Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της Αθήνας / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 Δύο νέα σοβαρά περιστατικά ληστείας με δράστες ανήλικους έφερε στο φως η ΕΛ.ΑΣ. Στην πρώτη περίπτωση ένας 14χρονος και ένας 15χρονος κατηγορούνται ότι το βράδυ της 25ης Μαρτίου υπό την απειλή μαχαιριού και με τη χρήση βίας ακινητοποίησαν ένα νεαρό ζευγάρι στην περιοχή του Φιλοππάπου για να αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο του 20χρονου αγοριού.


 Το θύμα όμως αντιστάθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή κλέβοντας από το αυτί του ακουστικό bluetooth.



Μετά τη ληστεία πέταξαν το μαχαίρι, όμως αυτό εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί βρήκαν τους δυο ανήλικους να κινούνται στο κέντρο της Αθήνας και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, όπου αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους και συνελήφθησαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι και του 15χρονου πολυεργαλείο χειρός με λεπίδα. Οι δράστες κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ αναζητείται ανήλικος συνεργός τους.

Τη Δευτέρα, με βάση άλλη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη ένας ακόμη ανήλικος που έβγαλε μαχαίρι σε ανήλικο έξω από σχολείο για να του αρπάξει το κινητό του τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας συνελήφθη ένας 17χρονος αλβανικής υπηκοότητας στην περιοχή των Πατησίων, κατηγορούμενος για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το Σχολικό Συγκρότημα της Γκράβας, ο 17χρονος προσέγγισε 16χρονο και με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισε και αφού τον ακινητοποίησε του αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 17χρονος φέρεται να έβαλε στο στόχαστρό του τον 16χρονο λόγω ασήμαντης αφορμής και συγκεκριμένα εξαιτίας διαφόρων που είχε το θύμα με συγγενικό πρόσωπο του δράστη. Ο 17χρονος μάλιστα μαχαίρωσε τον 16χρονο στο πόδι, προκαλώντας του σοβαρό και βαθύ τραύμα με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν στο ethnos.gr ότι λίγα χιλιοστά πιο πέρα το χτύπημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, καθώς παραλίγο να έβρισκε αρτηρία! Το θύμα διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών και ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων και το κινητό του 16χρονου.

Ευλαμπία Ρέβη
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

ΠΗΓΗ ethnos.gr