Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την αμερικανική πολεμική ταινία θρίλερ δράσης βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, "13 Ώρες: Οι Μυστικοί Στρατιώτες της Βεγγάζης" (13 hours: Soldiers of Benghazi). (2016) (Netflix).

Υπόθεση

Μέλη μιας ελίτ ομάδας ασφαλείας μάχονται για να σώσουν τους παγιδευμένους υπαλλήλους του προξενείου των ΗΠΑ, που δέχονται επίθεση από τρομοκράτες στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Πρωταγωνιστούν: Τζον Κραζίνσκι,Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ,Μαξ Μαρτίνι


Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Σενάριο: Chuck Hogan, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μίτσελ Ζούκωφ 13 ώρες (13 Hours).

-Έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Μίξης Ήχου στην 89η απονομή των βραβείων

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012, την 11η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, μια ομάδα ισλαμιστών επιτίθεται στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής καθώς και σε ένα κοντινό παράρτημα της CIA στη Βεγγάζη, Λιβύη, σκοτώνοντας τέσσερις Αμερικανούς, μεταξύ αυτών και τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Στίβενς. Τότε θα αποσταλεί μία εξαμελής ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τους εναπομείναντες Αμερικανούς που είναι ακόμα ζωντανοί. Αυτοί οι άντρες ξεπέρασαν τον εαυτό τους και την ευθύνη της υπηρεσίας τους, επιδίδοντας εξαιρετικό θάρρος.


Μία ενδιαφέρουσα ιστορική ταινία που ανταποκρινόταν αρκετά σε κάτι ρεαλιστικό. Την επιτυχία την ολοκληρώνει ο Michael Bay με καλαίσθητα και περιπετειώδη πλάνα, με δυναμισμό και ένταση, εντυπωσιακό ρυθμό, δίνοντάς μας παράλληλα και πληροφορίες που δεν είχαν διαρρεύσει ποτέ ξανά.

Σκηνοθέτης Μάικλ Μπέι

Ο Μάικλ Μπέι είναι γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου του 1965. Είναι Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών. Είναι περισσότερο δημοφιλής για τη δημιουργία ταινιών δράσης μεγάλου προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένου υψηλών ιδεών οι οποίες χαρακτηρίζονται από γρήγορη κοπή, στιλιστική κινηματογράφηση και γραφικά, καθώς και εκτεταμένη χρήση ειδικών εφέ , συμπεριλαμβανομένων συχνών απεικονίσεων εκρήξεων.

Οι πιο δημοφιλείς ταινίες που έχει κάνει παραγωγή και σκηνοθεσία, είναι οι Armageddon (1998), Pearl Harbor (2001) και τη σειρά ταινιών Transformers.



bordernews.gr