξεκινούν έρευνες και αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, οδηγούνται σε τρίτο ακίνητο με το οποίο συνδέται ο 50χρονος.

Σε έρευνα που ακολούθησε εκεί, εντοπίζουν την επίχρυση λειψανοθήκη με το Ιερό Λείψανο.

"Σημάδι από τον Άγιο"

"Σημάδι από τον Άγιο Χαράλαμπο, ότι είναι εδώ και μας προστατεύει" λένε οι ενορίτες στα Τσουκαλέικα, που έκπληκτοι άκουσαν ότι η λειψανοθήκη βρέθηκε και επιστράφηκε την ημέρα που η εκκλησία τους γιορτάζει.

Συγκινημένος και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, που ευχαρίστησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών για την έρευνά τους και την παράδοση της λειψανοθήκης στην εκκλησία.
ΠΗΓΗ tempo24.news


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου